9 Beste tandheelkundige traktaties voor katten in : redenen waarom je ze zou moeten geven onthuld!


0

Beste tandheelkundige traktaties voor katten

Wie had gedacht dat traktaties gunstig kunnen zijn voor het gebit van je kat? In het begin klinkt het misschien ook te mooi om waar te zijn, dus het is volkomen begrijpelijk als veel ouders van huisdieren sceptisch zijn, zelfs met de beste tandheelkundige traktaties voor katten.

Hoewel er nieuwe tandheelkundige behandelingen zijn ontworpen om de gezondheid van het gebit te bevorderen en de tanden van de kat schoon te houden, zijn er ook andere tandheelkundige behandelingen die gewoon verheerlijkte brokjes zijn.

Daarom, voordat u online winkelt, kunt u deze gids lezen over de beste tandheelkundige traktaties voor katten, zodat u uw geld niet verspilt aan het kopen van een mogelijk ongezonde tandheelkundige behandeling voor uw katachtige metgezel.

Hier bij FelineLiving.Net hebben we een toegewijde missie om katteneigenaren zoals jij te voorzien van goed onderzochte informatie, zodat ze hun kat de beste zorg en voeding kunnen bieden.

Onze lezers vertrouwen op de beoordelingen, artikelen en herinneringswaarschuwingen voor kattenvoer die we onderzoeken en publiceren. We werken ook routinematig onze eigen beoordelingen bij en beoordelen deze om ervoor te zorgen dat eventuele wijzigingen door fabrikanten onder uw aandacht worden gebracht.

FelineLiving.Net wordt onderhouden door Mary Nielsen & haar personeel. Mary is een dierenliefhebber van zowel katten als honden. Zij en haar medewerkers zijn gepassioneerd door dieren en werken hard om u te voorzien van een schat aan informatie voor u en uw kat.

FelineLiving.Net wordt ondersteund door onze lezers. Als u een aankoop doet via een van onze links, kunnen we een verwijzingsvergoeding verdienen. Dit helpt de kosten van het gebruik van onze gratis blog te dekken. Bedankt voor uw steun!

Belang van goede mondhygiëne bij katten

Als kattenouder is het belangrijk dat u de tandheelkundige gezondheid van uw kat helpt bevorderen door tanden te poetsen en schoon te maken.

We weten echter dat het dagelijks poetsen van de tanden van onze kat erg uitdagend kan zijn, vooral als ze er niet aan kennismaakten toen ze nog kittens waren.

En wat betreft gebitsreiniging, het zal geen probleem zijn als je maar één of twee katten hebt. Voor een huishouden met meerdere katten kunnen de kosten van gebitsreiniging per kat echter oplopen tot een flink prijskaartje.

Het gebruik van bewezen en geteste tandheelkundige behandelingen is dus van grote hulp om de tanden van uw kat zoveel mogelijk gezond te houden.

Een andere zorg bij gebitsreiniging is dat net als poetsen, de meeste katten er een hekel aan hebben, en het gaat ook om het gebruik van anesthesie. Dus voor huisdierouders die niet zo openstaan voor het verdoven van hun katten, kan dit een groot probleem zijn.

Zonder twijfel is een goede mondhygiëne de meest effectieve manier om de tanden en het tandvlees van uw kat gezond te houden. Maar als u dat niet kunt, is het beter om uw toevlucht te nemen tot tandheelkundige behandelingen dan helemaal geen tandheelkundige ingreep bij katten te hebben.

Lees ook: Het beste kattenvoer van voor tandheelkundige gezondheid

Waarom zou u tandheelkundige traktaties aan uw katten moeten geven?

Tandheelkundige traktaties voor katten beloven een leuke en gemakkelijke manier om de tanden van uw kat schoon te houden, tandsteenopbouw te verminderen en parodontitis in de toekomst te voorkomen.

Deze smakelijke traktaties kunnen echter zeker niet de effectiviteit van het regelmatig poetsen van uw kattentanden vervangen door het gebruik van een kattentandpasta, evenals een regelmatige controle bij uw dierenarts.

Zoals altijd is voorkomen beter dan genezen. Elke kleine stap of ons hulp die u kunt bieden om tandbederf, gebroken tanden en andere mondgezondheidsproblemen te voorkomen, is een pond genezing waard.

De meesten van ons denken dat gebitsproblemen alleen de mond beïnvloeden. De waarheid is echter dat het ook een systemisch effect kan hebben dat de verschillende organen van het lichaam van uw kat beïnvloedt.

Parodontitis treft meer dan 85% van de katten van 6 jaar en ouder. Deze aandoening wordt voornamelijk veroorzaakt door plaque-opbouw, wat vervolgens leidt tot tandsteenophoping, tandvleesontsteking en andere complicaties.

Wanneer ze onbehandeld blijven, kunnen de orale bacteriën en toxines veroorzaakt door het ziekteproces in de bloedbaan reizen en zich daardoor door het lichaam verspreiden.

Daarom mag elke kattenouder de reeksen problemen die kunnen voortvloeien uit een eenvoudig en te voorkomen tandheelkundig probleem niet ondermijnen.  En daarom is elke hulp die kan worden gedaan om gezonde tanden en tandvlees te bevorderen beter dan helemaal geen.

Tandheelkundige traktaties bieden een gemakkelijke, pijnloze en leuke manier om de mond van uw kat gezond te houden en tegelijkertijd zijn adem de hele dag fris te laten ruiken.

Maar nogmaals, deze tasty en knapperige traktaties zijn niet de ultieme oplossing voor het bevorderen van een goede tandheelkundige gezondheid bij katten. En soms, afhankelijk van de producten, evenals de unieke situatie van de kat, kunnen deze traktaties helemaal niet de oplossing zijn.

Bovendien is het ook belangrijk om te weten dat tandheelkundige traktaties, hoewel groter in omvang dan de gewone brokjes, niet gunstig zijn voor de voortanden of snijtanden, evenals de hoektanden.

Snijtanden worden voornamelijk gebruikt door katten voor het vasthouden of grijpen, terwijl hoektanden worden gebruikt voor het vangen van prooien. De wangtanden, ook bekend als premolaren of kiezen, zijn degenen die worden gebruikt voor kauwen of malen.

9 Beste tandheelkundige traktaties voor katten in [year]: Redenen waarom je ze zou moeten geven onthuld! 1

Behouden alle tandheelkundige traktaties van katten een goede mondgezondheid?

Helaas, nee, niet alle tandheelkundige behandelingen werken. En er kunnen verschillende factoren zijn om te overwegen op dezelfde manier dat niet alle medicijnen en supplementen werken.

Maar om het eenvoudig te houden en toch een duidelijk begrip te hebben van de redenen erachter, is het nuttig dat we kijken naar de ingrediënten die aanwezig of afwezig zijn in een bepaalde tandheelkundige behandeling.

De meeste tandheelkundige behandelingen op de markt vertrouwen gewoon op het schuurmechanisme van de traktaties om tandplak en oppervlaktebacteriën van de tanden af te schrobben. Dit kan voor sommige katten werken, maar niet voor andere katachtigen, omdat veel katten niet echt op hun kattenvoer kauwen.

Over het algemeen laten droogvoer en tandheelkundige traktaties ook koolhydraatresten achter op de tanden van een kat op dezelfde manier als natvoer. Daarom kunnen ze ook bijdragen aan de opbouw van plaque en tandsteen, en uiteindelijk aan parodontitis als ze onbehandeld blijven.

Daarom is het ook niet genoeg om gewoon een tandheelkundige behandeling op de markt te kopen. Dus, als u van plan bent om wat te kopen voor uw katachtige vrienden, moet u zeker onze lijst met de beste tandheelkundige traktaties hieronder bekijken.

En natuurlijk helpt het ook om veterinair advies in te winnen, zodat uw kat het beste behandelingsregime kan krijgen dat aan zijn specifieke behoeften voldoet.

Hoe kies je de beste tandheelkundige kattenbehandeling?

In vergelijking met gewone brokjes zijn tandheelkundige traktaties groter van formaat met een knapperige textuur. Vandaar dat katten echt worden aangemoedigd om te kauwen, in plaats van de lekkernijen direct door te slikken.

En zodra uw kat op de tandheelkundige traktaties kauwt, zal zijn speeksel naar binnen stromen en zijn mond spoelen. Het speeksel van uw kat bevordert ook bepaalde bacteriële activiteit die gunstig is voor zijn mondgezondheid.

Bovendien zijn tandheelkundige traktaties ook in een paar verschillende smaken – van kattenkruid, kip- en zalmsmaken en nog veel meer.

Je katten zullen zeker spinnen van genot elke keer dat hij je zijn pot met lekkernijen ziet vasthouden. En natuurlijk is het als kattenouder ook een genot om je kat te zien genieten van zijn traktaties die toekomstige gebitsproblemen kunnen helpen voorkomen.

BEELD PRODUCT

Beste overall

9 Beste tandheelkundige traktaties voor katten in [year]: Redenen waarom je ze zou moeten geven onthuld! 2

DentaLife Smakelijke Kip Smaak

 • Met een poreuze textuur
 • Vermindert tandsteenopbouw
 • Traktaties worden wetenschappelijk getest

BEKIJK LAATSTE PRIJS →

9 Beste tandheelkundige traktaties voor katten in [year]: Redenen waarom je ze zou moeten geven onthuld! 3

Greenies Feline Oven Geroosterde Kip Smaak

 • Elke traktatie bevat minder dan 2 calorieën
 • Nutritioneel complete en uitgebalanceerde traktaties
 • Reinig de tanden van uw kat, verminder de opbouw van tandsteen en fris de adem op

BEKIJK LAATSTE PRIJS →

9 Beste tandheelkundige traktaties voor katten in [year]: Redenen waarom je ze zou moeten geven onthuld! 4

VetriScience Perio Plus Everyday Health Feline Bites

 • Met een dual action delivery systeem
 • Helpt de opbouw van bacteriën te verminderen
 • Ondersteuning van de gezondheid van het gebit tussen de reinigingen door

BEKIJK LAATSTE PRIJS →

9 Beste tandheelkundige traktaties voor katten in [year]: Redenen waarom je ze zou moeten geven onthuld! 5

Purina Pro Plan Veterinaire Diëten Knapperige Hapjes

 • Helpt tanden te reinigen en de adem op te frissen
 • Bevat natuurlijke lever- en kipsmaken
 • Knapperige textuur helpt tandplak en tandsteen weg te schrapen

BEKIJK LAATSTE PRIJS →

9 Beste tandheelkundige traktaties voor katten in [year]: Redenen waarom je ze zou moeten geven onthuld! 6

C.E.T. Intellident Kattenbeten door Virbac

 • Bevat geen kunstmatige conserveringsmiddelen
 • Help de opbouw van tandplak en tandsteen te verminderen
 • Reinigt tanden, frist de adem op en ondersteunt het tandvlees

BEKIJK LAATSTE PRIJS →

9 Beste tandheelkundige traktaties voor katten in [year]: Redenen waarom je ze zou moeten geven onthuld! 7

Hartz Tandarts’s Beste Kip Smaak

 • Hartvormige traktaties
 • Heeft een knapperige textuur
 • Vermindert de vorming van tandsteen met maximaal 80%

BEKIJK LAATSTE PRIJS →

9 Beste tandheelkundige traktaties voor katten in [year]: Redenen waarom je ze zou moeten geven onthuld! 8

Emerald Pet Feline Tandheelkundige Traktaties

 • Vlezige smaak van echte kip
 • Grote lekkernijen moedigen kauwen aan
 • Volledig natuurlijke, knapperige tandheelkundige traktaties

BEKIJK LAATSTE PRIJS →

9 Beste tandheelkundige traktaties voor katten in [year]: Redenen waarom je ze zou moeten geven onthuld! 9

WholeHearted Smart Smiles Kip Smaak

 • Geformuleerd om tandplak &tartaar te verminderen
 • Speciale textuur is ontworpen om de gezondheid van het gebit te ondersteunen
 • Geen kunstmatige kleuren, kunstmatige smaakstoffen, maïs, tarwe of granen

BEKIJK LAATSTE PRIJS →

9 Beste tandheelkundige traktaties voor katten in [year]: Redenen waarom je ze zou moeten geven onthuld! 10

WoLover Natuurlijke Silvervine Sticks

 • 100% wild, biologisch en veilig
 • 100% tevredenheidsgarantie
 • Elimineert effectief tandplak &tartaar

BEKIJK LAATSTE PRIJS →

Recenseerde Dental Cat Treats

 1. DentaLife Smakelijke kipsmaak
 2. Groentjes Feline Oven Geroosterde Kip Smaak
 3. VetriScience Perio Plus Everyday Health Feline Bites
 4. Purina Pro-abonnement Veterinaire diëten knapperige hapjes
 5. Virbac C.E.T. Intellident Kattenbeten door Virbac
 6. Hartz De beste kipsmaak van de tandarts
 7. Smaragd Huisdier Kat katachtige tandheelkundige traktaties
 8. Volledige Smart Smiles Kip Smaak
 9. WoLover Natuurlijke Silvervine Sticks

Ook moet u bij het kiezen van de beste tandheelkundige behandeling op de markt verder gaan dan de smaken en verder kijken dan de positieve reputatie van munt bij het bevorderen van de mondgezondheid.

Meer dan wat dan ook, moet de tandheelkundige behandeling laag zijn in residu-opbouwende koolhydraten, en ze moeten vol zitten met enzymen die de bacteriën kunnen doden die op de loer liggen in de mond van uw kat.

Deze twee kenmerken samen met de grootte en textuur van de traktatie helpen allemaal bij het verminderen van de opbouw van tandplak en tandsteen, en om ervoor te zorgen dat uw kat elke dag gedijt met schone tanden, gezond tandvlees en een frissere adem.

Voor slimme eigenaren van gezelschapsdieren kan het zoeken naar het goedkeuringsstempel van de Veterinary Oral Health Council een goed startpunt zijn bij het kiezen van een traktatie die een goede mondgezondheid bevordert.

Met de heerlijke smaak en vlezige ingrediënten van de volgende tandheelkundige traktaties, zal elke hap zeker voldoen aan de persoonlijke voorkeur en voedingsbehoefte van uw vleesetende kat.

9 Beste tandheelkundige traktaties voor katten in [year]: Redenen waarom je ze zou moeten geven onthuld! 11

Beste tandheelkundige traktaties voor katten

1. DentaLife Smakelijke Kip Smaak

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

9 Beste tandheelkundige traktaties voor katten in [year]: Redenen waarom je ze zou moeten geven onthuld! 12

Een knapperige, poreuze textuur waardoor tanden in de traktatie kunnen doordringen voor een effectieve reiniging en preventie van tandsteenopbouw.

Behaag de hunkering van uw kat naar echt kippenvlees terwijl u tegelijkertijd zijn tanden poetst met DentaLife Tasty Chicken Flavor Dental Treats.

Deze smakelijke en knapperige traktaties hebben een poreuze textuur, waardoor de tanden van uw kat elke traktatie kunnen binnendringen voor een grondige reiniging.

Purina’s DentaLife is ook slechts één van de drie producten in deze lijst met een VOHC-keurmerk voor de preventie van tandsteen.

Afgezien van de taaie en poreuze textuur die nuttig is bij het leveren van een effectievere tandenreinigingsactie, zit elke traktatie ook boordevol calcium, taurine, vitamines, mineralen en andere belangrijke voedingsstoffen.

Samen met al deze gezonde ingrediënten, zitten de traktaties ook vol met probiotica om de spijsvertering van uw kat te ondersteunen.

Bovendien worden de lekkernijen geleverd in een hersluitbaar zakje voor gemakkelijke toegang, terwijl de crunch van de lekkernijen net zo sterk blijft als toen de verpakking vers werd geopend.

2. Greenies Feline Oven Geroosterde Kip Smaak

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

9 Beste tandheelkundige traktaties voor katten in [year]: Redenen waarom je ze zou moeten geven onthuld! 13

Gemaakt met natuurlijke ingrediënten plus toegevoegde vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen. De knapperige textuur helpt tanden te reinigen, de adem op te frissen en de opbouw van tandsteen te minimaliseren.

Met de langdurige goede reputatie van Feline Greenies in de kattenbehandelingsindustrie, is het niet verwonderlijk waarom hun tandheelkundige behandeling ook de meest populaire keuze is onder kattenouders.

En niet alleen dat, maar hun verpakking gaat er ook prat op dat het de # 1 veterinair aanbevolen tandheelkundige behandeling voor katten is.

Deze traktatie van Greenies is een andere VOHC-geaccepteerde kattentraktatie die helpt bij het beheersen van tandsteen. En ze zijn er ook in leuke vormen en onweerstaanbaar smakelijke smaken.

Bovendien zijn deze tandheelkundige traktaties gemaakt met natuurlijke ingrediënten en verrijkt met vitamines, mineralen en andere essentiële voedingsstoffen, waardoor ze een qua voedingswaarde complete en uitgebalanceerde snack zijn voor volwassen katten.

Je kunt ook je zorgen weglaten wat het gewicht van je kat betreft, omdat elk stukje van deze smakelijke traktatie slechts minder dan twee calorieën bevat.

En natuurlijk zijn ze vrij van kunstmatige smaakstoffen, conserveermiddelen of vulstoffen. Dus elke knapperige hap zit boordevol voedingsstoffen en is ongelooflijk krachtig om de tanden van je kat schoon te houden, zelfs nadat je op zijn favoriete ingeblikt voedsel hebt gegeten.

3. VetriScience Perio Plus Dagelijkse Gezondheid Kattenbeten

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

9 Beste tandheelkundige traktaties voor katten in [year]: Redenen waarom je ze zou moeten geven onthuld! 14

Deze kleine beten hebben een dubbel actiesysteem dat niet alleen tanden reinigt en de adem verfrist, maar ook een betere gezondheid van het tandvlees ondersteunt.

VetriScience Perio Plus Feline Bites Dental Treats zijn speciaal geformuleerd door dierenartsen om tandplak te beheersen, de adem op te frissen en gezond tandvlees te ondersteunen door het dubbele werkingsmechanisme dat bij elke beet wordt geleverd.

Knapperig van buiten, maar toch zacht en taai van binnenuit – elk stukje van deze smakelijke traktatie met kipsmaak zal zelfs de meest kieskeurige katten tevreden stellen.

En voor kattenouders is dit muziek in het oor, gezien hoe moeilijk het kan zijn om iets te vinden waar hun katachtige vrienden tevreden overheen zouden spinnen.

De buitenste laag van deze lekkernijen bevat natuurlijke ingrediënten zoals champignonextract, kaneel, spirulina, yucca schidigera-extract en peterselie.

Deze ingrediënten werken samen om de tanden van uw kat schoon te maken, zijn adem te verfrissen en de opbouw van tandplak en tandsteen onder controle te houden.

De zachte binnenste laag van deze tandheelkundige traktaties zit vol met belangrijke mineralen zoals zink en taurine om de integriteit van het tandvleesweefsel en de algehele tandheelkundige gezondheid te bevorderen.

De grootte en textuur van de traktaties, samen met hun wetenschappelijk bewezen gezonde ingrediënten stimuleren het kauwen, tanden reinigening, en helpen de opbouw van tandplak en tandsteenvorming te verminderen zonder dat er een tandenborstel nodig is.

4. Purina Pro Plan Veterinaire Diëten Knapperige hapjes Echte kip

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

9 Beste tandheelkundige traktaties voor katten in [year]: Redenen waarom je ze zou moeten geven onthuld! 15

Goedgekeurd door de Veterinaire Mondgezondheidsraad, helpen deze beten tandplak en tandsteen onder controle te houden, tanden schoon te maken en de adem op te frissen.

Laat je aarzelingen vallen en laat je kat gewoon knabbelen aan deze knapperige brokjes (of moeten we zeggen tandheelkundige traktaties).

Purina Pro Plan Veterinary Diets Crunchy Bites Dental Cat Treats bevatten echte kip van hoge kwaliteit bij elke smaakvolle hap, en elke traktatie bevat slechts minder dan twee calorieën. Dus nu kunt u uw kat belonen tijdens het reinigen van zijn tanden zonder zich over te geven.

Deze smakelijke en knapperige traktaties worden ook geaccepteerd door de Veterinaire Mondgezondheidsraad om tandplak en tandsteen onder controle te houden en bijgevolg de tanden van uw kat schoon te maken en een frisse adem te bevorderen.

Omdat dit echter een veterinair dieet is, hebt u toestemming van uw dierenarts nodig voordat u dit online of in winkels kunt kopen.

5. C.E.T. Intellident Kattenbeten door Virbac

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

9 Beste tandheelkundige traktaties voor katten in [year]: Redenen waarom je ze zou moeten geven onthuld! 16

Deze heerlijke knapperige hapjes met kipsmaak werken met de natuurlijke kauwactie van een kat om de opbouw van tandplak en tandsteen te minimaliseren en het tandvlees in topvorm te houden.

Met C.E.T. Intellident Cat Bites van Virbac kunt u nu de tanden en het tandvlees van uw kat gezond houden en zijn adem de hele tijd goed laten ruiken.

En al deze zijn mogelijk met slechts drie traktaties per dag. Deze knapperige en heerlijke tandheelkundige traktatie werkt met de natuurlijke kauwactie van uw kat om de opbouw van tandplak en tandsteenvorming te verminderen.

Deze geweldig smakende traktatie komt in kippenleversmaak en is vrij van kunstmatige conserveermiddelen, laag in vet en beschikt over natuurlijke smaakstoffen waar katten van alle maten en leeftijden dol op zullen zijn.

6. Hartz Tandarts’s Beste kip smaak traktaties

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

9 Beste tandheelkundige traktaties voor katten in [year]: Redenen waarom je ze zou moeten geven onthuld! 17

Met een knapperige textuur die vuil wegschrobt terwijl je het tandvlees van je kat masseert om tandplak en tandsteen los te maken. Het DentaShield center werkt als een tandpasta voor sterkere tanden, kaken en tandvlees.

Veilige en effectieve tandheelkundige behandelingen hoeven niet duur te zijn. Met Hartz Dental Treats kunt u het gebit van uw kat de hele dag gezond houden en fris ruiken, elke dag, tegen een budgetvriendelijkere prijs.

En het goedkopere prijskaartje van deze traktatie betekent niet dat het van inferieure kwaliteit is ten opzichte van andere tandheelkundige behandelingen op de markt.

Hartz Dentist’s Dental Treats is het enige product in zijn soort dat de DentaShield-technologie gebruikt, wat de effectiviteit ervan bij het verminderen van tandsteenvorming met maximaal 80% alleen maar versterkt.

Elke traktatie heeft ook een knapperige textuur waarvan bekend is dat deze nuttig is bij het wegschrobben van vuil van de tanden van de kat en tegelijkertijd het tandvlees masseert om tandplak en tandsteen los te maken.

Bovendien hebben de hartvormige lekkernijen een smakelijke kipsmaak waar elke kat zeker van zal houden. En ze bevatten ook weinig calorieën, waardoor ze veilig zijn voor dagelijkse voeding.

Hartz Dental Treat is ook slechts een van de weinige tandheelkundige behandelingen op de markt die is ontworpen om een goede tandheelkundige gezondheid bij kittens te bevorderen.

7. Emerald Pet Feline Dental Traktaties

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

9 Beste tandheelkundige traktaties voor katten in [year]: Redenen waarom je ze zou moeten geven onthuld! 18

Deze traktatie met beperkte ingrediënten is gemaakt zonder gluten, soja, graan of zuivel, zodat ze gemakkelijk zijn voor de buik van uw kat. Het helpt de adem van uw kat fris en tanden schoon te houden.

Als u op zoek bent naar graanvrije en glutenvrije tandheelkundige kattentraktaties voor uw katachtige metgezel, dan zou Emerald Feline Dental Treats with Chicken bovenaan uw lijst moeten staan. Deze volledig natuurlijke, knapperige tandheelkundige behandeling bevordert schone tanden en een frissere adem.

De leuke visvorm van de traktaties komt ook op de juiste grootte om kauwen aan te moedigen, in plaats van slikken. Elk van de caloriearme smakelijke traktaties helpt de opbouw van tandplak en tandsteen te verminderen door natuurlijke kauwactie.

Bovendien is het voedzame recept vrij van zuivel, soja, kunstmatige conserveermiddelen, kleuren of smaken, waardoor het een ideale tandheelkundige traktatie is voor katachtigen met allergieën of gevoeligheden.

Bovendien komt het in zes heerlijke smaken – kip, tonijn, zalm, kalkoen en eend, oceaanvis en kattenkruid.

8. WholeHearted Smart Smiles Kip Smaak

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

9 Beste tandheelkundige traktaties voor katten in [year]: Redenen waarom je ze zou moeten geven onthuld! 19

Het wordt geleverd in een speciale textuur die is ontworpen om de tandheelkundige gezondheid van uw kat te bevorderen. De pepermunt houdt zijn adem fris plus de toegevoegde prebiotische hulpmiddelen bij de darmgezondheid.

Uw kat laten houden van en genieten van zijn gezonde mondhygiëneroutine wordt nu gemakkelijker gemaakt – dankzij WholeHearted Smart Smiles Delicious Dental Treats.

Je katachtige maatje zal zeker plezier hebben met het proeven van de smakelijke kipsmaak van deze tandheelkundige traktatie, terwijl je kunt genieten van de gemoedsrust die voortkomt uit de wetenschap dat hij de tandheelkundige zorg krijgt die hij verdient.

Deze tandheelkundige traktaties zijn verkrijgbaar in een speciale textuur die is ontworpen om de mondgezondheid van uw kat te bevorderen, en elke traktatie is geformuleerd om tandplak en tandsteen te verminderen.

Het bevat ook pepermunt om te helpen met de adem van je kat, en het zit vol met prebiotica om een gezonde spijsvertering te bevorderen.

Bovendien is het smakelijke recept vrij van kunstmatige kleuren of smaken; en het is vrij van maïs, tarwe of soja van welke aard dan ook.

En met minder dan twee calorieën per traktatie, zul je je niet schuldig voelen, zelfs als je je kat laat genieten van deze heerlijke en knapperige traktaties (af en toe).

9. WoLover Silvervine Sticks

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

9 Beste tandheelkundige traktaties voor katten in [year]: Redenen waarom je ze zou moeten geven onthuld! 20

Gemaakt van onbewerkte, organische Silverine, elimineert het effectief tandplak en tandsteen, verwijdert het een slechte adem en beschermt het de gezondheid van het gebit.

Gemaakt met een enkel ingrediënt, kunnen WoLover Silvervine Sticks tandplak en tandsteen effectief elimineren, slechte adem verwijderen en de algehele tandheelkundige gezondheid van uw kat bevorderen.

Zilvervine is 100% natuurlijk, biologisch en veilig voor uw katachtige metgezel. En net als kattenkruid voelen katten zich er sterk toe aangetrokken.

Ook zijn deze kauwsticks vrij van kunstmatige ingrediënten, smaakstoffen of kleuren. En het is volkomen veilig voor alle katten- en kittenrassen.

Bovendien kan het kauwen op deze stokjes, net als kattensnips en kattenspeeltjes, stress verlichten en de hersenen van je kat helpen stimuleren terwijl je hem urenlang vermaakt.

En afgezien van het fungeren als tandheelkundige kauwen, helpen deze organische sticks ook haarballen te verwijderen, een goede spijsvertering te bevorderen en mild maagongemakken te verzachten.

9 Beste tandheelkundige traktaties voor katten in [year]: Redenen waarom je ze zou moeten geven onthuld! 21

Veelgestelde vragen

Werken zelfgemaakte kattentandverzorgingen?

Naast regelmatig tandenpoetsen, professionele reiniging en het gebruik van commerciële tandheelkundige traktaties, helpen zelfgemaakte tandheelkundige traktaties voor katten ook een goede tandheelkundige gezondheid te bevorderen.

Rauwe botten en vlees zijn de beste zelfgemaakte oplossingen voor katachtige gebitsproblemen.

De knagende actie van het kauwen op de vlezige botten helpt de kaken van een kat te versterken en tegelijkertijd zijn tanden te reinigen.

U moet echter nooit gekookte botten geven, omdat deze gemakkelijk kunnen breken en mogelijk de mond van uw kat kunnen verwonden tijdens het kauwen.

Hoe kan ik de mondgezondheid van mijn kat verbeteren?

Het is misschien gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar het dagelijks poetsen van de tanden van uw kat en het laten controleren van zijn tandheelkundige gezondheid door een dierenarts zijn twee essentiële stappen die de algehele mondgezondheid van uw kat kunnen helpen verbeteren.

Volwassen katten zijn beter bestand tegen tandenpoetsen, dus het wordt sterk aangemoedigd om een gezond mondhygiëneregime te introduceren terwijl ze nog kittens zijn.

Wat zijn de tekenen dat uw kat een tandheelkundige aandoening kan hebben?

Een van de meest voorkomende tekenen van tandziekte bij katten is de aanwezigheid van een slechte adem. Hoewel het niet altijd indicatief is voor een ziekte, is er altijd de mogelijkheid dat de stinkende adem van een kat een van de symptomen is van een ernstiger tandheelkundig gezondheidsprobleem dat onmiddellijke zorg en aandacht nodig heeft.

Hieronder staan andere tekenen waar u op moet letten die kunnen wijzen op een tandziekte bij katten:

 • Aanwezigheid van tandsteen of tandverkleuring
 • Moeite met eten
 • Kwijlen
 • Losse of ontbrekende tanden
 • Poten
 • Rood of gezwollen tandvlees
 • Gewichtsverlies

Komen gebitsproblemen vaak voor bij katten?

Ja, ziekten van de tanden en het tandvlees komen vaak voor bij katachtigen. Op basis van rapporten heeft 50 tot 90% van de katten ouder dan vier jaar last van een gebitsprobleem.

En helaas zijn de meeste tandheelkundige problemen die hen beïnvloeden gemakkelijk te voorkomen met een goede mondhygiëne en veterinaire controle.

De drie meest voorkomende gebitsproblemen bij katten zijn gingivitis, parodontitis en tandresorptie. Hoewel vaak genegeerd, kan tandziekte pijn en ongemak bij katten veroorzaken en hun kwaliteit van leven sterk beïnvloeden.

Sphinx Kat en Traktaties

Hoe vaak moeten de tanden van uw kat worden schoongemaakt door een tandarts?

Zoals eerder vermeld, komt tandziekte zeer vaak voor bij katten. En de beste manier om het te voorkomen is door de combinatie van een goede mondhygiëne en professionele reiniging.

Voor het beste resultaat moet het tandenpoetsen beginnen terwijl uw kat jonger is. Kittens zijn meer adaptief aan deze praktijk, terwijl volwassen katten resistenter zijn.

Wanneer de oppervlakken van de tanden van uw kat dagelijks worden schoongemaakt, hoeft u zich geen zorgen te maken dat hij zo vaak mogelijk naar de dierenarts gaat. Naast het dagelijks tandenpoetsen, moeten katten een jaarlijkse gebitsreiniging laten doen door een dierenarts.

En dit moet beginnen op de leeftijd van 1 jaar om de ontwikkeling van parodontale aandoeningen te voorkomen.

Waarom stinkt de adem van mijn kat?

De slechte adem van uw kat wordt hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door de overvloed aan geurproducerende bacteriën in zijn mond. En dit kan gebeuren als u zijn tanden niet dagelijks reinigt, wat vervolgens de opbouw van tandplak en tandsteen stimuleert.

Hoe kan ik helpen met de slechte adem van mijn kat?

Afgezien van dagelijks poetsen en regelmatige professionele reiniging, kunt u ook tandheelkundige sprays, tandwateradditieven, kauwspeelgoed en natuurlijk tandheelkundige traktaties gebruiken.

Bovendien moet u uw kat ook gehydrateerd houden door ervoor te zorgen dat hij altijd toegang heeft tot schoon water. Hem voorzien van een dieet van hoge kwaliteit kan ook helpen bij het bestrijden van een slechte adem.