Beste kattenbakken: veilige en handige voedselkommen voor uw kitties


0

Beste Kattenbakken

Katten zijn niet alleen kieskeurige eters. Ze kunnen erg kieskeurig zijn over hun grasmat, waaronder hun speeltuin, zwerfvuil en voerbakken voor huisdieren. Dat klopt, kitties willen ‘em vaat schoon! Maar het krijgen van de leukste of duurste kattenvoerbak is gewoon niet genoeg. Veiligheid, gemak en duurzaamheid moeten de prioriteit zijn bij het kiezen van de juiste voedsel- en waterbakken voor uw katachtige vrienden.

De beste voerbakken voor katten zijn gemaakt van duurzaam en veilig materiaal, iets verhoogd om te voorkomen dat de nek van uw kat wordt belast, breed en ondiep en gemakkelijk schoon te maken.

In dit artikel hebben we een lijst gemaakt met de beste food bowl-opties in verschillende materialen, stijlen en functies die passen bij uw behoeften, smaak en budget. Bovendien hebben we een kopersgids toegevoegd met tips en andere dingen die u moet weten over kattengerechten.

Hier bij FelineLiving.Net hebben we een toegewijde missie om katteneigenaren zoals jij te voorzien van goed onderzochte informatie, zodat ze hun kat de beste zorg en voeding kunnen bieden.

Onze lezers vertrouwen op de beoordelingen, artikelen en herinneringswaarschuwingen voor kattenvoer die we onderzoeken en publiceren. We werken ook routinematig onze eigen beoordelingen bij en beoordelen deze om ervoor te zorgen dat eventuele wijzigingen door fabrikanten onder uw aandacht worden gebracht.

FelineLiving.Net wordt onderhouden door Mary Nielsen & haar personeel. Mary is een dierenliefhebber van zowel katten als honden. Zij en haar medewerkers zijn gepassioneerd door dieren en werken hard om u te voorzien van een schat aan informatie voor u en uw kat.

FelineLiving.Net wordt ondersteund door onze lezers. Als u een aankoop doet via een van onze links, kunnen we een verwijzingsvergoeding verdienen. Dit helpt de kosten van het gebruik van onze gratis blog te dekken. Bedankt voor uw steun!

Waar u op moet letten in de beste kattenbakken

Eigenaren van gezelschapsdieren zullen altijd het voorrecht hebben als het gaat om het kopen van kattenvoerbakken. Vaker wel dan niet, maken ze een keuze op basis van hun inkoopcapaciteit en ontwerpvoorkeur.

Dit is allemaal goed en wel. Maar er zijn bepaalde kwaliteiten in voerbakken voor katten die niet onderhandelbaar zijn. Hier zijn de kwaliteiten om op te letten bij het kiezen van de juiste kattenvoerbak.

Veiligheid

Zonder twijfel is veiligheid de eerste prioriteit bij het kiezen van de voerbak van uw kat. De veiligheid van onze harige vrienden is immers altijd onze eerste zorg.

Kattenschotels moeten gemaakt zijn van veilige materialen, zonder giftige stoffen als onderdeel van het eindproduct en met een ontwerp dat uw katten geen letsel of schade toebrengt.

Sommige materialen kunnen worden gemaakt met giftige chemicaliën, die na verloop van tijd met het voedsel kunnen worden gemengd. Sommige slecht gemaakte ontwerpen kunnen scherpe randen hebben die verwondingen kunnen veroorzaken.

Keramische kommen zijn gevoelig voor breuk, waardoor bepaalde delen zich mengen met het kattenvoer of scherpe chips worden ingeslikt door katten. De gebroken randen kunnen je kitties ook verwonden.

Plastic schalen zijn daarentegen gevoelig voor krassen, waardoor ook enkele kleine stukjes plastic zich kunnen mengen met het kattenvoer. Roestvrijstalen kommen zijn het veiligst.

Maar roestvrijstalen kommen van slechte kwaliteit kunnen ook worden gemengd met goedkope materialen die giftig en niet zo duurzaam zijn als hoogwaardig staal, dat bij beschadiging ook kan barsten en scherpe randen van het staal kan blootleggen. Kies dus voor een roestvrijstalen kom van goede kwaliteit van een gerenommeerde fabrikant.

Duurzaamheid

Welk materiaal van de kattenbak je ook kiest, je wilt dat het minstens een jaar of twee in goede staat blijft. Je zou zeker niet de voerbak van je katten om de zoveel tijd willen vervangen. Nogmaals, de meest duurzame is een roestvrijstalen kom. Er is een sterke impact of klap nodig om roestvrijstalen kommen te schrapen of te deuken.

Plastic pet bowls zijn ook behoorlijk duurzaam, vooral die gemaakt van dik en kwalitatief goed plastic. Het probleem met plastic is dat het gevoelig is voor krassen, waardoor bacteriën kunnen blijven wonen en sommige plastic deeltjes zich mengen met het kattenvoer of water. Maar de meeste plastic kommen barsten niet gemakkelijk.

Keramische kommen kunnen gemakkelijk barsten wanneer het op de grond valt of wanneer het wordt geraakt door een hard voorwerp. Chips van keramisch materiaal kunnen uit de kom komen en ook mengen met het kattenvoer. Maar in tegenstelling tot plastic is het niet gemakkelijk te krabben.

[year] Beste kattenbakken: veilige en handige voerbakken voor uw kitties 1

Nodig hebben

Er zijn verschillende soorten kattenbakken en kattenvoeders om uit te kiezen, allemaal met verschillende functies en voordelen. Maar een essentiële overweging is de essentiële behoefte van je katachtige vrienden. Als u bijvoorbeeld meerdere katten heeft, wilt u misschien een multi-feeder krijgen, zelfs als uw katten voerbakken delen.

Als u meestal het huis uit bent met niemand om uw katten te voeren, kunt u kiezen voor een automatische feeder of een gravity filler feeder. Als uw kat zwaarlijvig is of een snelle eter, is ze misschien beter af met een kattenbak met langzaam voer. Als je tabby wat stimulatie nodig heeft, koop dan een interactieve kattenvoeder voor haar. Er is een juiste kattenvoerbak of feeder voor de behoeften van uw kat.

Gemak

Gemak is een kwaliteit die u zeker zou willen in kommen voor huisdieren – voor zowel uw kat als uzelf. Voor uw kat moet de voerbak gemakkelijk te gebruiken zijn en geen ongemak veroorzaken.

Licht verhoogde kattenbakken hebben de voorkeur om te helpen bij de spijsvertering en om te voorkomen dat de nek en gewrichten worden belast wanneer de kat eet. Dit helpt ook oudere of gewonde katten om hun voedsel gemakkelijk te bereiken.

Een brede en ondiepe kattenbak is ook ideaal om snorharenvermoeidheid te voorkomen, die optreedt wanneer de snorharen van de kat de kom raken tijdens het eten of drinken. De snorharen van de kat zijn erg gevoelig. Wanneer deze herhaaldelijk een oppervlak raken, voelen katten een sensorische overbelasting, die hen belast.

Diepe kommen veroorzaken ook wat ongemak voor de meeste katten, die liever hun omgeving zien tijdens het eten. Het kan ook helpen als de verhoogde kom iets naar het gezicht van de kat is gekanteld voor gemakkelijkere voeding.

Voor uw gemak heeft u een kattenbak die gemakkelijk schoon te maken en te dragen is – precies het juiste gewicht, de juiste grootte en handgrepen. Kies een gemakkelijk te reinigen oppervlak waar olie, vuil of bacteriën niet op kunnen blijven hangen.

Reinigbaarheid

Over reinigbaarheid gesproken, het is zeker handiger voor u als de kommen vaatwasmachinebestendig waren. Zoals eerder vermeld, zijn katten nogal kieskeurig over hun kattengerechten. Dus je moet hun kattenbakken regelmatig wassen met water en zeep om vuil, olie of micro-organismen te verwijderen.

Dit geldt met name als u uw kat voedt met nat kattenvoer. Overgebleven natvoer heeft de neiging om bacteriën en insecten aan te trekken.

Schattigheid

Hoewel het niet echt een noodzaak is, helpt het ook dat de huisdierbakken van uw kat aantrekkelijk genoeg zijn, omdat deze deel uitmaken van uw huisinterieur.

[year] Beste kattenbakken: veilige en handige voerbakken voor uw kitties 14

 1. Dr. Catsby’s Snorharen Relief Bowl
 2. PetRageous Ontwerpen Frisky Kitty Oval Keramische Kattenschaal
 3. Huisgenoot Ultra plastic kom
 4. Van Ness· Ecoware Antislip Kattenschaal
 5. Nettere huisdieren Nettere Feeder Deluxe
 6. Necoichi Extra brede keramische verhoogde kom
 7. Frisco Multi Pet Voerstation
 8. PetSafe Gezond huisdiervoeding Station
 9. Huisgenoot Pearl Replendish Waterer met Microban
 10. SureFeed Microchip Feeder
 11. IRIS Slow Feeding Kom
 12. PetSafe Slanke Kat

Beste kattenbakken en feeders

Beste roestvrijstalen kattenbak

Dr. Catsby’s Whisker Relief Kom

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

[year] Beste kattenbakken: veilige en handige voerbakken voor uw kitties 15

Gemaakt met een unieke, ondiepe vorm die is ontwikkeld door het meten van een groot aantal snorharen en gezichten van katten om de ideale verhoudingen voor een stressvrij dineren te bepalen.

Absoluut een van de beste kattenvoerbakken die je je kat ooit kunt geven, is Dr. Catsby’s Whisker Relief Non-Skid Stainless Steel Cat Bowl. Het is speciaal ontworpen om uw geliefde huisdieren eetgemak en plezier te bieden.

Allereerst is deze roestvrijstalen kom ontworpen om katten te verlichten van snorharenmoeheid door een grondige studie van de gezichten van katten. Het is breed en ondiep genoeg gemaakt dat de snorharen het roestvrije oppervlak niet raken.

Ook is het oppervlak van de kom ontworpend op zo’n manier dat het droge kattenvoer altijd in het midden blijft om het voor uw katten nog makkelijker te maken. En het is absoluut stijlvol en modernistisch in ontwerp.

Food-grade en BPA-vrij roestvrij staal wordt gebruikt voor deze beste voerbak voor katten. En voor uw gemak is er een zijuitsparing voor eenvoudiger gebruik, evenals een siliconen bodembedekking om slippen over de vloer te voorkomen.

Maar zelfs met zijn unieke ontwerp en functies heeft het ook zijn deel van de kritiek van kattenouders die het hebben gebruikt. Ten eerste vonden ze het niet leuk dat de siliconen bodembedekking niet aan de kom is bevestigd. De kom zit er gewoon op als een matje. Ten tweede, vloeibaar nat voedsel zoals soepen, hebben de neiging om te morsen wanneer het wordt verplaatst.

Pros:

 • Stijlvol design
 • Kan snorharenmoeheid voorkomen
 • Food-grade en BPA-vrij roestvrij staal

Tegens:

 • Siliconen bodembedekking niet bevestigd aan de kom
 • Soepachtig kattenvoer kan morsen wanneer de kom wordt verplaatst

Beste keramische kattenbak

PetRageous Designs Frisky Kitty Oval Keramische Cat Schotel

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

[year] Beste kattenbakken: veilige en handige voerbakken voor uw kitties 16

Deze duurzame en magnetronveilige keramische kommen zijn niet alleen schattig, maar ook veilig in gebruik en gemakkelijk schoon te maken.

Voor keramische kommen is een van de beste kattenbakkeuzes die je kunt vinden PetRageous Designs Frisky Kitty Oval kattenvoerbak. Niet alleen zijn de ontwerpen schattig (ze zijn er in twee kleuren) maar ook zeer duurzaam. De keramische kattenvoerbakken kunnen uw huisdecors goed aanvullen.

Het productieproces is uitstekend. Allereerst is het gemaakt van keramiek van de beste kwaliteit. Ten tweede wordt elke kom met de hand geverfd en in de oven gestookt om vervaging en chippen te voorkomen.

Bovendien zijn de voerbakken voor katten vaatwasmachinebestendig en gemakkelijk schoon te maken. Het is ook magnetronbaar voor handige verwarming.

Bovendien zijn de kattenvoerbakken vrij ondiep om snorharenvermoeidheid tegen te gaan. Je kunt twee keramische kattenbakken hebben – een voor water – in verschillende ontwerpen.

Deze keramische dierenkom kreeg zoveel goede recensies van honderden online klanten via Chewy. De meesten van hen vinden de kattenbak te schattig.

Velen houden ook van het keramische materiaal omdat het gemakkelijker schoon te maken is en de voedselgeur gemakkelijk afneemt. Maar sommige kattenouders vinden de kattenvoerbak te klein.

Pros:

 • Keramisch materiaal van goede kwaliteit
 • Handgeschilderd, schattig ontwerp
 • Ondiepe schotel voor snorharenverlichting
 • Vaatwasmachinebestendig, magnetronbestendig

Tegens:

 • Vrij klein van formaat
 • Breekbaar bij verkeerd gebruik of vallen

Beste plastic kattenbak

Petmate Ultra Plastic Kom

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

[year] Beste kattenbakken: veilige en handige voerbakken voor uw kitties 17

Sport een eenvoudig ontwerp met zijinkepingen voor eenvoudige bediening en reiniging. Het is ook vaatwasmachinebestendig en is gemaakt van hoogwaardig plastic.

Sommige eigenaren van gezelschapsdieren geven nog steeds de voorkeur aan plastic kommen boven de door de dierenarts aanbevolen roestvrijstalen of keramische kommen. Natuurlijk zijn plastic gerechten het meest economisch en tegelijkertijd zeer duurzaam.

Gelukkig voor kattenouders zijn er een aantal plastic kommen van goede kwaliteit op de markt, en een daarvan is PetMate Ultra Plastic voedselbakken.

Deze kattenvoerbak is gemaakt van hoogwaardig plastic en heeft een eenvoudig maar modern ontwerp dat past bij elk interieur, met twee kleuropties.

Het heeft zijdelingse inkepingen om het gemakkelijker te maken voor het hanteren en verplaatsen. Het is ook vaatwasmachinebestendig. Ook kan deze kattenbak worden gebruikt om water vast te houden. De maat is precies goed voor de meeste katten.

Veel katteneigenaren houden van de duurzaamheid van deze kattenvoerbak. Het is ook zeer betaalbaar. De enige veel voorkomende klacht is dat het de neiging heeft om te glijden vanwege de afwezigheid van een rubberen bodem.

Er zijn ook enkele klachten over het feit dat het moeilijk is om los te komen van een stapel andere vergelijkbare kommen.

Pros:

 • Duurzaam
 • Betaalbaar
 • Precies de juiste maat voor de meeste katten

Tegens:

 • Heeft de neiging om op de grond te glijden of te slippen

Beste milieuvriendelijke kattenbak

Van Ness Ecoware Antislip Kattenschaal

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

[year] Beste kattenbakken: veilig en samenient Food Bowls voor uw Kitties 18

Deze antislip ecoware is uniek gemaakt van 47% bamboe plantmateriaal – een hernieuwbare plantaardige bron.

Van de beste kattenvoerbakken op deze lijst is de Van Ness Ecoware kattenvoerbak onze favoriet. En dat komt omdat het is gemaakt van 47% bamboe, wat een hernieuwbare bron is. Het is zeer duurzaam en het gepolijste afwerkingsoppervlak ziet er absoluut schattig uit.

Deze kattenbak is breed en ondiep om snorharenmoeheid te voorkomen. De bodem heeft een antislipbasis gemaakt van hoogwaardig siliconen om te voorkomen dat je over de vloer glijdt. Het is ook gemakkelijk met de hand te wassen.

De online reviews voor de Van Ness Ecoware kattenvoerbak zijn tot nu toe opmerkelijk, met zeer weinig critici. Ze vinden het vooral geweldig dat deze milieuvriendelijke eetbak ook budgetvriendelijk is.

De meest voorkomende klachten zijn dat de schaal kleiner is dan verwacht en dat deze te licht is, waardoor het gemakkelijk om te stoten is.

Pros:

 • Antislip basis
 • Affrodable
 • 47% bamboe, hernieuwbare bron
 • Breed en ondiep voor snorharenverlichting

Tegens:

 • Niet vaatwasmachinebestendig
 • Maat te klein voor grotere katten

Beste verhoogde kattenbak (roestvrij)

Neater Huisdieren Neater Feeder Deluxe

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

[year] Beste kattenbakken: veilige en handige voedselbakken voor uw kitties 19

Deze verhoogde, rommelvrije kommen hebben verhoogde randen om uw muren en vloeren te beschermen tegen schade, schimmels en vlekken.

De meeste volwassen katten, vooral grotere rassen, hebben moeite om te bukken om te eten van een ondiepe kattenvoerbak op de vloer. Hun lichaamshouding maakt het ook een uitdaging voor de spijsvertering.

Dit is de reden waarom de meeste dierenartsen verhoogde kattenbakken aanbevelen die meer comfort en gemak kunnen bieden aan uw harige kinderen tijdens het eten.

Een verhoogde kattenvoerbak minimaliseert het belasten van de nek en gewrichten en maakt het ook gemakkelijker voor de spijsvertering. We vinden Neater Pets Neater Feeder verhoogde dubbele feeders als een van de beste in de verhoogde kattenvoerbakklasse.

Het ontwerp is zo spectaculair dat het voorkomt dat voedsel en water op de vloer morst vanwege de ingebouwde beschermende wanden en het bassin. Geen rommelige eters meer!

Het nog betere nieuws is dat deze unieke feeder een bovenste reservoir heeft dat gemorst voedsel bevat dat later gemakkelijk kan worden verzameld.

Wat het gemorste water betreft, dit product heeft een zachte helling, zodat het water door een filtersysteem naar beneden kan stromen in een lager reservoir voor eenvoudige verwijdering. Uw vloer wordt volledig gespaard van de puinhoop.

Twee roestvrijstalen kommen zitten bovenop het bassin, dat dient als voedsel- en waterbakken. Beide kommen zijn vaatwasmachinebestendig.

De meeste klanten die deze feeder hebben geprobeerd, zijn zeer tevreden met de resultaten, vooral bij het beheersen van hun rommelige eterkat. De meeste klachten gingen over het feit dat de twee roestvrijstalen kommen te klein waren.

Pros:

 • Ontworpen om het morsen van voedsel tegen te gaan
 • Twee roestvrijstalen kommen voor voedsel en water
 • Verhoogde kattenbakken om de belasting van de nek van de kat te verminderen
 • Bovenste en onderste reservoir om gemorst voedsel en water te verzamelen

Tegens:

 • Een beetje prijzig
 • De twee roestvrijstalen kommen zijn misschien te klein voor sommige grote katten

Beste verhoogde kattenbak (keramiek)

Necoichi Extra Brede Keramische Verhoogde Kom

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

[year] Beste kattenbakken: veilige en handige voerbakken voor uw kitties 20

Een extra brede verhoogde kom die een unieke curvevorm heeft om rechts in het midden te houden. De extra grote ruimte vermindert de incidentie van snorharenvermoeidheid.

Als het gaat om keramische kommen, kunnen maar weinigen een kaars vasthouden aan een Necoichi verhoogde kattenbak. Necoichi staat bekend om zijn hoogwaardige keramische kattenbakken en beschikt over deze extra brede voerbak om snorharenvermoeidheid te verminderen. Deze verhoogde kattenvoerbak is ook ontworpen om stress op de nek en gewrichten te verminderen.

Over het ontwerp gesproken, het is ook features een binnenlip om het morsen van voedsel te verminderen, en een gebogen vorm om het kattenvoer gecentreerd te houden voor meer gemak. De algehele look is ook charmant.

Bovendien is de kattenvoerbak gemaakt van niet-absorberend en fda-goedgekeurd porselein dat veilig is voor zowel gebruik in de vaatwasser als in de magnetron.

Porselein is eigenlijk dichter en duurzamer dan gewoon keramisch materiaal. Twee keramische huisdierschalen voor het voedsel en water van je kat zijn geweldige keuzes.

Deze verhoogde kattenbak ontving zoveel vriendelijke recensies op Chewy.com. Eigenaren van gezelschapsdieren houden vooral van de hoogte van de verhoogde kom, waarvan ze zeggen dat deze perfect is voor oudere katten.

Ze houden ook van de lip aan de zijkant die voedselmorst voorkomt, en ook de brede rand die voorkomt dat de snorharen het oppervlak raken.

Sommige klanten merkten echter bepaalde problemen op, zoals de antislip siliconenbasis die steeds loskomt en niet gemakkelijk te bevestigen is. Een enkeling vindt de kom te ondiep en acht hem ongeschikt voor rommelige eters.

Pros:

 • Vaatwasmachinebestendig en magnetronbestendig
 • Brede en ondiepe kom om snorharenmoeheid te voorkomen
 • Verhoogde kattenvoerbak met precies de juiste hoogte

Tegens:

 • Te ondiep voor rommelige eters
 • Antislip basiskraag komt gemakkelijk los

Beste multi-cat feeders

Frisco Multi Huisdier Voerstation

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

[year] Beste kattenbakken: veilige en handige voerbakken voor uw kitties 21

Dit vierweg voedingsstation is zeer ideaal voor opgroeiende puppy’s. De kommen zijn gemaakt van roestvrij staal die ook vaatwasmachinebestendig zijn.

Als je meerdere katten in huis hebt, is dit voerstation voor meerdere huisdieren van Frisco een must-try. Het netjes ogende ronde voerstation is voorzien van vier roestvrijstalen kommen die stevig op een duurzame draadbasis zitten. De kattenbakken zijn perfect geplaatst in bedrade cilinders om te voorkomen dat ze kantelen en morsen.

Je kunt vier katten tegelijkertijd voeren met voldoende afstand en ruimte ertussen, of je kunt twee sets voer- en waterbakken hebben.

De draadvoet is eenvoudig met de hand te reinigen en onderhoudsarm, terwijl de roestvrijstalen kattenbakken vaatwasmachinebestendig zijn. Ook heeft de draadbasis een handvat in het midden voor gemakkelijk verplaatsen.

De meeste huisdierouders houden van het gemak van het gebruik van deze meervoudige kattenvoeder, vooral wanneer ze alle kattenbakken moeten dragen.

Sommigen zeiden ook dat mieren niet langer een probleem zijn. Nogal wat klanten vonden de roestvrijstalen kattenbakken echter te klein voor hun kattenkoekjes.

Pros:

 • Mooi uitziende ronde draadvoet
 • Roestvrijstalen kommen zijn vaatwasmachinebestendig
 • Duurzaam en gemakkelijk te hanteren draadvoet, met vier roestvrijstalen kattenbakken

Tegens:

 • Voerbakken voor huisdieren zijn niet groot genoeg voor grotere katten

Beste Gravity Refill Food &Water Bowls

1. PetSafe Gezond Huisdiervoeding Station

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

[year] Beste kattenbakken: veilige en handige voerbakken voor uw kitties 22

Dit wordt sterk aanbevolen door Dierenartsen, dit zwaartekrachttoevoersysteem wordt geleverd met een verwijderbare roestvrijstalen kom. De trechter is gemaakt van BPA-vrij plastic met een draaislot om voedsel veilig te houden.

Katteneigenaren die het grootste deel van de dag van huis zijn, kunnen een goed gebruik maken van een zwaartekracht-navulvoeder voor huisdieren, omdat ze droogvoer voldoende kunnen bewaren voor een hele dag of zelfs voor een paar dagen.

Deze van PetSafe is een van de beste zwaartekrachtvullers voor kattenvoer op de markt van vandaag, omdat hij wordt geleverd met een verwijderbare roestvrijstalen kattenbak, wat het voorkeursmateriaal is van de meeste dierenartsen.

De trechter is gemaakt van BPA-vrij duurzaam plastic en is uitgerust met een twist-lock deksel om het droge voedsel vers te houden en voedsel morsen te voorkomen. Alle onderdelen van deze zwaartekrachtvuller kattenvoeder zijn ook vaatwasmachinebestendig.

Het is verkrijgbaar in verschillende maten die bij uw huisdier passen. Dit is echter niet geschikt voor zware eters of zwaarlijvige katten, omdat ze kunnen proberen de trechter in één maaltijd te legen.

Voor veel huisdierouders werkt deze kattenvoeder. Ze houden ook van de duurzaamheid en reinigbaarheid van dit product. Maar er zijn klachten geweest over het feit dat de brokjes niet soepel in de roestvrijstalen kom naar beneden gieten en dat het wat shaki nodig heeftng om het gerecht te vullen.

Pros:

 • BPA-vrije plastic trechter
 • Met roestvrijstalen pet bowl
 • Kan droogvoer opslaan voor een paar dagen voorraad

Tegens:

 • Meldingen van de brokjes die niet soepel naar de kom stromen

2. Petmate Pearl Replendish Waterer met Microban

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

[year] Beste kattenbakken: veilige en handige voerbakken voor uw kitties 23

Houdt huisdieren gehydrateerd door 24/7 een kom gezuiverd water aan te bieden. Het wordt geleverd met een houtskoolfilter dat alle watergedragen ziekteverwekkers verwijdert.

Petmate Pearl Replendish Waterer met Microban is ook ontworpen voor drukke kattenouders en is een geweldige waterzwaartekrachtvuller voor huisdieren. Afgezien van het gemak om de waterbakken niet dagelijks te hoeven vullen, is deze speciale watervuller uitgerust met een vervangbaar houtskoolfilter om ongewenste ziekteverwekkers uit het water te verwijderen.

Deze waterbak heeft een Microban-laag rond de waterbak die de groei van bacteriën regelt. En het materiaal is gemaakt van PET-plastic dat veilig is voor huisdieren. Het is inderdaad een van de beste kattenwatervullers die je je katten kunt geven.

Hoewel de meerderheid van de beoordelingen voor deze watervuller vriendelijk zijn geweest, heeft het ook zijn aandeel van critici. Sommige critici hebben verklaard dat het waterniveau naar hun smaak te laag is, waardoor dit waarschijnlijk niet ideaal is voor grotere huisdieren zoals honden.

Pros:

 • Zwaartekracht watervuller gemaakt voor drukke kattenbezitters
 • Met Microban-laag om ophoping van bacteriën te voorkomen
 • Met een vervangbaar houtskoolfilter om ziekteverwekkers buiten te houden

Tegens:

 • Het waterniveau dat zich in de kom verzamelt, is laag

Beste automatische kattenvoermachine

SureFeed Microchip Feeder

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

[year] Beste kattenbakken: veilige en handige voerbakken voor uw kitties 24

Opent alleen voor een aangewezen huisdier door zijn microchip of meegeleverde RFID-halsbandtag op te pakken, het is de ideale manier om te voorkomen dat huisdieren elkaars voedsel stelen.

Hier is nog een geweldige kattenvoeder voor drukke kattenouders – SureFeed Microchip Cat Feeder. Dit is zeker een van de beste automatische kattenvoeders ooit ontwikkeld. Het is geprogrammeerd om zijn voedselschaal alleen te openen voor een aangewezen huisdier via een microchip of RFID-halsbandlabel.

Deze unieke automatische feeder biedt vele voordelen, waaronder onbewaakte voeding en voorkomen dat andere huisdieren de maaltijden van anderen stelen. Het is ook ideaal voor huisdieren op recept en voor degenen die proberen gewicht te verminderen.

Bovendien is het van toepassing op nat of droog voedsel. En wanneer het aangewezen huisdier niet in de buurt is, blijft het deksel gesloten om het voedsel vers en veilig te houden voor insecten. De automatische feeder is compatibel met alle microchips en heeft de capaciteit om tot 32 huisdieren te programmeren.

Uniek onder veel automatische kattenvoeders, SureFeed Microchip is gunstig geweest voor veel gebruikers volgens beoordelingen op Chewy.com. Een van de opmerkingen was dat de automatische kattenvoeder heeft voorkomen dat pestkatten, zwaarlijvige katten en ongedierte het voedsel aanraken.

Maar deze premium automatische feeder heeft ook enkele problemen, volgens sommige ontevreden klanten. Prijs is zeker een probleem vanwege het hoge prijskaartje.

Maar er waren ook meldingen van slecht functionerende deksels die open blijven, zelfs als het aangewezen huisdier is vertrokken. Anderen zijn niet blij met het gebruik van 4C-batterijen.

Pros:

 • Programmeerbaar tot 32 huisdieren
 • Compatibel met elke microchip, wordt geleverd met 1 RFID-kraag
 • Ontworpen om alleen een aangewezen huisdier te voeden via microchip of RFID-halsband

Tegens:

 • Vereist enige training
 • Meldingen van defecte deksels

Beste Slow Feed Kattenbak

IRIS Slow Feeding Kom

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

[year] Beste kattenbakken: veilige en handige voerbakken voor uw kitties 25

Ontworpen met verhoogde gebieden in het midden om fido’s snelle eetgewoonten te vertragen. Verkrijgbaar in verschillende stijlen, zodat u de beste pasvorm voor uw unieke beste vriend kunt vinden.

Als u’ben je op zoek naar een slow feed kattenbak voor je dikke kat, Iris Slow Feeding kattenbak is een van de beste voerbakken voor slow feeding.

In tegenstelling tot andere langzaam voedende kommen, heeft deze een eenvoudig ontwerp met verhoogde porties in het midden van de kom die uw huisdier beïnvloeden om te vertragen.

Andere langzaam voedende kattenbakken zijn zo ingewikkeld dat het vervelend wordt voor uw huisdieren. Omdat het doel alleen is om te vertragen en niet om te voorkomen dat je eet, is Iris slow feed kattenbak precies goed. Het is gemaakt van BPA-vrij plastic met een rubberen basis om te voorkomen dat het op de vloer glijdt.

De meeste huisdierouders die deze langzame feeder probeerden, zeiden dat het werkte bij het vertragen van hun gretig etende huisdieren. De meest voorkomende klacht gaat over de rubberen basis die blijkbaar geen sterke grip op de vloer heeft.

Andere katteneigenaren zeiden dat hun katten het zo moeilijk hebben om bij het voedsel te komen dat ze in plaats daarvan hun poten gebruiken, wat resulteert in morsen.

Zorg ervoor dat je het kortsnuitige type krijgt, want het krijgen van de langsnuitversie van deze kom zal het voor katten zeker moeilijker maken om hun voedsel te eten.

Pros:

 • Gemaakt van BPA-vrij en duurzaam plastic
 • Ontworpen om gretig etende huisdieren en zwaarlijvige huisdieren te vertragen

Tegens:

 • Rubberen basis gript niet genoeg

Beste interactieve kattenvoermachine

PetSafe SlimCat Interactieve Feeder

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

[year] Beste kattenbakken: veilige en handige voerbakken voor uw kitties 26

Kan worden gebruikt door alle katten en met name de chonky katten. Het levert gedurende de dag kleinere porties voedsel op en het helpt het optimale gewicht te behouden en de spijsvertering van uw kat te verbeteren.

Dikke katten en verveelde katten kunnen veel baat hebben bij een interactieve kattenvoeder. Obesitas en verveling zijn veel voorkomende problemen bij binnenkatten.

Sommige katten eten zo snel dat ze vrijwel direct daarna overgeven. Daarom helpt het om een interactieve kattenvoeder voor beide doeleinden te gebruiken – vertraag het eten van uw dikke kat of houd uw verveelde kat actief en vermaakt.

Het is een geweldige manier om uw katten te stimuleren door traktaties uit te delen via de interactieve kattenvoeder. De meeste interactieve kattenvoeders zijn echter niet van toepassing op nat kattenvoer.

PetSafe SlimCat interactieve kattenvoeder is een voerbal die brokjes uitdeelt wanneer ze worden verplaatst, wat een leuke en gezonde (wat oefening) manier is om voedsel te krijgen.

Overigens zijn de gaten instelbaar volgens de brokgrootte. Het is gemaakt van BPA-vrij plastic en is vaatwasmachinebestendig. En het komt in vier leuke kleuren.

Zoals verwacht ontving deze interactieve kattenvoeder bemoedigende beoordelingen van online recensenten. Velen zeiden dat hun kitties het geweldig vinden om deze bal rond te slaan, met of zonder droogvoer. Ze zeiden dat het hun luie en dikke katten heeft geholpen om voor hun voedsel te werken.

Er zijn enkele meldingen geweest van het vergrendelingsmechanisme voor de verstelbare gaten die niet goed werken. En natuurlijk zijn er katten die gewoon niet geïnteresseerd zijn.

Pros:

 • Betaalbaar
 • Vaatwasmachinebestendig, magnetronbestendig
 • Compact, licht en inklapbaar – geschikt voor op reis

Tegens:

 • Meldingen dat de siliconen gemakkelijk worden gescheurd na een tijdje te zijn gebruikt
Lees ook: 6 Beste kattentraktaties voor
[year] Beste kattenbakken: veilige en handige voerbakken voor uw kitties 27

Over Kattenbakken

Problemen met plastic kommen

Plastic kommen zijn niet verschrikkelijk, maar hebben gewoon niet de voorkeur vanwege een paar problemen. Ten eerste hebben sommige katten een allergie voor plastic ontwikkeld, wat een huidaandoening veroorzaakt die bekend staat als kinacne. Dit gebeurt wanneer de kin van de kat met de plastic kommen wrijft.

Er wordt aangenomen dat de krassen in het plastic de huid irriteren, mogelijk ook als gevolg van bacteriële besmetting van het plastic oppervlak, waardoor ontstekingen in de haarzakjes ontstaan die eindigen als kinacne.

Ten tweede hebben de krassen en schrammen op het plastic oppervlak de neiging om een habitat te worden voor bacteriën en andere micro-organismen die het voedsel of water in de voedselbakken kunnen vervuilen.

Ten derde kunnen de kleine stukjes plastic en verf die afbladderen ook het voedsel of water vervuilen. En ten slotte is plastic niet milieuvriendelijk.

Kattenvaatjes schoonmaken

Katten hebben een hekel aan vuily voerbak. Zowel droog als nat voedsel laten een stempel achter in de voedselbakken, die, wanneer ze een paar dagen ongewassen worden gelaten, ook ziektekiemen en bacteriën kunnen herbergen, of insecten zoals mieren, kakkerlakken en vliegen kunnen aantrekken.

Natvoer kan gemakkelijk ranzig worden en een slechte geur opwekken. Het is dus noodzakelijk om de voedselbakken minstens één keer per dag te wassen.

Was gewoon met water en zeep of gebruik een vaatwasser als de voerbak vaatwasmachinebestendig is. Zorg ervoor dat de zeep helemaal gespoeld is.

Het is niet nodig om een borstel te gebruiken, tenzij er iets te plakkerig is dat niet alleen door je handen kan worden verwijderd. Harde borstels kunnen krassen maken op het oppervlak van de voedselbak, vooral plastic kommen.

Conclusie

Voor veel katten is de juiste voerbak net zo belangrijk als het kattenvoer zelf. Als je kat comfortabel op een bepaalde kattenbak eet, moet het een goede kattenvoerbak zijn. De beste kattenvoerbak is er een die goed bij je kat past.

De grootte en vorm zijn afhankelijk van de comfortzone van uw huisdier. Een brede en ondiepe schaal kan snorharenmoeheid helpen voorkomen, wat ongemakkelijk is voor katten. Een verhoogde voerbak kan nek- en gewrichtsbelasting helpen voorkomen en is ook gemakkelijker voor de spijsvertering.

De antislip rubberen basis zal grotendeels helpen bij het slippen of glijden over de vloer. Een voedselmat kan ook helpen bij het slippen en het houden van voedsel en water van de vloer.

Voor andere doeleinden, zoals wanneer katteneigenaren meestal weg zijn, zijn automatische kattenvoederopties ook beschikbaar. Voor stimulatie en gewichtsbeheersing zijn er ook slow feed kattenbak en interactieve feederopties beschikbaar. Roestvrij staal is het meest aanbevolen materiaal door dierenartsen.

Afgezien van het krijgen van de beste kattenvoerbak, is de waterbak net zo belangrijk. Katten drinken niet te veel, zelfs niet als het moet. Waterfonteinschalen helpen katten te verleiden om meer te drinken.

Houd tot slot de voerbakken en waterbakken altijd schoon. En plaats ze op een schone locatie die geen drukke plek in uw huis is, zodat uw katten comfortabel hun maaltijden kunnen nemen.

[year] Beste kattenbakken: veilige en handige voerbakken voor uw kitties 28