10 Beste kattenvoer voor verstopping in Canada (2023) – Beoordelingen & Topkeuzes

10 Beste kattenvoer voor constipatie in Canada (2023) – Beoordelingen & Top Picks

Als je een kat hebt die last heeft van constipatie, weet je hoe belangrijk het is om het juiste kattenvoer te kiezen. Constipatie kan pijnlijk zijn voor katten en kan leiden tot andere gezondheidsproblemen als het niet wordt behandeld. In dit artikel zullen we de 10 beste kattenvoer voor constipatie in Canada bespreken, gebaseerd op beoordelingen en expertadvies.

1. Royal Canin Veterinary Diet Gastrointestinal Fiber Response Droog Kattenvoer

Deze speciale formule van Royal Canin is ontworpen om de spijsvertering van katten te ondersteunen en constipatie te verlichten. Het bevat een hoog vezelgehalte dat helpt bij het bevorderen van een gezonde darmbeweging. Bovendien bevat het voedingsstoffen die de gezondheid van de darmen bevorderen.

Voordelen:

 • Hoog vezelgehalte
 • Ondersteunt een gezonde darmbeweging
 • Bevordert de gezondheid van de darmen

2. Hill’s Prescription Diet i/d Digestive Care met Kip Droog Kattenvoer

Dit kattenvoer van Hill’s is speciaal samengesteld voor katten met spijsverteringsproblemen, waaronder constipatie. Het bevat licht verteerbare ingrediënten en een optimale mix van vezels om de spijsvertering te ondersteunen. Bovendien is het verrijkt met essentiële voedingsstoffen om de algehele gezondheid van je kat te bevorderen.

Voordelen:

 • Speciaal samengesteld voor katten met spijsverteringsproblemen
 • Licht verteerbare ingrediënten
 • Optimale mix van vezels
 • Verrijkt met essentiële voedingsstoffen

3. Purina Pro Plan Veterinary Diets EN Gastroenteric Formula Droog Kattenvoer

Dit kattenvoer van Purina Pro Plan is ontwikkeld om de spijsverteringsgezondheid van katten te ondersteunen. Het bevat een hoog vezelgehalte en een speciale mix van voedingsstoffen die de darmgezondheid bevorderen. Bovendien is het licht verteerbaar en smakelijk, wat ideaal is voor kieskeurige eters.

Voordelen:

 • Ondersteunt de spijsverteringsgezondheid
 • Hoog vezelgehalte
 • Speciale mix van voedingsstoffen
 • Licht verteerbaar en smakelijk

4. Natural Balance L.I.D. Limited Ingredient Diets Groen Erwten & Kip Formule Droog Kattenvoer

Dit kattenvoer van Natural Balance is speciaal samengesteld voor katten met voedselgevoeligheden en spijsverteringsproblemen. Het bevat een beperkt aantal ingrediënten om de kans op allergische reacties te verminderen. Bovendien bevat het gezonde eiwitten en vezels die de spijsvertering bevorderen.

Voordelen:

 • Speciaal samengesteld voor katten met voedselgevoeligheden
 • Beperkt aantal ingrediënten
 • Gezonde eiwitten en vezels

5. Blue Buffalo Wilderness Indoor Kip Formule Droog Kattenvoer

Blue Buffalo Wilderness Indoor Kip Formule is een graanvrij kattenvoer dat de spijsvertering van je kat ondersteunt. Het bevat hoogwaardige eiwitten, gezonde vetten en vezels om de darmgezondheid te bevorderen. Bovendien is het verrijkt met antioxidanten en vitamines om het immuunsysteem van je kat te versterken.

Voordelen:

 • Graanvrij
 • Hoogwaardige eiwitten, gezonde vetten en vezels
 • Verrijkt met antioxidanten en vitamines

Conclusie

Als je kat last heeft van constipatie, is het belangrijk om het juiste kattenvoer te kiezen om de spijsvertering te ondersteunen. De 10 beste kattenvoer voor constipatie in Canada die we hebben besproken, bieden hoogwaardige ingrediënten, gezonde vezels en voedingsstoffen die de darmgezondheid bevorderen. Raadpleeg altijd je dierenarts voordat je een nieuw kattenvoer introduceert.

FAQs

1. Kan ik mijn kat menselijk voedsel geven om constipatie te verlichten?

Nee, het is niet aan te raden om je kat menselijk voedsel te geven om constipatie te verlichten. Menselijk voedsel kan ongezond zijn voor katten en kan hun spijsverteringssysteem verstoren. Het is het beste om speciaal samengesteld kattenvoer te gebruiken dat is ontworpen om constipatie te verlichten.

2. Hoe lang duurt het voordat het kattenvoer effect heeft op de constipatie van mijn kat?

De tijd die nodig is voordat het kattenvoer effect heeft op de constipatie van je kat kan variëren. Het hangt af van de ernst van de constipatie en de reactie van je kat op het nieuwe voer. In sommige gevallen kan het enkele dagen duren voordat je verbetering ziet, terwijl het in andere gevallen langer kan duren.

3. Moet ik het kattenvoer voor constipatie blijven geven, zelfs als de symptomen verdwenen zijn?

Het is raadzaam om het kattenvoer voor constipatie te blijven geven, zelfs als de symptomen verdwenen zijn. Door het speciale kattenvoer te blijven geven, kun je de spijsvertering van je kat gezond houden en toekomstige constipatie voorkomen.

4. Kan ik het kattenvoer voor constipatie combineren met natvoer?

Ja, je kunt het kattenvoer voor constipatie combineren met natvoer. Het is belangrijk om de aanbevolen verhoudingen en portiegroottes te volgen om ervoor te zorgen dat je kat de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt. Raadpleeg je dierenarts voor advies over het combineren van verschillende soorten voer.

5. Wat zijn andere mogelijke oorzaken van constipatie bij katten?

Naast voeding kunnen andere mogelijke oorzaken van constipatie bij katten zijn uitdroging, gebrek aan lichaamsbeweging, verstopte haarballen en onderliggende gezondheidsproblemen. Als de constipatie aanhoudt of regelmatig terugkeert, is het belangrijk om je dierenarts te raadplegen voor een juiste diagnose en behandeling.