2 schattige DIY kerstboomtoppers die je vandaag nog kunt maken – SEO-optimalisatie

2 schattige DIY kerstboomtoppers die je vandaag nog kunt maken

De feestdagen komen eraan en dat betekent dat het tijd is om je huis te versieren met prachtige kerstversieringen. Een van de belangrijkste onderdelen van een kerstboom is de kerstboomtopper. Het is het pronkstuk van de boom en geeft een finishing touch aan de feestelijke sfeer. In dit artikel zullen we je laten zien hoe je zelf twee schattige DIY kerstboomtoppers kunt maken. Deze zijn eenvoudig te maken en voegen een persoonlijk tintje toe aan je kerstboom. Laten we beginnen!

Een schattige vilten kerstboomtopper

De eerste DIY kerstboomtopper die we gaan maken is gemaakt van vilt. Vilt is een veelzijdig materiaal dat gemakkelijk te bewerken is en verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Hier is wat je nodig hebt:

 • Een stuk groen vilt
 • Een stuk geel vilt
 • Een stuk rood vilt
 • Een schaar
 • Een potlood
 • Een lijmpistool

Begin met het tekenen van een kerstboomvorm op het groene vilt. Knip de vorm uit en zorg ervoor dat het past bij de grootte van je kerstboom. Vervolgens kun je kleine vormen uit het gele en rode vilt knippen om als versiering op de kerstboomtopper te gebruiken. Denk aan sterren, kerstballen of zelfs een piek. Lijm de versieringen op de kerstboomvorm met behulp van het lijmpistool. Laat de lijm goed drogen voordat je de kerstboomtopper op je boom plaatst. En voilĂ , je hebt een schattige vilten kerstboomtopper gemaakt!

Een feestelijke engel kerstboomtopper

Voor de tweede DIY kerstboomtopper gaan we een feestelijke engel maken. Een engel is een klassieke en elegante keuze voor een kerstboomtopper. Hier is wat je nodig hebt:

 • Een piepschuim kegel
 • Een witte stoffen servet
 • Een gouden lint
 • Een houten bal
 • Een schaar
 • Een lijmpistool

Begin met het bedekken van de piepschuim kegel met het witte stoffen servet. Wikkel het servet strak om de kegel en gebruik het lijmpistool om het op zijn plaats te houden. Knip vervolgens een stuk van het gouden lint af en maak er een lus van. Dit zal de halo van de engel zijn. Lijm de lus aan de bovenkant van de kegel. Lijm de houten bal aan de voorkant van de kegel om het hoofd van de engel te maken. Voeg eventueel nog wat versieringen toe, zoals een gouden ster of glitter. Plaats de engel kerstboomtopper op de top van je kerstboom en geniet van het feestelijke effect!

Conclusie

Met deze twee schattige DIY kerstboomtoppers kun je je kerstboom een persoonlijk tintje geven. Of je nu kiest voor een vilten kerstboomtopper of een feestelijke engel, beide opties zijn eenvoudig te maken en voegen een uniek element toe aan je kerstversiering. Maak je kerstboom nog specialer dit jaar door zelf een kerstboomtopper te maken!

Veelgestelde vragen

1. Kan ik andere materialen gebruiken voor de kerstboomtoppers?

Natuurlijk! Deze DIY’s zijn slechts een basisidee, je kunt andere materialen gebruiken die je leuk vindt en bij je kerstboom passen. Wees creatief!

2. Hoe lang duurt het om de kerstboomtoppers te maken?

Beide DIY’s zijn vrij eenvoudig en moeten binnen een uur of twee kunnen worden voltooid, afhankelijk van je vaardigheidsniveau.

3. Kan ik de kerstboomtoppers hergebruiken voor volgende kerst?

Absoluut! Zorg ervoor dat je ze na de kerst zorgvuldig opbergt, zodat je ze volgend jaar opnieuw kunt gebruiken.

4. Waar kan ik de benodigde materialen vinden?

De materialen die nodig zijn voor deze DIY’s zijn gemakkelijk verkrijgbaar bij hobbywinkels of online webshops. Je kunt ook kijken in warenhuizen tijdens het kerstseizoen.

5. Zijn deze kerstboomtoppers geschikt voor alle soorten kerstbomen?

Ja, deze kerstboomtoppers kunnen worden aangepast aan verschillende maten en stijlen van kerstbomen. Pas de grootte en de kleuren aan om bij je boom te passen.

Met deze schattige DIY kerstboomtoppers kun je je kerstboom transformeren tot een prachtig pronkstuk. Voeg je eigen creativiteit toe en maak unieke kerstboomtoppers die je vandaag nog kunt maken. Maak er een feestelijk en persoonlijk kerstseizoen van!