Hoe een kat vetmesten? Ontdek waarom je kat dun kan zijn


0

Kat te dun? Probeer je manieren te vinden om een kat vet te mesten?

Als je een manier nodig hebt om een kat vet te mesten, heb je een vrij zeldzaam probleem. Vaak kunnen mensen hun kat niet laten stoppen met eten! Nadat je hebt bepaald waarom je kat moet aankomen.

Als je onlangs een ondervoede zwerfhond hebt ingenomen, zullen verschillende kleine maaltijden verrijkt met vitaminesupplementen hem langzaam maar zeker op het ideale gewicht brengen.

Anders moet je misschien eerst uitzoeken wat Kitty precies doet afvallen en dat probleem oplossen.

Zich herinneren: dit is een kat, geen zwaargewicht bokser. Je hebt alle tijd om geleidelijk aan de kilo’s aan te trekken.

Waarom uw kat dun is

hoe een kat vet te mesten

Allereerst moet je identificeren waarom je je kat vet moet maken. (Er wordt vriendelijk van uitgegaan dat je de kat niet wilt eten.) Heeft uw kat onlangs een nestje kittens gehad? Ze verbrandt misschien calorieën door haar baby’s te voeden.

Deelt hij zijn etensbakje met andere katten? Hij wordt misschien gepest van zijn deel. Gaat ze vaak naar buiten?

Ze kan een parasiet in haar dat is het verteren van haar eten of misschien heeft ze een tand verloren in een handgemeen. Is uw kat bejaard? Kan een ziekte zijn of gewoon verlies van eetlust.

Zeer jonge katten zullen gemakkelijk calorieën verbranden. Een kat die depressief of gestrest is, heeft misschien gewoon geen zin om te eten. Raadpleeg altijd een dierenarts voordat u drastische wijzigingen aanbrengt in het dieet van uw kat.

Hyperthyreoïdie

Dit is een veel voorkomend probleem bij oudere katten dat wordt veroorzaakt door een goedaardige tumor in de schildklier. Als de schildklier van uw kat niet genoeg thyroxine-a produceert, kan dit ervoor zorgen dat het metabolisme versnelt.

Dit maakt het moeilijk voor uw kat om op gewicht te blijven. Uw dierenarts moet een bloedtest uitvoeren om te bepalen of het hyperthyreoïdie, diabetes of een andere oorzaak is.

Wormen

Hoe een kat vetmesten? Ontdek waarom je kat dun kan zijn 1

Dit is een parasiet die in het darmkanaal van uw kat leeft en de voedingsstoffen in haar voedsel verteert voordat ze dat kan.Lintworm is de meest voorkomende boosdoener van gewichtsverlies. Breng uw dierenarts een ontlastingsmonster om te testen op deze diagnose. Een dosis ontwormingsmedicatie lost dit probleem op.

Uw dierenarts kan iets voorschrijven of u kunt een vrij verkrijgbare pil gebruiken, afhankelijk van de ernst van de situatie.

Meer calorieën uitgeven dan in het nemen

Kittens en puberkatten hebben veel energie die ze kunnen verbranden door gewoon te rennen en te spelen. Ontmoedig Kitty niet om haar wereld te verkennen of haar vaardigheden aan te scherpen met gezonde lichaamsbeweging.

Voer gewoon haar kitten chow, die is geformuleerd om hoger te zijn in eiwit- en vetgehalte dan volwassen kattenvoer.

Hoe een kat vetmesten? Ontdek waarom je kat dun kan zijn 2

Koop de hoogwaardige spullen zonder vulstoffen die ervoor zorgen dat je kat zich vol voelt, maar er niet echt voor zorgt dat het gewicht blijft zitten. Zodra uw kat oud genoeg is, kijk dan naar sterilisatie of castratie, wat het metabolisme kan vertragen.

Waarom zou je een kat vetmesten?

Niemand vindt het leuk om arme, magere katten te zien wegkwijnen! Zoals elk levend wezen moet een kat eten en voedsel verteren om te leven.

Als een kat niet eet of op zijn minst geen voeding lijkt te krijgen van voedsel, moet je erachter komen wat er mis is.

Hoe een kat vetmesten? Ontdek waarom je Kitty May Be Dun 3

Hoe een kat vetmesten?

1. Eiwitrijke Kattenbrokken

Zoals eerder vermeld, wilt u misschien voedsel proberen dat speciaal voor kittens is geformuleerd, omdat dat het meeste vet en eiwit bevat. Lees dat etiket! Als het eerste ingrediënt een soort graan of “vleesbijproduct” is of iets dat eindigt op “maaltijd”, is het niet goed.

Hoe een kat vetmesten? Ontdek waarom je kat dun kan zijn 4

Het eerste ingrediënt moet een soort vlees zijn zoals kalkoen, vis, lamsvlees, kip of rundvlees. Niet alleen zal eiwitrijk voedsel uw kat helpen een gezonde hoeveelheid gewicht aan te komen, u kunt merken dat haar vacht glanzender en zachter wordt met andere fysieke verbeteringen.

2. Ingeblikt kattenvoer

Misschien geeft je kat niet om de textuur van droogvoer. Of misschien is mondpijn of verloren tanden haar reden om terughoudend te zijn om te eten. Overweeg kattenvoer in blik. Het is gemakkelijk te verteren waardoor het snel inpakt op de kilo’s.

Lees het etiket nog eens. Je wilt weten wat er allemaal in het eten zit en hoeveel calorieën. In feite kan ingeblikt voedsel een beetje te goed werken om uw kat te helpen aankomen, dus wees voorzichtig.

3. Probeer enkele pantry-items

Over het algemeen wordt u ontmoedigd om een kat mensenvoer te geven, maar wanhopige tijden kunnen wanhopige maatregelen vereisen. Geef uw kat geen voedsel dat de toestand alleen maar erger maakt.

Een kleine hoeveelheid gewone, ongezoete yoghurt bovenop het voedsel voegt calorieën toe en verleidt Kitty om meer te eten.

Hoe een kat vetmesten? Ontdek waarom je kat dun kan zijn 5

Ingeblikte sardines en makreel zijn acceptabel als ze in water worden verpakt in plaats van olie zonder zout. Zowel yoghurt als sardines hebben calcium en yoghurt heeft probiotica. Het zijn ook allebei voedingsmiddelen waar katten dol op zijn.

4. Het aanbieden van traktaties gedurende de dag of tussen de maaltijden door

Traktaties mogen niet worden gebruikt voor maaltijdvervangers omdat ze niet erg voedzaam zijn, hoewel ze veel calorieën bevatten. Een paar traktaties tussen de maaltijden kunnen de eetlust van uw kat echter opwekken.

Een paar traktaties per keer zullen het gewicht van uw kat langzaam helpen toenemen. Kleine porties die vaak worden geserveerd, kunnen zijn wat nodig is.

5. Een beetje thuis koken kan nuttig zijn

Een eenvoudige methode om Kitty te laten eten is om haar eten een beetje op te warmen. Dit zal de geur intensiveren, waardoor het smakelijker wordt voor uw kat. Je kunt ook proberen om haar wat eieren te maken.

Roerei zal voor haar gemakkelijker te eten zijn. Zorg er wel voor dat de eieren volledig gaar zijn. Zoals gezegd is dit geen boxer, dus geen rauwe eieren.

Rauwe eieren bevatten avidine waardoor het moeilijk voor haar is om vitamine B op te nemen en er is de mogelijkheid van salmonella. Sla het zout, peper en boter over, want deze zijn niet erg goed voor je kat.

Eieren bevatten veel vet en eiwitten die uw kat nodig heeft om een gezond gewicht aan te brengen. Een beetje grondig gekookte tonijn of lever kan de dingen helpen, maar houd dit klein en zeldzaam.

Hoe een kat vetmesten? Ontdek waarom je kat dun kan zijn 6

Er zijn andere methoden, afhankelijk van de situatie. Een ziekelijke of zeer terughoudende kat moet mogelijk worden gevoed met een spuit. Een kat die door andere katten uit zijn deel wordt gepest, moet mogelijk apart worden gevoerd.

Een zogende moeder heeft gewoon meer voedsel nodig om haar te helpen aanvullen. Darmparasieten kunnen worden aangepakt door een paar pillen toe te dienen. Praat in ieder geval met en werk samen met uw dierenarts om erachter te komen welke oplossing het beste is voor uw kat.

Hoe laat je je huisdier aankomen?

Huisdieren met ondergewicht moeten voedsel eten dat ongeveer 30% eiwit en 20% vet bevat als ze droge brokjes eten, of 7% eiwit en 5% vet, of hoger, als je nat voedsel voedt. Wissel het dieet van uw huisdier af met kleine hoeveelheden calorierijk aanvullend ingeblikt voedsel of ingeblikte producten gemaakt van 100% vleesbronnen.

Hoe kan ik mijn kat vetmesten die niet wil eten?

Geef ze wat ingeblikt / nat voedsel (hoe stinkender hoe beter – probeer zeevruchtenvariëteiten) Geef ze wat vleesbabyvoeding. Voeg wat water uit een blikje tonijn of ansjovis toe aan hun voedsel. Voeg een beetje verwarmde, natriumarme kippenbouillon toe aan je voedsel, of het nu brokjes of ingeblikt is.

Hoeveel calorieën moet een kat eten om aan te komen?

Als uw binnenkat 10 pond weegt, zou hij ongeveer 200 calorieën per dag moeten eten. Als ze 15 pond wegen, moeten ze ongeveer 300 calorieën per dag eten om hun gewicht te behouden.

Wat moet ik mijn kat met ondergewicht te eten geven?

Huisdieren met ondergewicht moeten voedsel eten dat ongeveer 30% eiwit en 20% vet bevat als ze droge brokjes eten, of 7% eiwit en 5% vet, of hoger, als je nat voedsel voedt.