5 eenvoudige manieren om het dieet van uw kat te verbeteren


0

Als katteneigenaar hou je van je harige vriend en wil je dat ze gelukkig zijn.  De waarheid is dat veel katteneigenaren zich gewoon richten op genegenheid en spel om hun kat een langer en bevredigender leven te geven.

In feite is een van de beste manieren om uw kat gezond en gelukkig te houden, door haar dieet te verbeteren. En als pelsouder bedenken we altijd manieren om het dieet van uw kat te verbeteren.

Of u nu voeding wilt toevoegen aan het huidige voedsel van uw kat of zelf op zoek bent naar het perfecte dieetplan, u kunt haar dieet aanzienlijk verbeteren door de paar onderstaande tips op te nemen.

5 eenvoudige manieren om het dieet van uw kat te verbeteren 1

Breng wat kleur in

Voeg wat kleur, antioxidanten en voedingsstoffen toe aan het dieet van je harige vriend door groenten toevoegen. Uw vleesetende katachtige kan profiteren van bij elkaar opgeteld 15% ruwvoer in hun dieet.  Enkele van de beste groenten voor katachtigen zijn:

 • Worteltjes – hak in kleine stukjes om Beta-Caroteen toe te voegen
 • Erwten – voeg eiwitten en koolhydraten toe in een hapklare stukje
 • Broccoli – voegt niet alleen antioxidanten toe, maar is ook een geweldige afleiding van planten in je huis
 • Sperziebonen – deze bron van vezels kan sub voor calorierijke traktaties
 • Courgette – magnesium en kalium kan toevoegen die van vitaal belang zijn voor het kweken van katten
 • Squash – de bacteriën in squash kunnen de problemen met het spijsverteringskanaal van uw kat verlichten en essentiële vetzuren leveren die belangrijk zijn voor het dieet van uw kat

Hier is de kicker:

Katten hebben geen groenten nodig om een gezond dieet te behouden.  Toch kunnen ze fungeren als een geweldige opvuller voor katten met overgewicht.  Ook haar spijsverteringsstelsel kan profiteren van deze extra voedingsstoffen.

5 eenvoudige manieren om het dieet van uw kat te verbeteren 2

Voer de Carnivoor

Vlees is het grootste deel van het kattendieet. Het toevoegen van gekookt vlees zal hun verlangen bevredigen en tegelijkertijd de eiwitten leveren die ze nodig hebben.  Je kat is een roofdier wiens lichaam is ontworpen om rauwe prooien te eten. Rauw of licht gekookt vlees behoudt de meeste voedingsstoffen waar overkoken hun voedingsvoordelen kan beperken.

Hier is het gekke deel:

Het meeste in de winkel gekochte kattenvoer is zwaar gekookt en verwerkt, het verwijderen van veel van zijn traditionele voedingsstoffen.  De voedingsstoffen en eiwitten in vlees helpen je kat door:

 • Gewicht behouden
 • Helpen bij de spijsvertering
 • Spring op het starten van hun energie
 • Verbetering van de gezondheid van het gebit
 • Bevordering van de gezondheid van de urinewegen
 • Verbetering van ontlasting en geur
5 eenvoudige manieren om het dieet van uw kat te verbeteren 3

Terwijl rauw vlees natuurlijk is in het dieet van een kat, het licht stomen van uw eiwit zorgt ervoor dat bacteriën worden verwijderd voordat uw huisdier het consumeert.

Vergeet niet: 85% van het dieet van uw kat moet afkomstig zijn van vlees, botten en slachtafval om de gezondheid te behouden.

Geef eieren een nieuwe vertegenwoordiger

Eieren, een ongelooflijke bron van eiwitten en B12, wordt niet langer beschouwd als het schadelijke voedsel dat het ooit was.  In het wild konden katten en honden nesteieren consumeren met weinig problemen, behalve de scherpe schelpen.

Terwijl de meeste eieren rauw in de natuur werden gegeten met weinig problemen, het is het beste om ze te koken voordat je ze aan je harige vriend voert. Rauwe eieren kunnen salmonella bevatten en zelfs als uw kat niet ziek wordt, kunnen ze de bacteriën een tijdje dragen.  Neem eieren op in uw zelfgemaakte kattenvoer of bewaar ze voor een speciale traktatie.

Houd hun vacht glanzend met oliën en vetzuren

Oliën en essentiële vetzuren zijn niet alleen nodig om de gezondheid te coaten, maar kunnen ook de lichaamsfuncties verbeteren.  Je kat zal een deel van de oliën en vetten op natuurlijke wijze produceren, maar zal de rest via een dieet moeten krijgen.

Wil je het beste deel horen?

Omega-3 vetzuren verminderen ontstekingen en het is bekend dat ze de groei van kanker vertragen. Kattenleukemie en andere kankers zijn verwoestende ziekten die uw harige vriend kunnen beïnvloeden en hun leven aanzienlijk kunnen verkorten.

Voedingsmiddelen Rich in Omega-3 vetzuren

Het toevoegen van de volgende voedingsmiddelen aan het dieet van uw kat zal helpen hun risico op ontstekingsaandoeningen en kanker te verlagen.

 • Lijnzaadolie
 • Koudwatervis – zalm, makreel, forel, sardines, tonijn
5 eenvoudige manieren om het dieet van uw kat te verbeteren 4

Houd hun spijsvertering in beweging met probiotica

Probiotica zijn van vitaal belang voor het behoud van de spijsvertering van uw kat. Deze goede bacterie zal haar helpen voedsel goed te verteren terwijl ze de essentiële voedingsstoffen absorbeert. Een slechte spijsvertering zal niet alleen leiden tot ongemak, maar kan haar ook in gevaar brengen voor andere ziekten.

Probiotica werken door:

 • Vermindering van constipatie
 • Ondersteuning van het immuunsysteem
 • Voorkomen van allergieën en voedselgevoeligheden
 • Helpen om op gewicht te blijven
 • Haarballen verminderen
 • Ondersteuning van de gezondheid van cellen
 • Gevaarlijke gifstoffen verwijderen

De chef-kok van uw kat worden

Zelfgemaakt kattenvoer kan ervoor zorgen dat aan alle voedingsbehoeften wordt voldaan.  Volg bij het maken van haar menu de onderstaande stappen om ervoor te zorgen dat ze alle essentiële ingrediënten krijgt die ze nodig heeft om gezond te zijn.

 • Stap één: Onderzoek haar voedingsbehoeften.  Zoals hierboven vermeld, heeft uw kat behoefte aan 85% van het vlees, beenderen en slachtafval, terwijl slechts 15% van het ruwvoer zoals groenten. Maaltijden moeten op de juiste manier worden uitgebalanceerd, anders kan uw kat dagen of zelfs weken daarna tekenen van ziekte vertonen.
 • Stap twee: Bepaal de gezonde behoeften van het dieet van uw kat.  Weet hoeveel van de essentiële voedingsstoffen, vetten en oliën ze nodig heeft.  Kies vervolgens voedingsmiddelen die je kat aanspreken en tegelijkertijd die voedingsstoffen het beste leveren.
 • Stap drie: Plan een aantal voedingen en wanneer voedingen zullen plaatsvinden.  Kittens moeten minstens drie tot vier maanden oud worden tot ten minste drie maanden oud.  Volwassen katten moeten normaal gesproken de hele dag door consequent voedsel in hun kom hebben, zodat ze meerdere keren kleine porties kunnen eten.
 • Stap vier: Bepaal de voedingsbehoeften van uw kat op basis van haar huidige gezondheid. Hoewel eiwitten en vette oliën het primaire onderdeel van haar dieet zijn, kun je, als je harige vriend overgewicht heeft, tot 15% van de groenten en fruit toevoegen om haar gewicht op peil te houden.
 • Stap vijf: Maak je recepten en controleer ze met een dierenarts. Bedenk uw recepten en maaltijdplannen voor kattenvoer en laat ze aan uw dierenarts zien om ervoor te zorgen dat ze in balans zijn en dat uw kat genoeg van alles krijgt.
 • Stap zes: Begin met je maaltijdplan en volg de voortgang. Zodra u met uw plan bent begonnen, controleert u eventuele veranderingen in het gedrag van uw kat en wat ze hadden gegeten voordat het zich voordeed om mogelijke problemen op te sporen.  Misschien wilt u het nieuwe voedsel langzaam introduceren in combinatie met hun oude, zodat ze kunnen wennen aan de verandering.
verbeter het dieet van uw kat

Vijf manieren om het dieet van uw kat te verbeteren

Probeer bij het maken van je eigen maaltijdplan de onderstaande vijf tips om het zo succesvol mogelijk te maken.  U moet:

 1. Zorg voor een verscheidenheid aan voedselkeuzes
 2. Vermijd giftige ingrediënten
 3. Zorg ervoor dat alles gaar genoeg is om bacteriën te doden
 4. Maal zodat het gemakkelijk te eten en te verteren is
 5. Meet om de juiste porties te garanderen

Waar komt het op neer?

Het verbeteren van het voedsel van uw kat begint met het begrijpen van haar behoeften.  Het maakt niet uit of u besluit om voeding toe te voegen aan het dieet van uw kat door middel van traktaties of door hun maaltijden volledig te maken, het belangrijkste is weten wat haar lichaam nodig heeft om te functioneren.

Wil je het beste deel weten?

Door uw kat een goed dieet te geven, kan hij langer leven.  Niet alleen zal goede voeding de gezondheid van je harige vriend verbeteren en hen beschermen tegen ziekte, het zal hen ook een langer en actiever leven geven. Een van de beste manieren om van je kat te houden, is door hem te geven wat hij nodig heeft voor een gelukkig leven.