Beste doorspoelbare kattenbakvulling voor : top 5 merken onthuld


0

doorspoelbare kattenbakvulling

Je houdt van je kat, maar je bent misschien niet zo enthousiast over het schoonmaken van haar kattenbak. Het is een vieze klus, maar iemand moet het doen. En aangezien Kitty geen opponeerbare duimen heeft, raad eens wie die persoon is? En dan is er nog het probleem van het wegwerken van het gebruikte zwerfvuil.

Je zou kunnen denken dat het lichaamsafval van een kat biologisch afbreekbaar is, maar het zwerfvuil en de plastic zak waarin je het hebt gestopt, zijn dat niet. Er moet een manier zijn om van je kat te houden terwijl je van de planeet houdt! De meest haalbare oplossing zou doorspoelbare kattenbakvulling zijn. Gooi het gewoon in het toilet, spoel het door en vergeet het!

Lees verder terwijl we onze 5 beste doorspoelbare kattenbakvullingen voor onthullen!

Gerelateerd artikel: 5 Beste nest voor kittens

Hier bij FelineLiving.Net hebben we een toegewijde missie om katteneigenaren zoals jij te voorzien van goed onderzochte informatie, zodat ze hun kat de beste zorg en voeding kunnen bieden.

Onze lezers vertrouwen op de beoordelingen, artikelen en herinneringswaarschuwingen voor kattenvoer die we onderzoeken en publiceren. We werken ook routinematig onze eigen beoordelingen bij en beoordelen deze om ervoor te zorgen dat eventuele wijzigingen door fabrikanten onder uw aandacht worden gebracht.

FelineLiving.Net wordt onderhouden door Mary Nielsen & haar personeel. Mary is een dierenliefhebber van zowel katten als honden. Zij en haar medewerkers zijn gepassioneerd door dieren en werken hard om u te voorzien van een schat aan informatie voor u en uw kat.

FelineLiving.Net wordt ondersteund door onze lezers. Als u een aankoop doet via een van onze links, kunnen we een verwijzingsvergoeding verdienen. Dit helpt de kosten van het gebruik van onze gratis blog te dekken. Bedankt voor uw steun!

Beste doorspoelbare kattenbakvulling voor [year]: Top 5 merken onthuld 1

Hou je van wat je ziet? Purrfect! U kunt er zeker van zijn dat ik deze producten specifiek op de lijst heb gezet vanwege hun echte kwaliteit en niet om andere redenen. Ik wil graag transparant met u zijn en u informeren dat FelineLiving een deel van de verkoop of andere geldelijke compensatie kan krijgen via de links op deze pagina. Ik hoop dat je harige vrienden dol zullen zijn op deze beoordeelde producten en dat het vreugde zal opwekken in elk paar kattenogen!

Mary Nielsen ♥

Beste doorspoelbare kattenbakvulling

Beste doorspoelbare kattenbakvulling voor [year]: Top 5 merken onthuld 1

De 5 beste doorspoelbare kattenbakvulling beoordelingen

  1. Dr. Elsey’s Premium klonterende kattenbakvulling
  2. Garfield Kattenbakvulling
  3. ’s Werelds beste Kattenbakvulling
  4. Blauw Natuurlijk Vers strooisel
  5. Het is een Theepot! Doorspoelbare kattenbakvulling

1. Dr. Elsey’s Premium Klonterende Kattenbakvulling

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Beste doorspoelbare kattenbakvulling voor [year]: Top 5 merken onthuld 8

Dit volledig natuurlijke klonterende, hypoallergene nest is vrij van parfums, deodorants en plantaardige eiwitten. Het belooft superieure geurbeheersing en een stofvrije beoordeling van 99,9%. Het beschikt ook over zware strooiselkorrels om tracking en rommel te voorkomen.

PROS:

Dit volledig natuurlijke zwerfvuil kan worden gespoeld in huizen met septic tanks, hoewel u de instructies en waarschuwingen echt zorgvuldig moet lezen voordat u doorspoelt. Het is gemaakt van milieuvriendelijke hernieuwbare tarwe. Het nest claimt langdurige geurbestrijding en harde klonten. Er is geen maskerende geur en het beweert 99,9% stofvrij te zijn.

De Dr. Elsey’s Premium Klonterende Kattenbakvulling is een hypo-allergeen natuurlijk nest dat wordt aanbevolen voor gezinnen die last hebben van allergieën.

TEGENS:

De meeste klanten klaagden over prijsschommelingen en goedkopere kwaliteit in de loop van de tijd. Klanten die gebruik hebben gemaakt van dit product voor een lange tijd kan bevestigen dat de formule van het bedrijf is veranderd.

Ze ervoeren ook het probleem van de “modder”. Als het strooisel dat de pan raakte nat werd, creëerde het een modderachtige substantie die niet kon worden afgescheept en in plaats daarvan moest worden geschraapt, waardoor er onvermijdelijk kleine stukjes vuil afval achterbleven.

2. Garfield Kattenbakvulling

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Beste doorspoelbare kattenbakvulling voor [year]: Top 5 merken onthuld 9

Gemaakt van ingrediënten die 100% natuurlijk, biologisch afbreekbaar en plantaardig zijn, is dit een zeer absorberend, klonterend strooisel. Het is ook stofvrij, zacht voor poten en is ook doorspoelbaar.

PROS:

Hier is een nestje onderschreven door Garfield, Amerika’s favoriete slappe tabby met huisdieren, huisdierouders en Moeder Natuur in gedachten. Het is gemaakt met alle natuurlijke plantaardige ingrediënten die 100% biologisch afbreekbaar zijn. De klonterende werking is erg sterk, al moet je de klonten wel eerst laten oplossen voordat je gaat spoelen.

Er is absoluut geen geur en er worden ook geen kunstmatige chemicaliën gebruikt. Een combinatie van een gebrek aan stof en kleine deeltjes die niet volgen, zorgen allemaal voor een zeer schoon nest. Het lichtgekleurde nest maakt ziektedetectie gemakkelijker. De consistentie lijkt veel op maïsmeel, wat betekent dat het erg zacht en veilig zal zijn op zachte poten.

TEGENS:

Laten we hopen dat je kat kleurenblind is. Uw dierenarts kan de kleur waarderen die het gemakkelijker maakt om een urinemonster te onderzoeken, maar uw kat kan het vreemd vinden. Hoewel het natuurlijk is, is het gemaakt van planten, dus het is niet perfect hypoallergeen. Zoals gezegd zijn de klonten net iets te stevig.

Het strooisel moet worden laten weken en oplossen voordat het wordt doorgespoeld. Als ze langer dan 12 uur mogen zitten, kunnen de klonten te moeilijk worden om op te lossen en moeten ze in de prullenbak worden weggegooid. De prijs is een beetje hoger voor dit product.

3. ’s Werelds beste kattenbakvulling

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Beste doorspoelbare kattenbakvulling voor [year]: Top 5 merken onthuld 10

Gemaakt van maïs, een hernieuwbare bron die zowel natuurlijk als biologisch afbreekbaar is en veilig om te spoelen. Het vangt geuren op en creëert goede, stevige klonten.

PROS:

Zou dit nest zijn naam misschien eer aan kunnen doen? Hier is hoop. Dit strooisel is gemaakt van maïs, een hernieuwbare hulpbron die natuurlijk en biologisch afbreekbaar is en veilig om te spoelen. Het vangt geuren op en creëert goede, stevige klonten. Katten lijken de fijne textuur van het nest leuk te vinden. De formule is 99% stofvrij en wordt geleverd met een geld-terug-garantie. Het wordt aanbevolen voor huizen met meerdere katten.

TEGENS:

Het is mogelijk dat maïs aflatoxine schimmel ontwikkelt als het niet op een koele, droge plaats in een afgesloten zak of bak wordt bewaard. Het heeft ook de neiging om behoorlijk wat te volgen en er zijn enkele beoordelingen die beweren dat het product niet zo goed is in het vangen van geuren als het adverteert. De prijs is een beetje hoger voor dit product. Omdat het gemaakt is van maïs, als u, uw kat of iemand in de familie een maïsallergie heeft, wilt u dit misschien missen.

4. Natuurlijk verse walnoot kattenbakvulling

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Beste doorspoelbare kattenbakvulling voor [year]: Top 5 merken onthuld 11

Een volledig natuurlijk nest gemaakt van 100% walnootschalen. Het produceert strakke klonten en laat een natuurlijke, frisse geur achter.

PROS:

Als je eerder producten van Petco hebt gekocht en ervan hebt genoten, ben je misschien blij met dit merk kattenbakvulling dat ze produceren. Er is geen parfumgeur die uw kat kan irriteren. De tracking is zeer minimaal omdat het nest in de kattenbak blijft. Veel efficiënter in absorptievermogen dan kleistrooisel en de geurbeheersing is uitstekend.

Het nest is gemaakt van alle natuurlijke materialen en zeer zacht en veilig voor de poten en vacht van uw kat. Dit type is doorspoelbaar strooisel en dus biologisch afbreekbaar dat het kan worden gebruikt om te composteren.

TEGENS:

Het is gemaakt met walnootschalen, dus als iemand in uw huishouden allergisch is voor noten, wilt u dit nest misschien missen. Terwijl het geen perfum heefte, het heeft de natuurlijke geur van walnoten die uw kat al dan niet verdraagt. Het is stoffig bij het gieten en je kat kan iets te veel van het gevoel genieten en besluiten om wat plezier te hebben en ermee te spelen. Het klontervermogen laat te wensen over.

5. Het is een theepot!

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Beste doorspoelbare kattenbakvullingen

Uniek gemaakt van hinoki hout en groene thee. Het heeft de eigenschap om schimmel- en bacteriegroei te stoppen, waardoor de geur sterk wordt verminderd Het is stofarm, graanvrij en kleivrij!

PROS:

Laten we Weruva punten geven voor het bedenken van een slimme naam voor dit product gemaakt met alle natuurlijke materialen zoals groene thee en hinoki-hout. Het neutraliseert efficiënt zelfs de sterkste urinegeuren. Het lost gemakkelijk op in water, wat betekent dat spoelen een fluitje van een cent is. Het heeft geen van de nadelen van kleistrooisel.

Het is hypoallergeen zonder tarwe, maïs, soja of notenproducten. Dit nest is vrij van chemicaliën en heeft geen kunstmatige geurstoffen, er is heel weinig stof en tracking gemeld.

TEGENS:

Is de roze Siamese kat op het etiket enigszins raciaal ongevoelig? Misschien moet je het aan een Aziatische persoon vragen. Dit nestje is heel anders dan andere, dus het kan even wennen zijn voor je kat. Misschien wilt u proberen ze er geleidelijk aan kennis mee te laten maken. De deeltjes zijn een beetje aan de grote kant.

Hoewel het geen kunstmatige geur heeft, heeft het wel een natuurlijk houtachtig aroma van groene thee, dus het is niet geschikt voor katten die een hekel hebben aan enige vorm van geur.

Beste doorspoelbare kattenbakvulling voor [year]: Top 5 merken onthuld 1

Waarom zou je spoelbare kattenbakvulling gebruiken?

Eenvoudige verwijdering

Dus wat is het grote probleem? Het is gewoon het vuilnis buiten zetten, toch? Nagenoeg. Het vuilnis buitenzetten is al een zware taak. Waarom wat vervelende kattenuitwerpselen toevoegen aan een toch al vieze klus? Het zou het beste zijn om het gewoon allemaal in het toilet te gooien en het rioleringssysteem van de stad ervoor te laten zorgen zoals het alle vervelende dingen doet die worden weggespoeld.

Als je iemand bent die in een flatgebouw woont, dan begrijp je dit zeker. Het kan moeilijk en tijdrovend zijn om zakken afval van verschillende trappen naar de vuilnisbakken beneden te slepen. (Wil je echt die man zijn die afval in een lift brengt?)

Hoewel veel flatgebouwen misschien een stortkoker hebben waar je gewoon zakken afval in kunt dumpen, mag je misschien niet op deze manier lichaamsafval weggooien. En zelfs als je op de begane grond woont, kunnen regen, sneeuw en ongemakkelijke temperaturen je doen overwegen om een paar tassen te gooien.

Het is al moeilijk om de kattenbakken schoon te maken, dus het is het beste als je het afvalgedeelte kunt verwijderen.

Milieuvriendelijk

beeld van een prachtig bos

Laat de carbon pootafdruk van uw kat niet worden ontsierd door kleiafval en plastic zakken. Plastic zakken en kleiafval zijn niet biologisch afbreekbaar, wat betekent dat ze niet milieuvriendelijk zijn. Het enige wat ze jaren, zo niet eeuwen, zullen doen, is een stortplaats opslokken waar ze zeker naartoe zullen gaan. Na een tijdje zullen die zakken gewoon opzwellen en de meest schadelijke geuren produceren. Draag niet bij aan de crisis van groeiende stortplaatsen door kleiafval te gebruiken.

Doorspoelbaar zwerfvuil gaat niet naar stortplaatsen. Zoals de naam al doet vermoeden, wordt het door toiletten gespoeld en op dezelfde manier verwijderd als menselijk afval wordt verwerkt. Dit helpt het milieu exponentieel. Met de beste doorspoelbare kattenbakvulling toon je niet alleen liefde voor je kat, maar ook voor alle vissen en vogels die in het wild leven. Lynxen en poema’s kregen immers ook te eten en het is het beste voor ons allemaal als ze hun leven onbelemmerd kunnen leiden.

Het op deze manier afvoeren van het kattenafval is milieuvriendelijk en het helpt onze hele planeet.

Nadelen van het gebruik van doorspoelbare kattenbakvulling

Kattenbakvulling door uw leidingen spoelen

afbeelding van een toilet

Unless je hebt exact hetzelfde leidingsysteem dat de fabrikant gebruikte om te testen hoe doorspoelbaar het doorspoelbare kattenbakbakmerk is dat je van plan bent te gebruiken, er is echt geen zekere methode om een ijzersterke garantie te maken dat je eigen toilet en leidingen het aankunnen.

Bovendien, wanneer u een kattenbakvullingsproduct spoelt dat uitzet terwijl het vocht in kattenafval absorbeert, is een verstopping van de pijp bijna gegarandeerd.

Is doorspoelbare kattenbakvulling septisch veilig?

Heeft uw huis een eigen septisch systeem? Dat gaat het net iets moeilijker maken.

Zelfs papieren handdoeken, tampons en alles op basis van katoen kunnen snel verstoppingen en besmetting van het hele septische systeem veroorzaken. De waarheid is dat er nog geen puur doorspoelbaar kattenbakvulling septisch veilig product bestaat.

Veilig doorspoelbare kattenbakvulling

Onlangs zijn er enkele milieuvriendelijkere kattenbakvullingsproducten op de markt verschenen die zijn samengesteld uit biologisch afbreekbare materialen zoals dennenceder, maïskolven, tarwe en papier.

In triviale hoeveelheden (anders dan papier) kunnen deze stoffen veilig door een niet-septisch toilet- en leidingsysteem gaan, hoewel de mogelijkheid voor verstoppingen op tijd na verschillende incrementele hoeveelheden nog steeds aanwezig is.

Niettemin kunnen veel van deze producten instructies bevatten om slechts kleine hoeveelheden tegelijk in het toilet te scheppen en bijna een half uur of langer te wachten om het materiaal verder te laten versoepelen voordat het kattenbakvulling wordt weggespoeld. Dus omdat het veilig kan zijn, kan het ook onhandig zijn.

Spoelbaar kattenbakvulling en Toxoplasmose

Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat Toxoplasma gondii verwerkt door menselijke afvalverwerkingslocaties ongehinderd doorgaat en het omliggende ecosysteem blijft beschadigen, waardoor het reeds bedreigde zeeleven wordt geëlimineerd en uiteindelijk mensen worden geïnfecteerd, soms met catastrofale gevolgen.

Beste doorspoelbare kattenbakvulling voor [year]: Top 5 merken onthuld 13

Als u het afval van uw kat door het toilet spoelt, injecteert u de parasiet mogelijk in waterwegen, die op een gegeven moment naar de zee kunnen spoelen. Eenmaal daar kan toxoplasmose leiden tot de dood van bedreigde zeezoogdieren zoals zeeotters en Hawaiiaanse monniksrobben.

Deze parasiet manifesteert zich misschien niet als je een sterk immuunsysteem hebt, maar het kan slechts een kwestie van tijd zijn. Op het moment dat uw immuunsysteem wordt aangetast, loopt u het risico op een T. gondii-infectie.

Het is logisch om aan te nemen dat wanneer het afval wordt verwerkt door de gemeentelijke waterzuiveringsinstallatie, de parasieten zullen worden beëindigd. Helaas is het een heel slecht idee om T. Gondii te onderschatten: De parasiet is ongelooflijk duurzaam en baant zich meestal volledig ongewijzigd een weg door de afvalwaterzuivering.

De wet van californië vereist dat alle afvalfabrikanten etiketten op hun verpakkingen hebben met een waarschuwing tegen het doorspoelen van zwerfvuil of het buiten achterlaten in goten of stormafvoeren.

Zelfs als je parasieten nooit in waterwegen uitwerpt door door te spoelen, zijn ze geneigd om op een gegeven moment hun weg naar nieuwe gastheren te vinden. De parasieten kunnen jarenlang in de grond en zelfs het koudste water blijven leven. Zelfs als kitty buiten haar behoefte doet en het begraaft in natuurlijk vuil, kunnen de parasieten op een gegeven moment hun weg vinden om het zeeleven te beschadigen via regenwaterafvoer.

Veilig doorspoelbaar kattenbakvulling voor binnenkatten

Beste doorspoelbare kattenbakvulling voor [year]: Top 5 merken onthuld 14

Het kan u grote opluchting geven om te weten dat niet elke kat een gastheer is voor Toxoplasma gondii.

Niettemin is dit een veel voorkomende parasiet en katachtigen zijn de enige bekende gastheren voor de levenscyclus van het beginstadium.

Je weet misschien niet of je kat het draagt, omdat de meeste katten geen symptomen zullen ontwikkelen.

Beste doorspoelbare kattenbakvulling voor [year]: Top 5 merken onthuld 14

Hier zijn twee methoden die de kans verkleinen dat uw kat een T. gondii-reismand wordt. Je moet haar binnen houden. Je mag haar geen vlees voeren dat rauw of onvoldoende gaar.

Katten die te allen tijde binnenshuis leven en nooit rauw of onvoldoende gekookt vlees eten, hebben meer kans om vrij te zijn van de parasiet.

Is Kitty een binnenkat? Eet ze nooit iets rauws of onvoldoende gaar?  Dan is de kans groot dat ze waarschijnlijk geen T. gondii draagt en dus niet in staat zal zijn om de parasiet in haar vaste afval door te geven.

Redenen om geen doorspoelbare kattenbakvulling te gebruiken

Als u in kustwoningen woont

afbeelding van een kuststad

Als u zich in een positie bevindt waar u langs de kustlijn woont en uw drainagesysteem is aangesloten op het riool, moet u het doorspoelbare strooisel niet gebruiken en het kattenbakvulling door het toilet spoelen. In de meeste situaties komt het afval in zee terecht., en dit zal het zeeleven in gevaar brengen en zelfs de dood van zeedieren zoals vissen en zeeschildpadden veroorzaken.

Problematisch sanitair systeem

Faalt uw sanitairsysteem in huis voortdurend? Dan moet je waarschijnlijk stoppen met het doorspoelen van kattenbakvulling door het toilet. U moet een alternatieve oplossing vinden. U moet de klonten in het strooisel scheppen en andere verwijderingsmethoden vinden, omdat dit niet de beste oplossing voor u is. Het doorspoelen van het strooisel in het toilet kan uiteindelijk het sanitairsysteem blokkeren, en dit zal leiden tot een huis dat walgelijk ruikt.

Staats- / federale overheidsvoorschriften

Sommige landen hebben wetten die het weggooien van doorspoelbare kattenbakvulling in het toilet verbieden. In sommige Amerikaanse staten zijn mensen bijvoorbeeld verplicht om het kattenbakvulling zelf weg te gooien, omdat het doorspoelen van het toilet de afvoer kan verstoppen, en dit kan desastreuze gevolgen hebben in de komende tijd.

De beste doorspoelbare kattenbakvulling kiezen

Soort materiaal

afbeelding van een natuurlijk kattenbakvulling

Er zijn veel verschillende soorten materiaal waarmee kattenbakvulling kan worden gemaakt, elk met zijn eigen voor- en nadelen. U kunt bijvoorbeeld het feit leuk vinden dat natuurlijke materialen zoals tarwe en maïskorrels milieuvriendelijk zijn, maar ze kunnen een paar problemen hebben met betrekking tot geurbeheersing en klonterende kattenbakvulling.

Om rekening te houden met alle factoren, hebben kattenbakvullingen gemaakt van klei een bijna perfecte geurbeheersing en klontering, maar kunnen ze een probleem vormen met een overvloed aan stof. Het stof kan betrekking hebben op gezondheidsproblemen zoals allergieën wanneer het in huis komt. Het is toevallig dat sommige fabrikanten van kattenbakvulling veel verschillende soorten materialen integreren om u het beste van elk ingrediënt te bieden.

Klonteren

Kun je echt zonder zwerfvuil dat niet klontert? Als het gaat om kattenbakvulling, is klonteren van vitaal belang. Kijk bij het vergelijken van zwerfvuil naar de beoordelingen voor het beste klonterende nest. Het spreekt voor zich dat als een nest niet goed klontert, de kattenbak en het gebied eromheen totale chaos zullen zijn.

Zwak klontervermogen leidt tot een moeilijke tijd om je kattenbak schoon te maken, en dat wil je niet, dus het is het beste als je een nest vindt dat goed klontert en voor je werkt als het gaat om andere parameters die hier worden beschreven.

Aanverwant: Zorg ervoor dat u onze beoordelingen van de beste geautomatiseerde kattenbakken voor uw kat bekijkt.

Geurbestrijding

Dit is de andere belangrijke eigenschap die je altijd moet zoeken in welke kattenbakvulling je ook koopt. Er is geen genie voor nodig om te zien hoe weerzinwekkend kattenpoep kan ruiken. De geur van kattenuitwerpselen en urine is niet alleen walgelijk, maar ook ongezond en veroorzaakt gezondheidsproblemen bij zowel baby’s als volwassenen. Daarom moet je altijd de beste soort kattenbakvulling kopen die goed tegen geuren kan.

Stoffigheid en tracking

Beste doorspoelbare kattenbakvulling voor [year]: Top 5 merken onthuld 16

Er zijn enkele kattenbakvullingen die kleine stofdeeltjes in de lucht produceren die een allergische reactie bij u of uw kat kunnen veroorzaken. En er is niets goeds aan het elke dag inademen van al dat stof, vooral voor kinderen.

Je kunt ook de voorkeur geven aan nesten met weinig tracking omdat niemand stukjes zwerfvuil overal in huis wil zien, de bathroom, en zelfs meubels.

Is doorspoelbare kattenbakvulling echt doorspoelbaar?

Anders is het veilig om klonten van doorspoelbare nesten te spoelen. Elk ander product, niet specifiek gemaakt om doorspoelbaar te zijn, kan zich ophopen in de leidingen, en kleistrooisels in het bijzonder kunnen zich na verloop van tijd in een betonachtige plug nestelen.

Is papieren kattenbakvulling doorspoelbaar?

Meestal is elk strooisel dat klei bevat niet veilig om te spoelen vanwege de klonterende eigenschappen. Als de zak of doos niet doorspoelbaar zegt, neem dan geen risico. De beste doorspoelbare nesten absorberen kleine hoeveelheden vocht, maar breken af wanneer ze worden geweekt. Deze omvatten pellets gemaakt van natuurlijk hout, krantenpapier en maïspulp.

Is het goed om kattenpoep door te spoelen?

Hoewel het misschien een goed idee lijkt, moet u de kattenbakvulling of uitwerpselen van uw kat niet door het toilet spoelen. Het kan een ravage aanrichten in uw sanitair, leidingen verstoppen en uw septische systeem beschadigen. Kattenafval kan een vervelende parasiet bevatten, Toxoplasma genaamd, die ernstige gezondheidsproblemen voor de mens kan veroorzaken.

Is doorspoelbare kattenbakvulling veilig voor septische systemen?

Hoewel het misschien een goed idee lijkt, moet u de kattenbakvulling of uitwerpselen van uw kat niet door het toilet spoelen. Het kan een ravage aanrichten in uw sanitair, leidingen verstoppen en uw septische systeem beschadigen. Het spoelen van de kattenbakvulling van uw kat voegt meer vaste afvalbelasting toe aan de biologische mix die zich in de septic tank afspeelt.