Beste kattenvoer voor gewichtsverlies – Complete kopersgids > beoordelingen


0

Beste kattenvoer voor gewichtsverlies

Hier bij FelineLiving.Net hebben we een toegewijde missie om katteneigenaren zoals jij te voorzien van goed onderzochte informatie, zodat ze hun kat de beste zorg en voeding kunnen bieden.

Onze lezers vertrouwen op de beoordelingen, artikelen en herinneringswaarschuwingen voor kattenvoer die we onderzoeken en publiceren. We werken ook routinematig onze eigen beoordelingen bij en beoordelen deze om ervoor te zorgen dat eventuele wijzigingen door fabrikanten onder uw aandacht worden gebracht.

FelineLiving.Net wordt onderhouden door Mary Nielsen & haar personeel. Mary is een dierenliefhebber van zowel katten als honden. Zij en haar medewerkers zijn gepassioneerd door dieren en werken hard om u te voorzien van een schat aan informatie voor u en uw kat.

FelineLiving.Net wordt ondersteund door onze lezers. Als u een aankoop doet via een van onze links, kunnen we een verwijzingsvergoeding verdienen. Dit helpt de kosten van het gebruik van onze gratis blog te dekken. Bedankt voor uw steun!

Beste kattenvoer voor gewichtsverlies - Complete kopersgids > beoordelingen [year] 1″ title=”Beste kattenvoer voor gewichtsverlies – Complete kopersgids > beoordelingen [year] 2″ src=”https://www.kattentuin.be/wp-content/uploads/2022/12/Meow-Mix-Kattenvoer-Review-2022-zijn-hun-beste-het-beste.jpeg”/><noscript><img decoding=

Hou je van wat je ziet? Purrfect! U kunt er zeker van zijn dat ik deze producten specifiek op de lijst heb gezet vanwege hun echte kwaliteit en niet om andere redenen. Ik wil graag transparant met u zijn en u informeren dat FelineLiving een deel van de verkoop of andere geldelijke compensatie kan krijgen via de links op deze pagina. Ik hoop dat je harige vrienden dol zullen zijn op deze beoordeelde producten en dat het vreugde zal opwekken in elk paar kattenogen!

Mary Nielsen ♥

Table of Contents

Best beoordeelde gewichtsverlies kattenvoeding

Beste kattenvoer voor gewichtsverlies - Complete kopersgids > beoordelingen [year] 1″ title=”Beste kattenvoer voor gewichtsverlies – Complete kopersgids > beoordelingen [year] 2″ src=”https://www.kattentuin.be/wp-content/uploads/2022/12/Meow-Mix-Kattenvoer-Review-2022-zijn-hun-beste-het-beste.jpeg”/><noscript><img decoding=Beoordelingen van het beste kattenvoer voor gewichtsverlies

 1. Hill’s Science Dieet Perfect gewicht droog kattenvoer
 2. Purina Pro Plan Veterinaire Diëten Overgewicht Management
 3. Hill’s Science Dieet Volwassen Perfect Gewicht Nat Kattenvoer
 4. Instinct Raw Boost Graanvrij Recept
 5. BLAUWE Buffel Indoor Hairball en Weight Control Kattenvoer
katten gewichtsverlies1. Hill’s Science Dieet Perfect Gewicht

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Beste kattenvoer voor gewichtsverlies - Complete kopersgids > beoordelingen [year] 8″ title=”Beste kattenvoer voor gewichtsverlies – Complete kopersgids > beoordelingen [year] 10″ src=”https://www.kattentuin.be/wp-content/uploads/2022/12/1670934530_816_Beste-kattenvoer-voor-gewichtsverlies-Complete-kopersgids-beoordelingen.jpg”/><noscript><img decoding=

Klinisch goedgekeurd en bewezen effectief, en u kunt binnen enkele weken resultaten verwachten. Het is gemaakt van echte kip met toegevoegde antioxidanten en voedingsstoffen.

Van alle kattenvoer op de markt heeft deze waarschijnlijk de meeste 5-sterrenbeoordelingen ontvangen. Een volwassen kat die gewicht verliest of gecastreerde katten die vatbaar zijn voor gewichtstoename kunnen nu genieten van het proces, dankzij de smakelijke smaak van het Science Diet Perfect Weight van Hill’s Science. Klinisch goedgekeurd en bewezen effectief, kunnen katteneigenaren binnen tien weken zichtbare resultaten verwachten. Afgezien van het veilig afvallen, biedt het ook blijvende gewichtsondersteuning.

Pros:

 • Katten, zelfs de moeilijk te behagen, houden van de smaak.
 • Merkbaar gewichtsverlies kan worden gezien in een paar maanden.
 • Zodra katten afvallen, helpt dit droge kattenvoer de katten ook om het te behouden.
 • Het geeft katten een boost in energie en houdt ze alert.
 • Dit kattenvoer werkt ook voor katten met milde spijsverteringsproblemen.
 • Het geeft katten een glanzende vacht.
 • Hun poep stinkt niet meer zo erg.

Tegens:

 • Het lijkt alsof ze zich niet tevreden voelen na een maaltijd, omdat ze om meer blijven vragen.
 • Het is een beetje duur.

2. Purina Pro Plan Veterinaire Diëten OM Overgewicht Management

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Beste kattenvoer voor gewichtsverlies - Complete kopersgids > beoordelingen [year] 9″ title=”Beste kattenvoer voor gewichtsverlies – Complete kopersgids > beoordelingen [year] 11″ src=”https://www.kattentuin.be/wp-content/uploads/2022/12/1670934531_311_Beste-kattenvoer-voor-gewichtsverlies-Complete-kopersgids-beoordelingen.jpg”/><noscript><img decoding=

Speciaal gemaakt om katten met overgewicht te helpen hun ideale gewicht te bereiken. Dit is een vetarme, rijk aan natuurlijke vezels en eiwitformule voor effectief gewichtsverlies.

Gezien het feit dat ons over het algemeen beste dieet kattenvoer ook het beste droogvoer is, denken we dat het gewoon gepast is om de kanshebber te noemen – de Veterinary Diets OM Overweight Management Feline Formula van Purina.

Speciaal ontworpen om katten met overgewicht te helpen hun ideale gewicht te bereiken, dit droge voedsel is rijk aan eiwitten (min van 25%), laag in vet (slechts ongeveer 10%) en rijk aan vezels (max van 2,5%).

Pros:

 • Katteneigenaren zien zichtbaar gewichtsverlies bij hun tubby katten.
 • Het maakt de vacht van de katten zacht en glanzend.
 • Onze katachtige vrienden houden van de smaak van dit droogvoer.
 • Dit is vooral geweldig voor katten die lage activiteitsniveaus vertonen.

Tegens:

 • Het is duurder, in vergelijking met normaal kattenvoer.
 • Controleer de ingrediënten, omdat dit allergieën kan veroorzaken.

3. Hill’s Science Dieet Volwassen Perfect Gewicht

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Beste kattenvoer voor gewichtsverlies - Complete kopersgids > beoordelingen [year] 10″ title=”Beste kattenvoer voor gewichtsverlies – Complete kopersgids > beoordelingen [year] 12″ src=”https://www.kattentuin.be/wp-content/uploads/2022/12/1670934531_419_Beste-kattenvoer-voor-gewichtsverlies-Complete-kopersgids-beoordelingen.jpg”/><noscript><img decoding=

Verkrijgbaar in verschillende smaken, zorgt dit kattenvoer, net als zijn droge tegenhanger, ervoor dat uw geliefde kat kwaliteitsvoeding krijgt.

Kattenvoer voor gewichtsverlies hoeft niet onsmakelijk te zijn. Het Perfect Weight Wet Cat Food van Hill’s Science Diet bewijst dit. Verkrijgbaar in lever en kip, evenals geroosterde groente- en kipvariëteiten, zorgt dit kattenvoer, net als zijn droge tegenhanger, ervoor dat uw vriend kwaliteitsvoeding krijgt die geweldig smaakt.

Pros:

 • Verwacht positieve resultaten te zien als het gaat om het verliezen van gewicht van uw kat.
 • De meeste katten vreten het op tot de laatste druppel.
 • Hoewel het prijziger is in vergelijking met andere merken, is het nog steeds beschouwd als een goede prijs-kwaliteitverhouding.
 • Het helpt effectief om op gewicht te blijven.

Tegens:

 • Controleer de ingrediënten omdat een paar allergieën en spijsverteringsproblemen hebben ervaren.
 • De geur kan voor sommigen een probleem zijn.

4. Instinct Raw Boost Graanvrij recept

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Beste kattenvoer voor gewichtsverlies - Complete kopersgids > beoordelingen [year] 11″ title=”Beste kattenvoer voor gewichtsverlies – Complete kopersgids > beoordelingen [year] 13″ src=”https://www.kattentuin.be/wp-content/uploads/2022/12/1670934531_260_Beste-kattenvoer-voor-gewichtsverlies-Complete-kopersgids-beoordelingen.jpg”/><noscript><img decoding=

Deze gevriesdroogde, eiwitrijke brokjes hebben stukjes en beetjes vlezige goedheid. Het heeft ook L-carnitine om het metabolisme te stimuleren en overtollige vetten te verbranden.

Als u het type bent dat de gezondheid van uw katten waardeert (wat u zou moeten doen) en een gelovige bent van rauw vlees, graanvrije dieetplannen, dan kunt u dit product van Instinct beschouwen als een van de beste kattenvoeding voor gewichtsverlies en het beste kattenvoer om een gezond gewicht te behouden.

Reken op het hoofdingrediënt – kooivrije, gevriesdroogde rauwe kip – om katten te voorzien van grote hoeveelheden dierlijke eiwitten. De toevoeging van L-carnitine zorgt ervoor dat uw kat zich langer vol voelt terwijl hij onnodig vet verbrandt.

Pros:

 • Zeg hallo tegen minder haarbal en glanzendere jassen.
 • De meeste katten houden van de smaak van deze brokjes.
 • Er werden verbeteringen waargenomen op de algehele gezondheid van de katten.
 • Het is waar voor je geld.

Tegens:

 • Het hielp niet echt met stinkende poep.

5. BLUE Buffalo Indoor Hairball en gewichtsbeheersing

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Beste kattenvoer voor gewichtsverlies - Complete kopersgids > beoordelingen [year] 12″ title=”Beste kattenvoer voor gewichtsverlies – Complete kopersgids > beoordelingen [year] 14″ src=”https://www.kattentuin.be/wp-content/uploads/2022/12/1670934531_704_Beste-kattenvoer-voor-gewichtsverlies-Complete-kopersgids-beoordelingen.jpg”/><noscript><img decoding=

Gemaakt met uitgebeende kip van hoge kwaliteit en zorgvuldig gemaakt om de juiste hoeveelheid calorieën te leveren om uw kat te helpen een gezond gewichtsverlies te bereiken.

Klaar om op te geven omdat uw binnenkatten die moeten afvallen weigeren te sporten? BLUE Buffalo’s Indoor Hairball and Weight Control is misschien wel wat je luie dikke kat nodig heeft om vet te verliezen en wat magere spieren te krijgen.

BLUE Buffalo staat bekend om zijn natuurlijke, holistische dieetplannen. De Indoor Hairball en Weight Control behoort tot de topproducten van BLUE Buffalo.

Gemaakt met uitgebeende kip van hoge kwaliteit en zorgvuldig geformuleerd om de juiste hoeveelheid calorieën te leveren, is het bereiken van gezond gewichtsverlies door uw kat net binnen handbereik. Wat meer is, is dat deze brokjes zijn gemaakt met gezonde, natuurlijke ingrediënten.

Pros:

 • Dit binnen droog kattenvoer vermindert effectief het gewicht van katten en houdt hun energie op peil.
 • De smaak is geliefd bij veel katten, waaronder de kieskeurige eters.
 • Dit voedsel wordt ook aanbevolen voor katten met gevoelige magen.
 • Het is vullend. Katten lijken tevreden te worden, zelfs met minder voedsel
 • Zachtere en glanzendere vacht kan worden waargenomen.

Tegens:

 • Het is een beetje prijzig.
 • Er zijn beperkte keuzes als het gaat om smaak.

Beste kattenvoer voor gewichtsverlies - Complete kopersgids > beoordelingen [year] 1″ title=”Beste kattenvoer voor gewichtsverlies – Complete kopersgids > beoordelingen [year] 2″ src=”https://www.kattentuin.be/wp-content/uploads/2022/12/Meow-Mix-Kattenvoer-Review-2022-zijn-hun-beste-het-beste.jpeg”/><noscript><img decoding=Wat is Weight Loss Cat Food?

Droog kattenvoerWaar moet je op letten in het beste kattenvoer voor gewichtsbeheersing?
voedseletiketten lezenRijk aan eiwitten

Als vuistregel geldt: de beste kattenvoeding voor gewichtsbeheersing zijn die met een eiwitgehalte van ten minste 35% tot 45%. Van nature gebruiken katten eiwitten (afgezien van vet) als hun belangrijkste energiebron. Eiwit geeft ook het gevoel van volheid, behoudt spiermassa en stimuleert de stofwisseling.

Laag vetgehalte

Overtollig vet zorgt ervoor dat wij mensen aankomen. Hetzelfde geldt voor onze katachtige vrienden. Een zij-aan-zij vergelijking tussen kattenvoer voor gewichtsverlies en “eiwitrijk” of onderhoudskattenvoer zou aantonen dat de eerste een aanzienlijk lager vetgehalte heeft.

Rijk aan voedingsvezels en vocht

Van vezels is bekend dat ze een snelle oplossing zijn voor constipatie, maar dit helpt katten ook om een gezond gewicht te bereiken. Hoewel vezels weinig energie leveren, is dit essentieel bij het stimuleren van het metabolisme van katten. Vezels, evenals water of vocht, verzadigen ook de hunkering van katten naar meer voedsel, waardoor de kat geen honger heeft na een maaltijd.

kattenvoer

Een aanvullend aminozuur, studies hebben aangetoond dat L-carnitine een belangrijke rol speelt bij gewichtsverlies voor katten. Afgezien van het omzetten van vet in bruikbare energie, kan het ook helpen bij het opbouwen van spieren en het beschermen van de lever van een kat die gewicht verliest.

Verlaagd koolhydraatgehalte

Het debat over de vraag of koolhydraten deel moeten uitmaken van het dieet van onze katten met overgewicht gaat door. Hoewel sommigen stellen dat katten zonder koolhydraten kunnen leven vanwege het evolutionaire ontwerp, hebben een paar studies anders aangetoond.

Hoewel de optimale hoeveelheid koolhydraten die nodig is in het dieet van een kat een mysterie blijft, kunnen we veilig aannemen dat koolhydraten in de voeding een uitstekende energiebron zijn. Te veel ervan kan echter leiden tot ongezonde gewichtstoename als gevolg van de mogelijke vermindering van de eiwitinname die uiteindelijk leidt tot verlies van spiermassa.

Etiketten voor gewichtsbeheersing voor kattenvoer decoderen

We weten dat er veel meer vragen in je hoofd zijn en dat je je op dit moment misschien nog steeds geen idee hebt. Nou, leun achterover en ontspan.

Het controleren van de voedingswaarde van uw kattenvoer is één ding, maar wat meer bijdraagt aan de verwarring is dat elk product anders is geëtiketteerd. Dus hier is een korte handleiding over hoe u de labels kunt ontcijferen.

Lite/Light Kattenvoer vs. Kattenvoer met minder calorieën

Voer voor kattenGraanvrij kattenvoer

Sommige ouders van huisdieren denken dat wanneer het huisdier voedsel is graanvrij, het betekent dat het geen koolhydraten bevat. Helaas is dit niet altijd het geval. Het is belangrijk om het label te bestuderen. Zoals bevestigd door Pet MD, bevatten sommige graanvrije kattenvoeding nog steeds aardappelen en groenten die vol zitten met koolhydraten.

Indoor Formule

Laten we eerlijk zijn. Veel beschutte, binnenkatten zijn gewend aan een sedentaire levensstijl. Gewend om te worden voorzien van overvloedige hoeveelheden voedsel, is de neiging voor deze onwetende katten om overgewicht of obesitas te hebben hoog.

Als een snelle oplossing kwamen fabrikanten van kattenvoer met een lumineus idee om een “Indoor Formula” kattenvoer te creëren. In vergelijking met regulier kattenvoer is dit geformuleerd met minder calorieën. Het heeft ook een lager vetgehalte in vergelijking met “High-Protein Formula” kattenvoer.

Natvoer versus droogvoer – Welke werkt beter voor katten met overgewicht?

vergelijkingAlles over obesitas bij katten

Garfield, Chesire Cat en Heathcliff – wat hebben deze drie katachtigen gemeen?

verlegen katWat is kattenobesitas?

Obesitas bij katten, net als bij mensen, is de ongezonde ophoping van vet. Een eenvoudige manier om kattenobesitas te bepalen, is door het lichaamsgewicht van uw kat te controleren. Als het gewicht van uw kat 10% tot 20% boven zijn ideale gewicht ligt, dan kunnen we uw kat als overgewicht beschouwen. Uw tabby wordt echter als zwaarlijvig beschouwd zodra het gewicht meer dan 20% boven het ideale gewicht ligt.

Hoe bepaal je het gezonde gewicht voor je kat?

De beste persoon om te vragen naar het ideale gewicht van uw kat is uw dierenarts. Een gezond gewicht voor uw kat wordt bepaald door een aantal factoren. Dit omvat het ras, de leeftijd en het lichaamstype van uw katten.

Voor de meeste huiskatten kun je echter verwachten dat ze ongeveer 8 tot 10 pond wegen.

wellness grafiekHoe weet ik of mijn kat overgewicht of obesitas heeft?

Een extra flab of twee op mensen is een duidelijk teken van overgewicht of obesitas. Katten zouden hetzelfde vertonen. Afgezien van de zichtbare tekenen van overtollig lichaamsvet. Hier zijn andere manieren om te bepalen of uw kat een mogelijke kandidaat is.

Laag activiteitsniveau dat leidt tot lethargisch gedrag

Je zou kunnen denken dat een extra 2 kilo in het gewicht van je kat in orde is en dat zijn of haar luiheid gewoon normaal is. Denk nog eens goed na!

Hoewel een extra 2 pond niet iets is om ons zorgen over te maken voor ons mensen, is dit extra gewicht in feite gevaarlijk voor katten. Denk aan proportie.

Op een mens die 140 pond weegt, is het overschot van 2 pond in het gewicht van een kat eigenlijk gelijk aan 28 pond. Stel je voor dat dezelfde hoeveelheid gewicht wordt gedragen door onze viervoeters. Nu begrijp je waarom ze liever blijven zitten.

Probeer je katten een knuffel te geven

Voelen voor de ribben van uw katten is een andere methode die u kunt gebruiken om te controleren of uw kat mogelijk overgewicht heeft. Als uw kat zwaarlijvig is, zult u het moeilijk hebben om haar ribben te voelen vanwege de dikke vetlaag die hem bedekt. Een uitstulping op haar buik zal ook zichtbaar zijn.

dikke kat

Het identificeren van de lichaamsconditiescore van een kat zou een zorgvuldige beoordeling van de lichaamssamenstelling inhouden. Dit kan komen op een schaal van één tot vijf waarbij een score van 3 normaal is en een score van 4 of 5 als overgewicht wordt beschouwd.

Sommigen zoals icarecat.org gebruiken een negenpuntsschaal waarbij een 5 als ideaal wordt beschouwd en degenen met overgewicht en obesitas een score van 7 tot 9 krijgen. U kunt dit thuis proberen op basis van de verstrekte grafiek, maar het raadplegen van uw dierenarts wordt nog steeds ten zeerste aanbevolen.

Risicofactoren voor obesitas bij katten

Hoewel we van onze katten houden tot de maan en terug, is het triest om te zeggen dat huisdierouders de primaire boosdoener zijn. Leg echter nog niet alle schuld bij jezelf.

Er zijn andere factoren die ook een schijnbaar normale kat in gevaar kunnen brengen. We zullen er hier een paar bespreken. De gezondheid van onze katten moet altijd een primaire zorg zijn. Dus als u uzelf een of twee van de onderstaande risicofactoren ziet doen, is het ideaal om dit aan te pakken, zodat u uw kat kunt helpen gewicht te verliezen en een gezonde levensstijl te behouden.

1. Ongezonde eetgewoontenKat en vissen

Vaker wel dan niet, gewichtstoename bij katachtigen wordt veroorzaakt door overvoeding of de overmatige inname van calorieën.

Onbewust verkorten huisdierouders de levensduur van hun kat met hun gratis voedingspraktijken. Voeg aan de vergelijking het energierijke, smakelijke dieet en traktaties toe, en viola! Je hebt een kat met overgewicht.

2. Leeftijd katten

Een kat jonger dan twee jaar heeft minder kans op obesitas. Het is echter een ander verhaal voor katten van middelbare leeftijd en ouder.

Katten van 5 jaar en ouder, vanwege de leeftijd, zouden een significante afname van de activiteitsniveaus vertonen. Ondanks de lagere niveaus van activiteit, worden ze nog steeds gevoed met hetzelfde type en hoeveelheid voedsel.

Deze onbalans in energie-inname en -gebruik zal er waarschijnlijk toe leiden dat onnodig vet in hun lichaam wordt opgeslagen.

3. Ras

Het ras van een kat kan ook iets te zeggen hebben over dit groeiende probleem. Onbekend voor sommigen, er zijn specifieke kattenrassen die gevoeliger zijn voor obesitas. Inbegrepen in de lijst van Pet MD van katten die vatbaar zijn voor ongewenst gewicht dan anderen zijn de Birmaanse, Perzische en Peke-Faced katten.

4. Medicatie

kat cardiogram5. Castratie

Castratie verwijst naar het proces van het verwijderen van de voortplantingsorganen van een mannelijke kat of hond. Voor katten leidt dit vaak tot de vermindering van hun fysieke activiteit, inclusief hun verlangen om rond te zwerven.

De stofwisseling van gecastreerde katten wordt ook verlaagd tot 20%. Om ervoor te zorgen dat deze katten een gezond gewicht behouden, moet de hoeveelheid van hun voedsel worden verminderd.

Gevaren van obesitas bij katten

Geen enkele goede en liefhebbende huisdierouder zou de gezondheid van hun kat (of moet ik zeggen het leven) in gevaar willen brengen. Als u echter het type eigenaar bent dat geeft en geeft om aan de wensen van uw katten te voldoen, verkort u mogelijk het leven van uw kat.

Als je iemand bent die nog twijfelt over het levensbedreigende effects van overmatig gewicht en onevenwichtige voeding op katten, zullen de onderstaande risico’s hopelijk uw gedachten veranderen.

 • Mobiliteitsproblemen
 • Degeneratie van gewrichten of artrose
 • Hoge bloeddruk of hypertensie
 • Anesthesie complicaties
 • Verschillende soorten kanker
 • Hartaandoening
obesitas bij kattenTips over hoe u uw kat met succes kunt helpen een gezond gewicht te bereiken

We gaan verschillende trainingsprogramma’s aan en doorlopen een speciaal dieet om af te vallen. Hetzelfde geldt voor onze katachtige vrienden. Gezien de biologische aard van de kat, kan het helpen van een kat om gewicht te verliezen een beetje lastig zijn. Maar zoals altijd vinden mensen manieren en hier zijn er een paar:

1. Praat met uw dierenarts

dierenarts2. Tel calorieën

Op basis van de aanbevelingen van uw dierenarts zou men dan de voedselinname van uw kat moeten controleren. Dit omvat het aanpassen van het volume of de hoeveelheid voedsel die u uw kat geeft en het tellen van calorieën.

Het voeren van de kat te veel calorieën zal leiden tot geen gewichtsverlies. Een plotselinge vermindering van de hoeveelheid voedsel die u uw kat geeft, kan echter leiden tot een ernstige leverziekte die bekend staat als hepatische lipidose (ook wel leververvettingssyndroom genoemd).

3. Introduceer interactieve voeding

U kunt besluiten om uw kat een dieet te geven dat bestaat uit vezelrijk en minder calorieën zoals Blue Buffalo’s Weight Control-voedsel, maar zonder lichaamsbeweging kunnen uw pogingen om een tabby-kat te helpen gewicht te verliezen en een gezond gewicht te bereiken, mislukken. Het introduceren van interactieve feeders aan uw kat kan net de truc doen.

Je doel hier is om maaltijden uitdagender te maken voor je katten. Afgezien van het bieden van fysieke en mentale stimulatie, vertragen interactieve feeders hen een beetje tijdens het eten en laten ze zich ook tevreden voelen na een maaltijd.

Hoe krijg ik mijn binnenkat zover dat hij gewicht verliest?

Praat met uw dierenarts. Calorieën tellen. Kijk naar dieetvoeding. Nix de traktaties. Laat je kat jagen. Denk aan een voederbal.

Is nat of droog kattenvoer beter voor gewichtsverlies?

Ingeblikt kattenvoer heeft minder calorieën en is beter voor gewichtsverlies wanneer het wordt gevoed met een gecontroleerd kattendieet. Katten met urinewegproblemen. Wanneer ze een ingeblikt dieet krijgen, krijgen katten meer hydratatie uit ingeblikt voedsel, dat nat is. Katten met constipatieproblemen doen het ook beter wanneer ze een ingeblikt dieet krijgen, omdat deze diëten meer vocht bevatten.

Zal natvoer de kat helpen gewicht te verliezen?

Het is aangetoond dat het voeren van alleen ingeblikt of rauw voedsel katten helpt gewicht te verliezen. Een verhouding van 50% natvoer tot 50% droog werkt ook goed, maar slechts 25% natvoer kan gunstig zijn voor gewichtsverlies (en de gezondheid van de urinewegen beschermen). Voer een droog voedsel dat goed is geformuleerd voor gewichtsverlies.

Waarom wordt mijn kat dik?

Wat veroorzaakt gewichtstoename bij katten? Gewichtstoename bij katten is het gevolg van een toename van lichaamsvet. Dit wordt meestal veroorzaakt door te veel eten, vooral in combinatie met een gebrek aan lichaamsbeweging.