Beste interactieve kattenspeelgoed – Automatisch speelgoed voor uw kat!


0

Beste interactieve kattenspeelgoed

Hoe vaak heb je gemerkt dat je een enorme glimlach op je gezicht hebt als je kijk hoe je kat speelt, verkennen en alles bespringen waar ze haar poten op kan krijgen?

We weten het, het is waarschijnlijk te moeilijk om te tellen. Misschien zette het je op een gegeven moment aan het denken: “Wat is het beste interactieve kattenspeelgoed dat er is?”

Het is natuurlijk super schattig als ze dit doet – en het is ook super natuurlijk voor haar.

Waarom?

Omdat katten van nature roofdieren zijn. Ze houden ervan om hun “prooi” bijna net zo te besluipen en te jagen als ze graag op schoot knuffelen en hun jassen verzorgen.

Nu, als een attente en liefhebbende huisdiereigenaar, geef je je kat haar eten – zodat ze er niet op jacht naar hoeft te gaan. Hoewel dit geweldig is voor haar (en voor de wilde dieren in je achtertuin), kan het haar ook achterlaten met een spreekwoordelijke jeuk die ze gewoon niet kan krabben.

Dit is de reden waarom interactieve kattenspeeltjes zo’n geweldige aanvulling zijn op elk kattenminnend huishouden. Natuurlijk hebben katten de reputatie soms een beetje “lui” te zijn en veel te slapen. Maar de waarheid is dat katten houden van en nodig hebben om voldoende actieve speeltijd in hun leven te hebben.

Het helpt hen sterk en lenig te blijven terwijl ze ook een mager lichaamsgewicht behouden. De meeste katten voelen zich van nature aangetrokken tot speelgoed dat hen mentaal en fysiek kan uitdagen.

En hé, denk er eens over na:

Je houdt er niet van om je te vervelen, dus het is niet moeilijk om je voor te stellen dat je kat zich ook niet graag zou vervelen! Deze koopgids is bedoeld om u te helpen erachter te komen welk interactief kattenspeelgoed de beste en meest boeiende keuze is voor uw nieuwsgierige metgezel.

We hebben veel van de degenen die er zijn beoordeeld en hebben het beste van het beste geselecteerd op basis van prijs, kwaliteit en menselijke (en kitty) beoordelingen.

Hier bij FelineLiving.Net hebben we een toegewijde missie om katteneigenaren zoals jij te voorzien van goed onderzochte informatie, zodat ze hun kat de beste zorg en voeding kunnen bieden.

Onze lezers vertrouwen op de beoordelingen, artikelen en herinneringswaarschuwingen voor kattenvoer die we onderzoeken en publiceren. We werken ook routinematig onze eigen beoordelingen bij en beoordelen deze om ervoor te zorgen dat eventuele wijzigingen door fabrikanten onder uw aandacht worden gebracht.

FelineLiving.Net wordt onderhouden door Mary Nielsen & haar personeel. Mary is een dierenliefhebber van zowel katten als honden. Zij en haar medewerkers zijn gepassioneerd door dieren en werken hard om u te voorzien van een schat aan informatie voor u en uw kat.

FelineLiving.Net wordt ondersteund door onze lezers. Als u een aankoop doet via een van onze links, kunnen we een verwijzingsvergoeding verdienen. Dit helpt de kosten van het gebruik van onze gratis blog te dekken. Bedankt voor uw steun!

Beste interactieve kattenspeelgoed - Automatisch speelgoed voor je kat! 1

Hou je van wat je ziet? Purrfect! U kunt er zeker van zijn dat ik deze producten specifiek op de lijst heb gezet vanwege hun echte kwaliteit en niet om andere redenen. Ik wil graag transparant met u zijn en u informeren dat FelineLiving een deel van de verkoop of andere geldelijke compensatie kan krijgen via de links op deze pagina. Ik hoop dat je harige vrienden dol zullen zijn op deze beoordeelde producten en dat het vreugde zal opwekken in elk paar kattenogen!

Mary Nielsen ♥

De 9 beste interactieve kattenspeeltjes

Beste interactieve kattenspeelgoed - Automatisch speelgoed voor je kat! 1

Interactive Cat Toys Reviews

 1. Bergan Star Chaser Turbo Krabber
 2. Petstages Kat Speelgoed
 3. Kattendanser
 4. Hexbug Robot muis
 5. PetSafe Bolt Interactieve Laser Cat Speelgoed
 6. Catit Design Senses Play 2.0 Circuit
 7. Catit Bloemenfontein
 8. Slanke Kat Interactieve speelgoed- en voedseldispenser
 9. SnugglyCat Ripple Vloerkleed

Oké, hopelijk hebben we op dit punt overtuigd waarom het essentieel is om je kat een paar dingen te geven om mee te spelen voor haar algehele welzijn. Nu willen we u helpen uw geld goed te gebruiken door de beste kattenspeelgoed we hebben gevonden op de markt.

Elke kat heeft haar eigen persoonlijkheid en temperament, dus waar het ene dier van houdt, is misschien niet de “miauw van de kat” voor iemand anders. Misschien merk je zelfs dit verschil in interesse en voorkeur tussen je eigen twee, drie of meer katachtige familieleden!

Gelukkig zal zelfs een kattenspeeltje van hoge kwaliteit in de meeste gevallen de bank niet breken, dus je kunt gerust experimenteren met wat vallen en opstaan of zelfs investeren in een paar verschillende speeltjes om te zien op welke je huisdier (en) het meest positief zullen reageren.

Zoals gezegd hebben we kattenspeelgoed opgenomen dat uitblonk in klantbeoordeling, prijs, kwaliteit en algehele effectiviteit bij hun beoogde taken – kitties vermaken, energiek en spinnend gelukkig houden.

1. Bergan Star Chaser Turbo Krabber

beste interactieve kattenspeeltjes

De Bergan Star Chaser Turbo Scratcher is een ideaal kattenspeelgoed voor iedereen met katten die graag hun klauwen krabben en buigen, wat een volledig natuurlijk kattengedrag is, maar niet een dat wij mensen bijzonder leuk vinden als het om de bank of het tapijt gaat.

Dit krabgereedschap geeft je kat een veilige kans om haar kleine pootjes eraf te klauwen, omdat haar nagels niet vast komen te zitten in het materiaal (in tegenstelling tot veel gestoffeerde meubels, die eigenlijk aanzienlijke schade kunnen veroorzaken). En omdat het kraslot aan de binnenkant vervangbaar is, kunnen zelfs de “krasste” kitties op dit speelgoed naar de stad gaan zonder het te verpesten.

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Beste interactieve kattenspeelgoed - Automatisch speelgoed voor je kat! 12

Dit slanke speelgoed geeft uren plezier en oefening voor uw kat en helpt tegelijkertijd meubelschade door krabben te verminderen. Houdt katten bezig om ongewenst krabben of klauwen te verminderen.

Pros:

 • Het klabblok voorkomt dat uw katten hun klauwen op uw meubels slijpen, wat veiliger is voor zowel u als uw katachtige
 • Het houdt je huisdier bezig terwijl je niet in de buurt bent met een activiteit (krabben en klauwen) die volledig natuurlijk voor hem is en goed voelt
 • Het pakket bevat een bewegingsgeactiveerde LED-bal en kattenkruid
 • Zeer betaalbaar
 • Afmetingen 16 x 8 x 17 inch
 • Kleuropties beschikbaar (Aqua of Mulberry)

Tegens:

 • Neemt een beetje ruimte in beslag op de vloer en je moet er rekening mee houden dat je kat eromheen dwarrelt (dus niet geweldig voor een drukbezocht gebied van het huis)
 • Het kan rondschuiven op houten vloeren (maar sommige gebruikers vinden een oplossing door er een soort antislipmateriaal onder te plaatsen of het op een tapijt of tapijt te plaatsen)
 • Kan een beetje luidruchtig zijn

2. Petstages Kattenspeelgoed

Beste interactieve kattenspeelgoed - Automatisch speelgoed voor je kat! 13

Geef je kitty torens (uren) plezier met dit Tower speelgoed! Drie felgekleurde ballen draaien, rollen en wervelen rond op een verleidelijke manier om de aandacht van je kat te trekken. Ze kan op drie verschillende niveaus op de duurzame ballen slaan, waardoor ze echt haar poten kan strekken en een geweldige oefening kan krijgen.

Je kat kan zelf heel blij zijn met dit speeltje, maar het is ook geweldig voor speeltijd met meerdere katten of zelfs een gezonde band met je, omdat je de ballen heen en weer kunt “slaan” met haar. De meeste beoordelingen zijn gloeiend en katten lijken het echt leuk te vinden.

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Beste interactieve kattenspeelgoed - Automatisch speelgoed voor je kat! 14

Felgekleurde ballen draaien, rollen en wervelen rond op een verleidelijke manier die zeker de aandacht van je kat zal trekken. Werkt geweldig voor multi-cat speeltijd of zelfs gezonde binding met jou, omdat je de ballen met haar kunt “slaan”.

Pros:

 • Geweldig eerste speelgoed voor kitties sinds je kunt ze helpen ermee te spelen
 • Het speelgoed is stevig en goed gebouwd, zodat de ballen niet uitvallen (waardoor een uitdagende mentale puzzel voor je dier ontstaat) en het speelgoed niet omvalt
 • Zeer betaalbaar
 • Het is groot en interessant genoeg voor katten om alleen of met hun broers en zussen te doen

Tegens:

 • Kan behoorlijk luidruchtig zijn vanwege het plastic materiaal
 • Niet goed voor katten die niet geïnteresseerd zijn in balspeelgoed (je kent je kat het beste, dus dit is grotendeels een persoonlijke oproep of beslissing gevonden door vallen en opstaan)
 • Kan te groot zijn voor zeer kleine katten en kittens

3. Kattendanser

Beste interactieve kattenspeelgoed - Automatisch speelgoed voor je kat! 15

Het interactieve speelgoed Cat Dancer 101 wordt geleverd met lovende recensies van eigenaren die zeggen dat hun katten er min of meer geobsedeerd door zijn. Dit ongelooflijk eenvoudige product is gemaakt in de VS en heeft een veerstaaldraad en gewalst karton, een beetje zoals een hengel. Het enige wat je hoeft te doen is het rondschieten en lachen terwijl je kat er achteraan jaagt!

Dit speelgoed – een van de meest betaalbare op onze lijst – bootst sterk de dierachtige bewegingen na van vogels, muizen en andere prooien die uw kat zou besluipen en jagen als ze nog in het wild zou leven. Dit maakt de kattenbezweerder bijna onweerstaanbaar voor veel dieren (minstens 8 miljoen, volgens de fabrikanten).

Geen franje, gewoon leuk!

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Beste interactieve kattenspeelgoed - Automatisch speelgoed voor je kat! 16

Dit eenvoudige product heeft een veerstaaldraad plus een gewalst karton, dat lijkt op een hengel. Schiet het rond terwijl het de dierachtige bewegingen van prooidieren nabootst die je kat zou besluipen en jagen.

Pros:

 • Zeer betaalbaar
 • Biedt veel aërobe oefening en moedigt je kat aan om er achteraan te springen, springen, strekken en rond te dartelen
 • Een geweldige manier om veilige en interessante lichaamsbeweging voor katten van alle leeftijden en vaardigheden aan te moedigen

Tegens:

 • Kan alleen worden gebruikt met menselijke interactie (dus uw kat kan dit niet gebruiken als u niet thuis bent)

4. Hexbug Robot Muis

Beste interactieve kattenspeelgoed - Automatisch speelgoed voor je kat! 17

Muizen zijn misschien wel het enige waar katten het meest van houden om te jagen! Gelukkig hoeven er geen kleine dieren gewond te raken om met dit speeltje te spelen. De Hex Bug Mouse wordt geleverd met batterijen, zodat het speelgoed volledig van stroom wordt voorzien om op een realistische, muisachtige manier te bewegen.

De “muis” start, stopt, pauzeert en draait willekeurig net als het echte werk en kan zelfs rond objecten navigeren (hoewel het soms vast kan lopen).

Dit speelgoed heeft zacht materiaal dat een beetje vies kan worden, maar over het algemeen is het klein genoeg om niet te gaan ruiken en over het algemeen lijken katten het echt leuk te vinden om achter dit knaagdier aan te jagen. Precies waarvoor ze gebouwd zijn!

Slechts een woord van waarschuwing: u en uw gezin moeten opletten wanneer uw kat met haar kleine knaagdier speelt, omdat het een struikelgevaar kan vormen terwijl het over de vloer racet.

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Beste interactieve kattenspeelgoed - Automatisch speelgoed voor je kat! 18

Het wordt geleverd met batterijen, zodat het speelgoed klaar is om op een realistische, muisachtige manier te bewegen. Gemaakt van zacht materiaal dat een beetje vies kan worden, maar omdat het klein is, zal het geen bron van vieze geur zijn.

Pros:

 • Geactiveerd door een poot en biedt twee werkingsmodi
 • Vertoont realistische muisachtige bewegingen, stoppen en starten
 • Kan navigeren rond objecten en terug uit hoeken

Tegens:

 • De levensduur van de batterij is niet geweldig en batterijen kunnen snel leeglopen, wat een paar gebruikers wijten aan slecht ontworpen constructie van de batterijbehuizing
 • Het kan vast komen te zitten onder voorwerpen en meubels, dus wees voorbereid om er zelf naar te gaan “jagen” als het vermist raakt
 • Werkt alleen op harde vloeren, dus als je van muur tot wa hebtll tapijt het zal niet goed werken
 • Hoewel de fabrikanten zeggen dat het zichzelf kan rechtzetten, hebben een paar gebruikers ontdekt dat het niet terug op zijn voeten kan draaien als het speelgoed wordt omgedraaid

Beste interactieve kattenspeelgoed - Automatisch speelgoed voor je kat! 1

5. PetSafe Bolt Interactieve Laser Cat Speelgoed

Beste interactieve kattenspeelgoed - Automatisch speelgoed voor je kat! 20

Dit is een futuristisch interactief speelgoed voor degenen onder ons die net zoveel van technologie houden als van onze katten! En voor katten die houden van een goede laserpointer chase wat de meeste katachtigen betekent!

Het wordt geleverd met een klasse IIIa laser met een maximaal uitgangsvermogen van 5 mW, waardoor het veilig is voor kitties om mee te spelen. Het laserspeelgoed maakt gebruik van 4 AA-batterijen die u apart moet kopen en de fabrikanten raden aan alleen alkalinebatterijen te gebruiken voor betere prestaties.

Een leuke feature aan dit speeltje is dat de laser na 15 minuten automatisch wordt uitgeschakeld. Dit voorkomt dat uw huisdier overprikkeld raakt en kan helpen haar interesse te behouden. U kunt aanpassen waar de laser wijst om te bepalen waar de speeltijd plaatsvindt.

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Beste interactieve kattenspeelgoed - Automatisch speelgoed voor je kat! 21

Dit op batterijen werkende, futuristische speelgoed zal een geweldige bron van plezier, mentale en fysieke stimulatie voor uw huisdier zijn. Beschikt over 2 modi: automatisch en handmatig. Als je met je huisdier wilt spelen, doe dan handmatig.

Pros:

 • Geweldig voor zeer energieke kattenrassen
 • Geschikt voor zowel jonge kittens als volwassen katten
 • Willekeurige laserbeweging houdt uw kat betrokken en geïnteresseerd
 • Gebruikersrecensies bevestigen dat dit de interesse kan wekken van zelfs “luie” katten die niet van sporten houden
 • Wordt geleverd met een garantie van één jaar

Tegens:

 • Dit topzware, hoge speelgoed kan vrij gemakkelijk worden omvergeworpen door bijzonder luidruchtige katten
 • Sommige gebruikers hebben ontdekt dat hun katten snel hun interesse verliezen
 • Een beetje duurder dan andere interactieve kattenspeeltjes
 • Batterijen worden apart verkocht

6. Catit Design Zintuigen Spelen 2.0 Circuit

Beste interactieve kattenspeelgoed - Automatisch speelgoed voor je kat! 22

Het Catit Design Senses Play Circuit is waar kitty-dromen van gemaakt zijn, althans volgens sommige recensenten. Dit lange kiekeboebaanontwerp stelt katten in staat om een bal te achtervolgen en geïnteresseerd te blijven in de jacht! Het bevat achterwaartse mogelijkheden en kan opnieuw worden samengesteld in meer dan 100 verschillende lay-outs.

Door alle verschillende zintuigen van je kat te stimuleren, kan dit circuit gemakkelijk in elkaar worden geklikt en gemaakt met duurzaam materiaal. Geef je kat een uitdaging door haar de bal over de heuvels te laten slaan om de boel draaiende te houden.

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Beste interactieve kattenspeelgoed - Automatisch speelgoed voor je kat! 23

Dit lange kiekeboebaanontwerp stelt katachtigen in staat om een bal te achtervolgen en geïnteresseerd te blijven. Het bevat achterwaartse mogelijkheden en kan worden geconfigureerd in meer dan 100 verschillende lay-outs.

Pros:

 • Bevordert boeiende jachtgewoonten
 • Wordt geleverd met een zeer veelzijdig ontwerp voor verschillende trackpatronen (zoals veel speelgoed in één)
 • Duurzaam materiaal dat eenvoudig in elkaar te zetten is
 • Lawaaimakende ballen met een helder wervelpatroon voor extra interesse en aandacht
 • Veilig en plezierig voor katten van alle leeftijden

Tegens:

 • Bepaalde katten verliezen snel hun interesse of vervelen zich
 • Je moet voorzichtig zijn bij het uit elkaar halen en weer in elkaar zetten van de baan om ervoor te zorgen dat het plastic niet breekt
 • Kan stukken verliezen als ze loskomen

7. Catit Bloemenfontein

Beste interactieve kattenspeelgoed - Automatisch speelgoed voor je kat! 24

De volgende op onze lijst is de Catit Flower Fountain. Ja, je hebt misschien gehoord dat katten niet van water houden… maar dit oude verhaal is misschien niet helemaal waar.

De waarheid is dat veel katten echt graag in de buurt van water zijn – op zijn minst water dat ze kunnen drinken! Deze fontein is voorzien van een filter met drievoudige werking om vers heerlijk water te bieden dat uw dier aanmoedigt om gehydrateerd te blijven. Het geluid van de fontein is aantrekkelijk en kan uw dier ertoe aantrekken.

Laat de schattige bloeminzet erin als je kat met het water wil spelen in plaats van het te drinken, omdat dit het borrelen een beetje verzacht en langere, kraanachtige stromen creëert. Het heeft ook twee andere flow-instellingen om een verscheidenheid aan kitty-drinkers aan te spreken.

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Beste interactieve kattenspeelgoed - Automatisch speelgoed voor je kat! 25

Beschikt over een filter met drievoudige werking om een vers heerlijk water te bieden dat je kat aanmoedigt om gehydrateerd te blijven. Het geluid van de fontein is aantrekkelijk en kan kieskeurige drinkers aantrekken.

Pros:

 • Neemt niet veel vloeroppervlak in beslag
 • Verbetert de smaak en oxygenatie van het water van uw dier
 • Super eenvoudig in te stellen en schoon te maken
 • Schattig en aantrekkelijk ontwerp
 • Geweldige manier om uw katten van vers water te voorzien
 • Geweldig om uw kat aan te moedigen om te drinken en goed gehydrateerd te blijven
 • Ontwerp met laag morsen
 • Groot genoeg om 3 liter recirculerend water te bevatten zonder een ton vloeroppervlak in beslag te nemen
 • Veilig voor katten en katten van alle leeftijden

Tegens:

 • Als het waterniveau laag wordt, kan de motor behoorlijk luid worden
 • Vereist een beetje onderhoud
 • Het moet worden aangesloten
 • De pomp kan minder krachtig worden als haar en vuil het verstopt
 • Moet regelmatig worden schoongemaakt

8. SlimCat interactieve speelgoed- en voedseldispenser

Beste interactieve kattenspeelgoed - Automatisch speelgoed voor je kat! 26

Deze interactieve speelgoed- en voedseldispenser is een van de eenvoudigste concepten die we op onze lijst hebben staan. Deze ronde bal bevat voedsel en deelt lekkere hapjes uit voor je kat terwijl ze hem rolt en ermee speelt.

Omdat u de grootte van de openingen kunt aanpassen, is het eenvoudig om te bepalen hoeveel voedsel er tijdens de speeltijd komt. Deze combinatie van voedselbeloning en beweging houdt je dier betrokken bij de activiteit terwijl ze ook meer gaat ravotten – ze zal niet eens merken dat ze ’traint’.

Dit apparaat is vooral effectief voor katten die de neiging hebben om hun diner te snel op te slokken, omdat het af en toe verstrekte voedsel hen dwingt om langzamer te eten, dus het is beter voor hun spijsvertering.

Het is zelfs vaatwasmachinebestendig voor supereenvoudig opruimen.

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Beste interactieve kattenspeelgoed - Automatisch speelgoed voor je kat! 27

Deze bal bevat voedsel en deelt lekkere hapjes uit voor je kat terwijl ze hem rolt en ermee speelt. Deze combinatie van voedselbeloning en beweging houdt uw kat betrokken bij de activiteit terwijl ze ook aan het sporten is.

Pros:

 • Goede grootte en gewicht die de kracht van uw kat kunnen uitdagen
 • Het houdt uw kat actief en kan helpen bij haar gewichtsbeheersing
 • Verkrijgbaar in verschillende felle kleuren

Tegens:

 • Mogelijk niet voldoende met alle soorten brokjes of lekkernijen, vooral kleiner voedsel
 • Kan luidruchtig zijn als de kat hem in de buurt slaat
 • Vereist periodieke reiniging (maar vergeet niet dat u het in de vaatwasser kunt plaatsen voor gemakkelijker opruimen)

9. SnugglyCat Ripple Vloerkleed

Beste interactieve kattenspeelgoed - Automatisch speelgoed voor je kat! 28

Last but not least op onze lijst is dit speciale vloerkleed van SnugglyCat. Gemaakt in de VS, biedt dit vloerkleed eindeloos en steeds veranderend plezier voor je kat (of kittens, omdat het groot genoeg is om met meer dan één kat te worden gebruikt.

Het vloerkleed is gemaakt van een speciaal materiaal dat kan worden verplaatst in een oneindig aantal vormen en configuraties die kitty-verveling voorkomen en ze vermaken. Zie het als een actief veranderende kitty-structuur (in tegenstelling tot gewone tapijten die gewoon instorten).

Voor wat het waard is, het heeft ook een geweldige reputatie en is erkend als een van de beste kattenspeeltjes op bronnen zoals BuzzFeed, Vogue en Heavy. Het is ook te zien geweest op NPR Planet Money, de TODAY-show en het Hallmark-kanaal.

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Beste interactieve kattenspeelgoed - Automatisch speelgoed voor je kat! 29

Dit vloerkleed schenkt eindeloos en steeds veranderend plezier aan je kat (of kittens). Gemaakt met een speciaal materiaal dat kan worden verplaatst in een oneindig aantal vormen en configuraties die kattenverveling voorkomen.

Pros:

 • Oneindige configuraties en vormen voor onbeperkt spelen
 • Geweldig voor een of meer katten
 • Ideaal om te krabben, stretchen en zelfs slapen en dutten
 • Gemaakt in de VS met niet-giftige gerecyclede plastic flessen
 • Antislip bodem om de boel stevig en stabiel te houden als je kat erop springt en springt!

Tegens:

 • Het materiaal is mogelijk niet bestand tegen zwaar kauwen of krabben
 • Kan vrij gemakkelijk instorten, vooral bij langdurig gebruik

Beste interactieve kattenspeelgoed - Automatisch speelgoed voor je kat! 1

Waarom heeft mijn kat een kattenspeeltje nodig? Is het noodzakelijk?

Hier is iets nuttigs om in gedachten te houden:

Zelfs als je kleine dame een soort meid is die alleen binnenshuis is, heeft ze nog steeds sterke jachtinstincten zoals haar buitenvrienden en katachtige voorouders. Deelnemen aan de “jacht” is goed voor het brein van je harige vriend, helpt haar te groeien en zich op de juiste manier te ontwikkelen, en zorgt ervoor dat ze plezier heeft (en hopelijk iets minder geïnteresseerd is in het versnipperen van je meubels).

Interactief speelgoed is ook belangrijk voor de gezondheid van je kleintje, want ze houden haar actief en haar een natuurlijke manier bieden om te oefenen, wat haar kan helpen een gezond lichaamsgewicht te behouden en energiek te blijven. En omdat ze interactief zijn, kunnen veel van deze producten door je kat worden gebruikt, zelfs als je niet in de buurt bent om met haar te spelen – haar urenlang vermaken terwijl je het huis uit bent.

Het komt erop neer dat kattenspeeltjes zoveel meer doen dan alleen iets te doen geven met je lieve bontbal. Katten hebben baat bij aantrekkelijk speelgoed dat stimuleer ze fysiek en mentaal. Bovendien kan bepaald speelgoed ook door meer dan één kat tegelijk worden gebruikt, wat een gezonde interactie bevordert.

Jij zelfs om te profiteren, omdat een geweldig speeltje dat je kat boeit, kan helpen bij het minimaliseren van onaangenaam gedrag in verband met verveling en je ook een kans geeft om een band met haar op te bouwen. Het is echt een win-win!

afbeelding van een kat die naar een speeltje kijkt

Conclusie

Laten we reëel zijn:

Mensen van alle leeftijden houden van speelgoed. Kleine peuters houden van hun blokken en speelgoedtrucks, en volwassenen houden van hun boeken en ECHTE vrachtwagens. Spelen is echt een essentieel onderdeel van een gezond, actief en fysiek en mentaal stimulerend leven voor al je tweebenige familieleden …

… en hetzelfde geldt voor je viervoetige familieleden!

Katten worden geboren om te jagen. Ja, zelfs je lieve binnenkat heeft dat instinct in zich. Natuurlijk heeft moderne domesticatie veel van de mogelijkheden voor je kat om te jagen en zijn prooi te vangen geëlimineerd – wat waarschijnlijk goed nieuws is voor de muizen en vogels in je buurt!

Bovendien brengt buiten jagen verschillende gevaren met zich mee voor uw huisdier, en haar gezondheid en veiligheid is bijna zonder twijfel een van uw belangrijkste prioriteiten als huisdierouder.

Interactief speelgoed voor katten stelt uw kat in staat om zich over te geven aan en haar belangrijke instincten uit te oefenen zonder haar veiligheid of welzijn in gevaar te brengen. Maar met zoveel om uit te kiezen, kan het moeilijk zijn om te weten welke het geld waard zijn … en welke gewoon ongebruikt op de grond blijven liggen.

Hopelijk heeft deze gids je geholpen je ogen te openen voor enkele van de beste interactieve speeltjes voor kitties die er op de markt zijn. Dit soort speelgoed is over het algemeen betaalbaar, interessant en geweldig voor de gezondheid en ontwikkeling van katten. Het spinnende speelgoed houdt je kat bezig en zal minder snel je meubels verpesten uit pure verveling. Bovendien krijg je een kick van het kijken naar je lieve kleine meisje scamper rond!

Beste interactieve kattenspeelgoed - Automatisch speelgoed voor je kat! 31

Mijn kat speelt graag met haar andere viervoeters als ik er niet ben of als ze me gewoon verveelt en alles wat ze nodig hebben is een goed interactief speeltje om rond te verzamelen en een goede kattentijd te hebben.

Om onze andere koopgidsen te bekijken of om meer te weten te komen over onze waardevolle kattenbronnen, moet u de rest van onze website bekijken. En vergeet niet om deze gids te delen met andere huisdierouders die je kent – je zult hun katten een groot plezier doen.

Is het ok om een laserpointer te gebruiken met katten?

Voor veel katten zijn laserpointers geweldig om een goede training te krijgen. Vooral voor binnenkatten is vrijwel alles wat een kat in beweging krijgt een goede zaak. Hoewel de meeste katten zullen ontspannen van hun jachthoogte zonder schade aan te richten, zullen sommigen hun frustratie omleiden op manieren die zichzelf of anderen pijn kunnen doen.

Waarom draagt mijn kat een speeltje bij zich?

De twee situaties waarin katten dingen ronddragen, zijn wanneer ze jagen en wanneer ze kittens van de ene plaats naar de andere verplaatsen. Sommige vrouwelijke katten houden ook verzamelingen speelgoed bij die ze regelmatig verplaatsen alsof ze een nest kittens verplaatsen.

Wat zijn de beste interactieve kattenspeeltjes?

Mousr, Cat Dancer – Cat Charmer, Catit Design Senses Play Circuit, The Ripple Rug Play Mat, SmartyKat Feather Whirl, Petcube Play, Catit Senses 2.0 Food Tree, Bergan Turbo Scratcher Cat Toy.

Is kattenspeelgoed met veren veilig?

Het is niet ongewoon om veren verwerkt te zien in kattenspeelgoed, maar deze vogelvermaak is niet veilig voor kittens. Kittens leren met hun mond en zullen waarschijnlijk kauwen op alles wat je ze geeft, dus een delicaat voorwerp zoals een veer kan uiteindelijk in tweeën worden gehakt, ingeslikt en in de keel of maag worden vastgezet.