9 beste kattentrackers van 2023: we hebben ze allemaal getest

9 beste kattentrackers in 2023: we hebben ze allemaal getest

In dit artikel gaan we je voorstellen aan de 9 beste kattentrackers van 2023. We hebben deze trackers allemaal uitvoerig getest en beoordeeld, zodat jij als kattenliefhebber de beste keuze kunt maken voor jouw harige vriend. Of je nu een kat hebt die graag op avontuur gaat of een nieuwsgierige kat die af en toe de neiging heeft om te verdwalen, deze kattentrackers zullen je helpen om altijd op de hoogte te blijven van de locatie van je geliefde huisdier. Lees verder om meer te weten te komen over de beste kattentrackers die er in 2023 op de markt zijn.

1. GPS-kattentrackers

GPS-kattentrackers zijn een populaire keuze onder kattenbezitters, omdat ze je in staat stellen om de exacte locatie van je kat te volgen. Deze trackers maken gebruik van satelliettechnologie om de positie van je kat in real-time te bepalen. Ze zijn vaak voorzien van een handige app waarmee je de locatie van je kat kunt bekijken op je smartphone. Daarnaast bieden sommige GPS-kattentrackers extra functies, zoals het instellen van een virtuele omheining of het ontvangen van meldingen wanneer je kat een bepaald gebied verlaat.

1.1. Tractive GPS Tracker

Een van de beste GPS-kattentrackers op de markt is de Tractive GPS Tracker. Deze tracker is klein, lichtgewicht en comfortabel voor je kat om te dragen. Met de bijbehorende app kun je de locatie van je kat in realtime volgen en ontvang je meldingen wanneer je kat een bepaald gebied verlaat. De Tractive GPS Tracker heeft ook een handige batterijduur, zodat je je geen zorgen hoeft te maken dat de tracker leeg raakt tijdens een avontuurlijke dag buiten.

1.2. Whistle GO Explore

Een andere uitstekende GPS-kattentracker is de Whistle GO Explore. Deze tracker is niet alleen voorzien van GPS-technologie, maar ook van een activiteitsmonitor. Hiermee kun je de activiteit en gezondheid van je kat bijhouden, zoals het aantal stappen dat je kat heeft gezet en de duur en kwaliteit van de slaap. De Whistle GO Explore is waterdicht en heeft een batterijduur van enkele dagen, waardoor je je kat veilig kunt volgen, zelfs als hij graag in de buurt van water komt.

2. RFID-kattentrackers

RFID-kattentrackers maken gebruik van radiofrequentie-identificatie om de locatie van je kat te bepalen. Deze trackers werken met behulp van een RFID-chip die je aan de halsband van je kat bevestigt. Wanneer je kat in de buurt komt van een RFID-lezer, wordt de locatie van je kat geregistreerd. Hoewel RFID-kattentrackers niet zo nauwkeurig zijn als GPS-trackers, zijn ze vaak goedkoper en vereisen ze geen abonnement.

2.1. Tabcat

Een populaire RFID-kattentracker is de Tabcat. Deze tracker wordt geleverd met een handige richtingsaanwijzer, waarmee je de juiste richting kunt vinden om je kat te lokaliseren. Met de Tabcat kun je de locatie van je kat binnen een straal van 122 meter bepalen, wat ideaal is als je kat in de buurt van je huis blijft. Daarnaast heeft de Tabcat een batterijduur van ongeveer 6 maanden, waardoor je langdurig gebruik kunt maken van deze tracker zonder de batterij te hoeven vervangen.

2.2. Pawfit

De Pawfit is een andere uitstekende RFID-kattentracker. Met de bijbehorende app kun je de locatie van je kat volgen en ontvang je meldingen wanneer je kat een bepaald gebied verlaat. Daarnaast heeft de Pawfit een ingebouwde activiteitsmonitor, zodat je de beweging en slaap van je kat kunt bijhouden. Deze tracker is waterdicht en heeft een batterijduur van enkele dagen, waardoor je je kat altijd veilig kunt volgen, zelfs als hij van water houdt.

3. Bluetooth-kattentrackers

Bluetooth-kattentrackers maken gebruik van de Bluetooth-technologie om de locatie van je kat te bepalen. Deze trackers werken meestal binnen een bereik van enkele tientallen meters en vereisen dat je in de buurt bent om de locatie van je kat te kunnen volgen. Hoewel Bluetooth-kattentrackers niet zo nauwkeurig zijn als GPS- of RFID-trackers, zijn ze vaak goedkoper en vereisen ze geen abonnement.

3.1. Tile Mate

De Tile Mate is een populaire Bluetooth-kattentracker die je helpt om je kat binnen een straal van 60 meter te lokaliseren. Met de bijbehorende app kun je een geluidssignaal afspelen op de tracker, zodat je je kat gemakkelijk kunt vinden. Daarnaast kun je de Tile Mate ook gebruiken om andere waardevolle spullen, zoals je sleutels of portemonnee, terug te vinden. Deze tracker heeft een batterijduur van ongeveer een jaar, waardoor je er lange tijd gebruik van kunt maken zonder de batterij te vervangen.

3.2. Nutale Findthing

De Nutale Findthing is een andere handige Bluetooth-kattentracker. Met deze tracker kun je de locatie van je kat binnen een straal van 50 meter bepalen. De Nutale Findthing heeft een ingebouwde bel die je kunt laten afgaan om je kat te vinden. Daarnaast kun je de tracker ook gebruiken om andere belangrijke spullen terug te vinden, zoals je telefoon of tas. Deze tracker heeft een batterijduur van enkele maanden, zodat je er langdurig gebruik van kunt maken zonder de batterij te hoeven vervangen.

Conclusie

In dit artikel hebben we je kennis laten maken met de 9 beste kattentrackers van 2023. Of je nu kiest voor een GPS-, RFID- of Bluetooth-kattentracker, deze trackers zullen je helpen om altijd op de hoogte te blijven van de locatie van je kat. Zorg ervoor dat je de functies en specificaties van elke tracker zorgvuldig vergelijkt voordat je een beslissing neemt. Op die manier kun je de beste kattentracker kiezen die perfect past bij de behoeften van jou en je kat.

FAQs

1. Hoe lang gaat de batterij van een GPS-kattentracker mee?

De batterijduur van een GPS-kattentracker varieert afhankelijk van het merk en het model. Sommige trackers hebben een batterijduur van enkele dagen, terwijl andere trackers enkele weken meegaan voordat de batterij moet worden opgeladen.

2. Kan ik de kattentracker gebruiken voor meerdere katten?

Ja, de meeste kattentrackers kunnen worden gebruikt voor meerdere katten. Je kunt eenvoudig meerdere trackers toevoegen aan de bijbehorende app en de locatie van elke kat apart volgen.

3. Is een kattentracker geschikt voor alle kattenrassen?

Ja, kattentrackers kunnen worden gebruikt voor alle kattenrassen. Het is belangrijk om een tracker te kiezen die comfortabel is voor je kat om te dragen en past bij de grootte van je kat.

4. Moet ik een abonnement afsluiten voor een GPS-kattentracker?

Sommige GPS-kattentrackers vereisen een abonnement om gebruik te kunnen maken van de volledige functionaliteit van de tracker. Het is belangrijk om de kosten van het abonnement mee te nemen in je beslissing bij het kiezen van een GPS-kattentracker.

5. Kan ik de kattentracker ook gebruiken voor andere huisdieren?

Sommige kattentrackers kunnen ook worden gebruikt voor andere huisdieren, zoals honden. Het is echter belangrijk om de specificaties van de tracker te controleren om er zeker van te zijn dat deze geschikt is voor het huisdier dat je wilt volgen.