13 waarschuwingssignalen bij het introduceren van katten: tips voor handleidingen en meer!


0

Waarschuwingssignalen bij het introduceren van katten

Als je eenmaal een kat hebt geadopteerd of gered, zou het niet lang genoeg duren voordat je een tweede kat wenst. Je zou dit willen zodat je kat een nieuwe katachtige vriend heeft, of je wilt gewoon je katachtige familie laten groeien.

In tegenstelling tot honden zijn katten echter territoriale dieren. Er kan veel misgaan bij het introduceren van een nieuwe kat thuis. Daarom moet u weten hoe u de waarschuwingssignalen kunt identificeren bij het introduceren van katten om een catastrofaal kattengevecht te voorkomen.

Waarschuwingssignalen bij het introduceren van katten aan elkaar

Wanneer u een nieuwe kat mee naar huis neemt, is het normaal dat u verwacht dat uw huidige kat dol is op het idee om zijn eigen ruimte en middelen met een andere kat te delen. In een ideale wereld zou dit het geval moeten zijn. Realistisch gezien hebben katten, die territoriale en solitaire dieren zijn, er echter een hekel aan wanneer andere katten ongevraagd hun gebied binnendringen. Vandaar dat de aanwezigheid van een nieuwe kat thuis hen bang kan maken en hen defensief en zelfs agressief kan maken tegenover de nieuwkomer.

Met de juiste introducties kunt u als katteneigenaar echter de kans op een vijandige ontmoeting verkleinen en de kans vergroten dat uw twee katten zo snel mogelijk met elkaar overweg kunnen. Niettemin, zelfs als u de aanbevelingen van de experts en kattenfluisteraars online en in uw buurt opvolgt, kan een van de katten zich nog steeds agressief gedragen tegenover de andere.

Daarom is het belangrijk om de eerste paar vergaderingen te beheren, waardoor u ook bepaalde waarschuwingssignalen kunt herkennen die gemakkelijk kunnen escaleren tot langdurige of zelfs permanente vijandige omstandigheden in uw huishouden met meerdere katten.

1. Je katten staren elkaar aan

Bij introductie mag je verwachten dat je twee katten elkaar een tijdje aankijken. Als uw inwonende kat de nieuwkomer een langdurige blik geeft, kan dit erop wijzen dat hij langzaam agressie ontwikkelt tegenover de andere kat.

Binnenkort kan uw kat de nieuwe kat aanvallen om hem uit zijn territorium te verdrijven. Zodra de spanning tot dit punt is geëscaleerd, moet je je twee katten in aparte kamers plaatsen om vechten te voorkomen. Dus voordat je katten zelfs maar fysiek beginnen te worden, is het al een waarschuwingssignaal voor jou om in te grijpen en ze een tijdje te scheiden zodra ze elkaar een harde blik geven, of zodra ze naar elkaar staren zonder te knipperen. Een langdurig staren is een vroeg teken dat je katten elkaar de maat nemen.

13 waarschuwingssignalen bij het introduceren van katten: tips voor handleidingen en meer! 1

2. Je katten sissen

Een sissende kat signaleert iets om zich terug te trekken omdat hij bang is, bedreigd of beide. Gelukkig is sissen heel acceptabel tijdens de introductiefase.

Een of beide van uw inwonende katten kunnen sissen wanneer u een nieuwe kat in hetzelfde huishouden introduceert. Je kunt dit geluid relateren aan een slang die sist of het geluid van lucht die vrijkomt van een autoband. Je katten kunnen sissen om hun angst, minachting en ongemak over te brengen om dicht bij elkaar te zijn.

3. Je katten grommen en grommen

Door het sissen kan de spanning tussen je twee katten escaleren en ertoe leiden dat ze naar elkaar grommen en grommen. Een grom is een laag rommelend geluid. Het is een duidelijk waarschuwingsgeluid dat ongeluk, agressie of angst uitdrukt. En een grom kan gemakkelijk intensiveren tot een snarl, een geluid dat vergelijkbaar is met een grom, maar alleen luider en met een hogere toonhoogte.

4. Je katten jammeren of schreeuwen

Katten kunnen beginnen te miauwen of janken met een lage stem als ze van streek zijn. Jammeren en schreeuwen kan hieruit voortvloeien. Het tolerantieniveau van de katten is bereikt als het zover is gekomen. Om ieders zorgen te verlichten, moeten ze meteen worden gescheiden.

5. Uw katten kunnen beginnen met aanvallen of bijten

Wanneer overstuurde katten alleen in dezelfde kamer worden achtergelaten, kunnen de vroege waarschuwingssignalen, zoals grommen, grommen of schreeuwen, leiden tot een fysiek gevecht. En voor je het weet vliegen er al bontjes de kamer in. Je wilt absoluut niet dat dit gebeurt. Daarom is het, voordat de spanning dit punt bereikt, het beste om de twee katten al te scheiden.

Bovendien kunnen sommige katten elkaar ook gaan aanvallen dubel de eerste ontmoeting, zelfs zonder hun afschuw te uiten door te sissen en/of te jammeren. Dit waarschuwingssignaal geeft aan dat uw katten mogelijk meer tijd nodig hebben om zich aan te passen aan elkaars aanwezigheid en uiteindelijk met elkaar overweg kunnen. En uw bewuste interventie zou ook nodig zijn.

6. De pupillen van je katten zijn verwijd

Net als wij, mensen, ervaren katten ook een vecht-of-vluchtreactie, die hen ertoe aanzet impulsief te handelen, een schok van adrenaline te ervaren of een buitengewone push om iets binnen een milliseconde te doen.

En in gevallen waarin de vecht-of-vluchtreflex wordt geactiveerd, zoals in de aanwezigheid van een indringer, zullen de pupillen van een kat verwijden, zodat ze duidelijk kunnen zien wat er gebeurt. Dus als je je nieuwe kat op klaarlichte dag aan je huiskat hebt voorgesteld en je merkt dat zijn pupillen verwijd zijn, kan dit betekenen dat het niet goed gaat.

Wanneer uw katten elkaar voor het eerst ontmoeten, kunt u merken dat hun pupillen groter worden. Het laat zien dat ze enthousiast zijn over de omstandigheid. Ze vertonen tekenen van angst of depressie door de verwijding van hun pupillen. Wanneer de ogen van uw kat verwijd zijn, kan dit hun manier zijn om hun angst voor de plotselinge introductie te communiceren. Het is een hint dat je katachtige metgezellen nog steeds niet klaar zijn om zich met elkaar te mengen.

13 waarschuwingssignalen bij het introduceren van katten: tips voor handleidingen en meer! 2

7. Je katten trillen hun staarten

Het scherpe spiertrekkingen van links naar rechts van de staart van een kat duidt meestal op gretigheid, ongenoegen of groeiende prikkelbaarheid. Staarttrekkingen zijn een van de meest typische indicatoren dat problemen zich ontwikkelen, wat vaak voorkomt in huishoudens met meerdere katten.

8. Je katten sluiten hun oren plat

Een kat die zijn oren tegen zijn kop platdrukt, is bang of vijandig. Het kan ook af en toe wijzen op woede. Hoe dan ook, afgeplatte oren zijn waarschuwingssignalen dat uw inwonende kat de andere kat als een bedreiging of een aantasting van zijn territorium waarneemt.

9. Je katten blazen hun vacht op, borstelen hun staarten en buigen hun rug

Meestal dient dit zowel als een waarschuwing aan de andere kat als een verklaring van autoriteit. Katten streven ernaar om er zo enorm en angstaanjagend mogelijk uit te zien door hun haar op te blazen, hun staart te borstelen en hun rug te buigen.

10. Je katten verbergen zich voor elkaar

Het is typisch voor katten om zich voor elkaar te verbergen wanneer ze elkaar voor het eerst ontmoeten. De minder dominante kat verbergt zich meestal uit angst wanneer de meer dominante kat nadert. Om confrontatie met de meer dominante kat te vermijden, kan uw minder dominante kat proberen onder het bed of de bank te scharrelen. Als alternatief kan de meer dominante of agressieve kat de andere kat gaan stalken of achtervolgen om hem van zijn territorium te verdrijven.

11. Uw inwonende kat mag stoppen met het gebruik van zijn kattenbak

Stoppen met het gebruik van de kattenbak is een sterk teken dat een kat onder stress staat. Uw inwonende kat zal zijn kattenbakken volledig vermijden als ze te dicht bij een kat staan die ze als een bedreiging zien. Hoewel het vermijden van kattenbakken misschien niet meteen in een gevecht resulteert, is het zeker dat je twee katten het niet met elkaar kunnen vinden.

12. Uw katten kunnen stoppen met eten

Een snelle of plotselinge introductie van de nieuwe kat bij uw huidige kat kan de laatste ongemakkelijk en bedreigd maken, en als gevolg daarvan kan hij stoppen met eten. Dit geldt vooral als u uw nieuwe kat voedt in dezelfde kamer waar uw inwonende kat eet, rust en slaapt.

13. Je katten weigeren met elkaar samen te leven

Soms, ondanks je beste pogingen, kunnen je katten niet met elkaar opschieten. De kans is groot dat ze elkaar niet mogen uitstaan en dat ze met de tijd gemener worden. Ze kunnen weerstand vertonen tegen socialiseren, eten of spelen.

Deze omstandigheid suggereert dat je katten een pauze nodig hebben. Het kan nuttig zijn als je ze uit elkaar houdt en ze na een paar dagen weer goed introduceert. U kunt uw dierenarts of een dierengedragsdeskundige om hulp vragen bij het rechtzetten van dingen deze keer.

13 waarschuwingssignalen bij het introduceren van katten: tips voor handleidingen en meer! 3

Hoe katten te introduceren

Ondanks de uitdagingen die verbonden zijn aan het hebben van veel katten thuis, kunnen we niet ontkennen dat veel eigenaren van gezelschapsdieren nog steeds overwegen om een tweede kat te krijgen.ooner of later. Dit kan voortkomen uit iemands verlangen om het beste leven aan hun katten te bieden, aangezien katachtigen die in een huishouden met meerdere katten leven, meer mentale stimulatie, interactie en lichaamsbeweging ontvangen.

Zoals eerder vermeld, is een goede introductie echter cruciaal als u wilt dat uw inwonende kat en nieuwe kat zo snel mogelijk met elkaar overweg kunnen. Hieronder staan enkele stappen die u kunt nemen om spanning in uw huishouden te voorkomen, vooral als u een dominante kat met agressief gedrag heeft.

1. Kies de juiste kat

Vaak brengt het kiezen van een kat om bij uw huishouden te komen wat geluk met zich mee, vooral als u een kitten adopteert of redt. Een jongere kat heeft nog steeds veel ruimte voor veranderingen, niet alleen in hun fysieke uiterlijk, maar meer in hun persoonlijkheid en algehele instelling. Niettemin kunnen enkele algemene aanwijzingen u begeleiden bij het vergroten van uw kansen om de juiste kat te kiezen om bij uw huishouden te komen.

Ten eerste wilt u misschien oudere katten matchen met jonge katten. Wanneer u een kitten of onvolwassen jonge kat mee naar huis neemt, zal uw inwonende kat zich minder snel bedreigd voelen. Er is een grotere kans dat hij de nieuwe kat na een doordachte introductie accepteert. Gezien hun leeftijd en achtergrond zal de oudere kat waarschijnlijk de top of dominante kat zijn in de nieuwe dynamiek. Een jongvolwassen kat en een kitten die aan uw gezin worden toegevoegd, kunnen vaak resulteren in een positief resultaat.

Het kan eenvoudig zijn om een jonge kat of kitten aan uw oudere inwonende kat voor te stellen, maar het is op de lange termijn misschien geen slimme keuze. De jongere kat zal na verloop van tijd waarschijnlijk te veel energie en plezier hebben voor de oudere kat, en dit kan uiteindelijk de oudere kat van streek maken.

Bijpassende katten van dezelfde leeftijd kunnen ook werken met behulp van een goede introductie. Machtsconflicten en territoriale bezitterigheid moeten echter worden vermeden, dus houd de zaken nauwlettend in de gaten. Katten die qua leeftijd vergelijkbaar zijn, hebben een hogere neiging om vijandig te worden, vooral als ze elkaar niet bang maken zoals mannelijke katten.

Afgezien van leeftijd is een bijpassende persoonlijkheid een andere factor die een grote rol speelt bij elke succesvolle introductie. Het toevoegen van een andere kat aan uw huis is waarschijnlijk geen verstandige beslissing als uw kat verlegen, strijdlustig of sociaal onhandig is; beide katten of een van de groepen zullen waarschijnlijk onnodige stress ervaren en hadden beter alleen kunnen zijn. Vergelijkbare teruggetrokken katten zijn geneigd om spanning en zeldzame woede-uitbarstingen in uw huis teweeg te brengen.

Het matchen van uw kat met een andere kat die vergelijkbare eigenschappen vertoont, zoals speels, gemakkelijk in de omgang en zelfverzekerd, zal op de lange termijn waarschijnlijk succesvol zijn. Als uw kat bang is of geen zelfvertrouwen heeft, wilt u misschien werken aan het vergroten van zijn zelfrespect voordat u uw kattenfamilie uitbreidt.

Naast leeftijd en persoonlijkheid, wilt u misschien ook rekening houden met het geslacht van de kat die u van plan bent te adopteren of te redden. Soms is het zinvol om vrouwelijke katten te koppelen aan een reeds bestaande kater. Een poes zal minder snel een kater intimideren.

Aan de andere kant kan het introduceren van mannelijke katten extra uitdagend zijn. Als je naar deze richting neigt, moet je rekening houden met de persoonlijkheden van de twee katten. U moet er ook voor zorgen dat u voldoende ruimte heeft voor uw katten om als hun territorium te claimen.

Het laatste element dat van invloed kan zijn op een goede introductie als je vastbesloten bent om mannetjes te koppelen en er zeker van bent dat hun persoonlijkheden niet zullen botsen, is het in huis halen van een jongere kater. Een jongere kat zal zich meestal beter aanpassen aan zijn plaats in de sociale hiërarchie.

13 waarschuwingssignalen bij het introduceren van katten: tips voor handleidingen en meer! 4

2. Stel je huis goed in

Het voorbereiden van uw huis op de komst van uw nieuwe kat is een andere belangrijke stap om een succesvolle introductie mogelijk te maken en een comfortabele leefomgeving te bevorderen, zowel voor uw kat als voor uw nieuwe katachtige metgezel.

Idealiter zou uw nieuwe kat zijn eigen kamer moeten hebben. En de aparte kamer moet al zijn benodigdheden bevatten van zijn kattenbak, bed, krabpaal, kattenbomen, voerbak, waterbak, benodigd kattenvoer, voldoende water en een paar speeltjes om hem gestimuleerd te houden. Het is ook het beste als u een kamer kunt voorzien van een raam waar uw kat de vogels buiten en zijn omgeving kan observeren.

Deze aparte kamer zal het tijdelijke toevluchtsoord van uw kat zijn tijdens de beginfase van de introductie, omdat u niet wilt dat uw twee katten elkaar op dag één ontmoeten. Vandaar dat, omdat uw nieuwe kat de meeste, zo niet, al zijn tijd aan haar kan besteden.e voor enige tijd, zou je willen dat hij zo comfortabel, gelukkig en verzorgd mogelijk is.

Om uw nieuwe kat veilig en op zijn gemak te houden tijdens deze overgangsperiode, raden experts ook aan om Feliway-diffusers in zijn kamer te installeren. Na een paar dagen kunt u de kamers van uw katten veranderen. Door dit te doen, kunnen je katten elkaar ruiken en horen en worden ze nieuwsgieriger naar elkaar. Moedig op dit moment geen direct contact tussen uw katten aan.

Het voorbereiden van uw huis kan helpen bij het bevorderen van een gastvrije leefomgeving voor uw nieuwe kat en het zo snel mogelijk vergemakkelijken van een succesvolle introductie. Andere manieren waarop u dit kunt doen, zijn door extra kattenbakken rond uw huis of appartement te plaatsen, het beschikbare gebied te vergroten (zoals het toevoegen van kattenbomen, loopbruggen, zitstokken, enz.), En ervoor te zorgen dat uw huis voldoende vluchtroutes heeft om uw twee katten niet gemakkelijk in het nauw te drijven.

3. Houd je aan een regelmatig voedingsschema

Voedsel is een kostbare hulpbron en als je het de hele tijd beschikbaar hebt, kan het een kat verleiden om het voor zichzelf te willen claimen. Daarom moet u gratis voeding vermijden, zelfs totdat uw nieuwe kat met succes is geïntroduceerd.

4. Gebruik voedsel om een positieve associatie tussen uw katten te creëren

Afgezien van het feit dat het een vitale hulpbron is, kan voedsel ook worden gebruikt om een positieve associatie te creëren. Wanneer katten eten, kunnen we zeggen dat ze het naar hun zin hebben. Daarom kunt u maaltijden gebruiken om uw nieuwe kat voor te stellen. Als je eenmaal een regelmatige tijd voor eten hebt vastgesteld, kun je het gebruiken om tevredenheid aan te moedigen dat je katten zich kunnen identificeren met elkaars gezelschap.

Bovendien kunt u de voerbakken van uw katten ook aan weerszijden van een gesloten deur plaatsen. Je kunt de kommen verder weg verplaatsen als ze niet eten. De voerbakken moeten geleidelijk tegen de deur worden geplaatst, zodat ze elkaar kunnen voelen maar elkaar niet kunnen zien. Neem de tijd voordat je een deur vervangt door een barrière waar ze doorheen kunnen kijken tijdens het voeren.

5. Laat ze wennen aan elkaars geur

Katten communiceren op verschillende manieren met ons, mensen en hun mede-kattenvrienden, waaronder geuren. En een van de belangrijkste ingrediënten voor een succesvolle introductie is door gebruik te maken van de kracht van geuren. Neem beddengoed of een ander voorwerp mee dat de geur van uw huidige kat heeft wanneer u uw nieuwe kat ophaalt. Zelfs voordat uw huisdieren elkaar daadwerkelijk ontmoeten, zal dit helpen bij het versnellen van het introductieproces.

Zodra u thuiskomt, moet u beginnen met het wisselen van het beddengoed tussen uw twee katten om hun geuren te laten mengen. Dit vergemakkelijkt de acclimatisatie van uw twee katten of helpt hen om al voor hun eerste ontmoeting met elkaar vertrouwd te raken.

13 waarschuwingssignalen bij het introduceren van katten: tips voor handleidingen en meer! 5

Dingen om te overwegen voordat je een nieuwe kitty opnieuw huisvest

Bij het introduceren van katten aan elkaar zijn er een paar extra factoren om rekening mee te houden. Door rekening te houden met deze overwegingen, kunt u de gezondheid en veiligheid van uw twee katten waarborgen en de kans vergroten dat ze binnen de kortst mogelijke tijd goed met elkaar overweg kunnen.

Introduceer nooit een niet-gevaccineerde kat

Meng je inwonende kat niet met een nieuwe, niet-gevaccineerde kat. U moet de nieuwe kat in uw huis eerst laten vaccineren en vlooien, mijten en andere parasieten verwijderen voordat u hem aan uw bestaande huisdier introduceert.

Introduceer uw nieuwe kat nooit onmiddellijk aan uw inwonende kat

Overhaast zijn kan helemaal niet kloppen. Als je dit doet, zal je huidige kat zich geïntimideerd voelen en vijandig worden tegenover de nieuwe kat in een poging om van hem af te komen of hem weg te jagen. Houd de nieuwe kat daarom een paar dagen in een andere kamer voordat je hem aan je inwonende kat voorstelt.

Laat je katten niet vechten

Houd ze bij het introduceren van de katten altijd in de gaten. Je moet de katten meteen scheiden als een van hen zich agressief gedraagt of probeert de andere kat te bestrijden. Laat ze nooit vechten, omdat het extreem agressief en gevaarlijk kan worden voor hun leven.

Laat uw nieuwe kat eerst kennismaken met de meest dominante kat

Hoewel dit misschien ongebruikelijk klinkt, is dit eigenlijk een betere manier om de spanning in uw huis te beheersen, vooral als u thuis meerdere inwonende katten heeft. Zoals altijd moet je de introductie van de nieuwe kat aan de meest dominante inwonende kat of alfakat langzaam doen.

Spanning zal verdwijnen nadat de dominante kat de nieuwkomer accepteert, en de andere katten zullen hetzelfde doen. Nogmaals, je shmoet oppassen dat je je niet haast om dit te doen. Introduceer altijd met de juiste techniek en neem voldoende tijd.

Forceer nooit een introductie of laat ze dingen onderling uitzoeken

Wat je ook doet, je moet je nieuwe kat nooit alleen in een kamer zetten met je inwonende kat en verwachten dat ze er zelf uit komen. Forceer nooit een introductie. En het is een kardinale fout om aan te nemen dat ze automatisch gedwongen zullen worden om te socialiseren zodra ze alleen worden gelaten zonder toezicht in een afgesloten ruimte.

Een goede systematische introductie is essentieel voor uw katten om zo snel mogelijk goed met elkaar om te gaan en om te voorkomen dat iemand onderweg schade oploopt. Als je een introductie forceert, is de kans groot dat je katten weigeren naast elkaar te bestaan.

En wanneer dit gebeurt, zal je dag altijd gevuld zijn met constante gevechten en agressiviteit tussen je twee katten. Uiteindelijk moet je misschien een van je katten loslaten of ze voor onbepaalde tijd in aparte kamers plaatsen.

Conclusie

Het proces van het introduceren van twee katten kost tijd, geduld en waakzaamheid. Vaak kan het vervelend zijn, vooral als de twee katten zich agressief tegenover elkaar gedragen. En over agressie gesproken, het kan snel escaleren tot een catastrofaal catfight. Daarom moet je als kattenliefhebber en katteneigenaar de hierboven genoemde waarschuwingssignalen in acht nemen om de spanning te de-escaleren en een gevecht te voorkomen.

Afgezien van de fysieke woordenwisseling, is een nadelig effect van het niet letten op de waarschuwingssignalen dat het waarschijnlijk tijd kost voordat uw katten met elkaar overweg kunnen. Misschien moet je ze zelfs opnieuw introduceren. Maar toch is dit geen garantie dat uw katten kunnen leren om voor elkaar te zorgen en van elkaar te houden.

Als uw katten al een moeilijke start hebben gehad, kan het voor hen moeilijker zijn om een hechte band te ontwikkelen. Ze kunnen uiteindelijk naast elkaar bestaan, maar ze zijn misschien niet zo dicht bij elkaar.

13 waarschuwingssignalen bij het introduceren van katten: tips voor handleidingen en meer! 6